عناوين



 اخبار


اخبار اختصاصی


امنيت


مقاله


گزارش


ياداشت


اخبار شرکتها


همايشها



فراخوانها و آئين نامه ها


عکس


ICT نگاران چه ميگويند ؟‌

 
تبليغات
 

 

سفارش آگهی
 اختصاصی
سه شنبه، 25 اسفندماه 1383

02:04 PM

March 15, 2005


اینترنت 50 درصد ارزان نمیشود !!!

نوشته: نیما دلخاک
مدیر فنی و امنیتی
ناشر: خبرگزاری سلام و آژانس خبری ایستنا


ICTna.ir - چندی است در محافل مختلف بحث ارزان شدن اینترنت به راه افتاده است چیزی که باعث شده بسیاری از کاربران اینترنت و نت بازان حرفه ای با لبی خندان و چشمی پر امیداخبار مرتبت با این موضوع را دنبال کنند و  منتظر ارزان شدن 50 درصدی اینترنت در ایران بنشینند. اما حقیقت چیز دیگری است : اینترنت 50درصد ارزان نخواهد شد !!!


داستان از کجا شروع شد
بعد از مشکلات وحشتناک پهنای باند مخابرات در خرداد ماه سال 1381 و قطعی 20 روزه آن و سپس داغ شدن بحث فیلترینگ و استفاده غیر کارشناسانه مخابرات ار نرم افزار ها و تجهیزات میلیاردی خریداری شده و پیرو آن افت وحشتناک کیفیت , اکثر ISPها برای تامین پهنای باند بهتر به ICPها رو آوردند که در آن زمان از لحاظ قیمت , کیفیت و پشتیبانی وضعیت بسیار مناسب تری نسبت به سرویس های ارائه شده توسط مخابرات داشتند. همین موضوع  باعث از دست دادن حجم زیادی از مشتریان و طبعا در آمد نجومیش توسط مخابرات گردید . اما چرا پس از گذشت بیش از 2 سال اکنون مخابرات به فکر ورود به بازار رقابت شده خود جای سوال می باشد ؟!


 
ماهواره پیر
در طی دو سال گذشته مخابرات شروع  به اصلاح وضعیت سرویس پهنای باند خود نموده و کم کم تبدیل به سرویسی پایدار و مناسب جهت استفاده عمومی شده است. اما مانع اصلی پیروزی دیتا در بازار رقابت همچنان قیمت بالای پهنای باندش بود.  قیمتی که حتی پس از کاهش فاز اولش در سال گذشته همچنان بالغ بر 40 درصد گرانتر از پهنای باند شرکتهای
ICP بود.
از طرفی 
ICPها هم چون چاره ای به جز استفاده از تجهیزات ماهواره ای نداشتند و می بایست اصل قیمت مناسب را برای حفظ مشتریانشان به شدت رعایت می کردند و به همین دلیل به سمت استفاده از ماهواره های ارزان قیمت رفتند.  


جالب است بدانید که در حال حاضر بالغ بر 12 شرکت ICP در تهران از ماهواره ای سرویس میگیرند که عمر مفید آن تمام شده و به تدریج  در حال خروج از مدار می باشد !!!



ISPها
اگر مساله را از دید  
ISPها  هم نگاه کنیم خواهیم دید که هزینه های سرسام آوری از قبیل پهنای باند , شارژ ماهانه مخابرات ,  آب  ,  برق , تلفن , کارمندان و هزینه های نگهداری و از طرفی راضی نگهداشتن شرکای ناخواسته خود همانند دکه دار ها و خوار بار فروشان با تخفیف های هنگفت 40 تا 50 درصدی بسیاری از ISP ها را به مرز ورشکستگی کشاند و مابقی آنها که با سرمایه گذاری هنگفت و صرف وقت و انرژی بسیار درحال دست و پا زدن در این باتلاق مرگ آورند و چاره ای به جز پایین کشیدن فتیله کیفیت و به قول دوستان کم فروشی نداشتند و ندارند .


سروش وارد میشود
در همین حین یکی از همان 17 
ICP با توجه به بودجه دولتی و قدرت و نفوذ بی رقیب خود پا به عرصه پهنای باند ایران گذاشت ! و آن کسی نبود به جز سروش  یا همان صدا و سیمای خودمان! با کیفیتی بی بدیل و قیمتی بالغ بر 60 درصد ارزانتر از مخابرات !

تشریف فرمایی سروش باعث شد که علاوه بر چندین 
ICP  حتی خودِ مخابرات هم بخشی از پهنای باند خود را از طریق سرویس های خوب و ارزان و رقیب برانداز سروش تامین کند و بین مشتریان خود (ISPها)  تقسیم کنند.  اما باز هم مشکل بزرگ و همیشگیِ زیرساخت های ارتباطی باعث شد که همگان نتوانند از این سرویس مقرون به صرفه استفاده کنند.

حال مخابرات به عنوان متولی این امر در کشور , خود را از قافله عقب مانده دیده و دست به حرکت به سوی موفقیت بیشتر در این بازار پر افت خیز زده است . اولین حرکت آن راضی کردن 
ICP ها بود که به جای تهیه پهنای باند از طریق ماهواره BWمورد نیاز خود را از خودِ مخابرات بخرند و به مشتریان خود ارائه نمایند . این امر هم مقبول ICP های بقض کرده قرار گرفت چونکه هم از شر تجهیزات دریافت ماهواره و نگهداری و مشکلات آن خلاص می شدند هم می توانستند کیفیتی بهتر ارائه دهند و اعلام کردند به شرط کاهش قیمت مخابرات تعرفه های خود را کاهش خواهند داد.  به همین دلیل مخابرات رقمی بالای 200 مگابیت بر ثانیه به مشتریان خود اضافه کرد همین امر باعث خرید بیشتر پهنای باند و در نتیجه کاهش قیمت خرید آن تا یک سوم قیمت کنونی برای مخابرات گردید.

