December 10, 2011
20:54 شنبه، 19ام آذرماه 1390
کد خبر: 38583

دکترشهریاری: امروزه باید هوشمندانه‌تر با فناوری اطلاعات برخورد کنیم

img_5107.jpg


با وجود سونامی اطلاعات در عصر حاضر و توسعه شبکه های اجتماعی باید هوشمندانه‌تر با مقوله فناوری اطلاعات و ارتباطات برخورد کنیم.

به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) از واحد ارتباطات دبیرخانه شورای عالی اطلاع‌رسانی، دکتر حمید شهریاری، دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی در مراسم افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیکی (الکامپ) که صبح روز 19 آذر در محل سالن اجتماعات نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد، با اشاره به گذشت 20 سال از پیدایش اینترنت، سونامی اطلاعات در عصر حاضر را با وجود اتصال 35 درصد مردم جهان به اینترنت مهمترین بحث در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و گفت: با ایجاد فیسبوک در سال 2004، یوتیوب در سال 2005 و توییتر در سال 2006 یک انقلاب و دگرگونی در تبادل اطلاعات  به وقوع پیوسته است.

وی ادامه داد: اکنون در یوتیوب 4 هزار بازدید کننده انحصاری وجود دارد و هر دقیقه 35 ساعت ویدئو در آن آپلوت می‌شود؛ 12 میلیون کاربر  در هر دقیقه از فیس‌بوک بازدید می‌کنند؛ این آمارها نشان می‌دهد، امکان چنین تولیدی را  تنها شبکه‌های اجتماعی مقدور کرده است.
دکتر شهریاری با اشاره به درآمدهای کلان شرکت‌های خصوصی که جزو 10 شرکت سرمایه‌گذار برتر محسوب می‌شوند، بیان داشت: این مساله همواره قابل بررسی است که چرا با وجود این تحولات، همواره ما در معرض آسیب‌ها و همچنین فرصت‌ها در