ماشین حسابتان را بیاورید
حال اگر ماشین حساب خود را به کار بیاندازیم به این نتایج میرسیم: سود اصلی نصیب مخابرات می شود چونکه اولا قیمت خرید پهنای باندش 70 درصد کاهش میابد و ان را  50 درصد ارزانتر می فروشد این یعنی 20 درصد سود بیشتر  بعلاوه سود قبلی که خدا می داند چند درصد بوده است .ثانیا پهنای باند را به صورت عمده می فروشد و خود را از درد سر فروش خورد به 
ISP ها و دیگر خرده مشتریان خلاص می کند و سر کله زدن و پشتیبانی پرهزینه را به دوش ICPها میاندازد.

در حاشیه سودی هم نصیب
ICPها میشود چونکه با توجه به خرید عمده از مخابرات چیزی حدود 20 درصد در هزینه هایش صرفه جویی می شود همچنین کیفیت بهتر و معضلات کمتری به نسبت پهنای باند تهیه شده از طریق ماهواره  برای آنها به دنبال خواهد داشت.

این
ISPهای مظلوم
و اما 
ISPها , گروهی که مستقیما با مصرف کننده نهایی و کاربردان خانگی در ارتباطند و تعیین کننده قیمت بازار این دسته می باشند , چه نصیب این گروه خواهد شد؟

اول به این نکته بپردازیم که اگر مخابرات تعرفه خود را 50 درصد کاهش دهد. قیمت ان با قیمت کنونی
ICPها تفاوت زیادی نخواهد داشت .  تنها نکته مثبت این خواهد بود که ICPها  به دلیل خرید عمده و  ارزانتر چیزی حدود ده درصد قیمت خود را کاهش خواهند داد  نه 50درصد ! که این ده درصد بارقه امیدی است در چشم ISPها که زیر بار هزینه های کمر شکن بتوانند نفسی بکشند ! حال خود حساب کنید که از این 50 درصد که اینچنین در بوق و کرنا کرده اند چه مقدار به نفع ISP که توزیع کننده نهایی پهنای باند بین کاربران و مصرف کننده نهایی است خواهد بود ؟؟؟

شاید فقط کمی افزایش کیفیت آن هم نچندان محسوس خواهد بود در حد چند میلی ثانیه افزایش سرعت برای کاربری که با خطوط لاکپشتی مخابرات به
ISP کانکت میشود و یا کاهش قیمت در حد 100 یا 200 تومان روی یک کارت ۳۰۰۰تومانی! نه بیشتر !!!


اگه راست میگین...
اما راه کار کاهش واقعی هزینه استفاده از اینترنت چیست؟ 
 
1 - حذف سیستم سنتی فروش اینترنت که در این حالت بیشترین سود نصیب واسطه فروش و دکه روزنامه فروشی می شود نه مصرف کننده نه ارائه کننده خدمات!  که بهترین راه حل  جا انداختن فرهنگ خرید آنلاین که ساده ترین و عملی ترین راه همگانی کردن  این امر است را میتوان به فروش کارت های اینترنت و تلفن اختصاص داد .

2 – حذف تعرفه ها و هزینه های مستقیم و غیر مستقیم

3 – همکاری همیاری بیشتر مخابرات در این بخش که متاسفانه تا کنون نه تنها کمکی برای ارائه کنند گان این نوع سرویس ها نبوده بلکه خود تبدیل به رقیب سنگدل و معضل و مشکلی بزرگ برای
ISPها و ICPها گردیده است.


بیخود شکمتان را صابون نزنید !
پس میبینیم که خبر کاهش ۵۰درصدی تعرفه های اینترنت که اینچنین در بوق شده بیشتر خبر افزایش سود ICPها و افزایش نچندان محسوس کیفیت و سرعت ISPهاست تا خبر جذاب کاهش ۵۰درصدی تعرفه های اینترنت برای کاربران نهایی! انجمن ISP ها هم به جای پیگری این اجحاف ها و اصلاح توقع کاذب مصرف کنندگان نسبت به انتشار چنین اخباری خود را سرگرم دعواهای کودکانه داخلی اش برای تصاحب کرسی های بی ارزش هیئت مدیره که تنها برای عشق مصاحبه ها دلپذیر است کرده است.


ظاهرا همچنان باید منتظر بمانیم و امیدوار باشیم که روزی هزینه استفاده اینترنت در ایران به حد معقول خود برسد و کیفیت ان از این حد غیر معقول بیرون آید.




لینک ثابت || نوشته شده توسط آرش کریم بیگی|| نسخه قابل چاپ

  تبليغات متنی

گُماش
گروه مشاوران ارتباطات و شبکه


مشاوره و ارائه راه کارهای امنيت اطلاعات و سيستم های رايانه ای

مشاوره،طراحی و اجرای شبکه داخلی و گسترده

مشاوره،طراحی و راه اندازی وبسايت ، ميزبانی وب و ثبت دامنه

مشاوره،طراحی،نصب و راه اندازی مرکز کوته پيام و سرويس های ارزش افزوده مبتنی بر بستر کوته پيام

سفارش آگهی
  ICTNA در وبسايت شما
با استفاده از اين سرويس ICTNA کليه مديران وبسايتها و وبلاگها ميتوانند تيتر پنج مطلب آخر هر يک از بخشهای ICTNA را به طور خودکار در وبسايت خود درج کنند.
برای مطالعه راهنما و دريافت کدهای اين سرويس اينجا را کليک کنيد
بيشتر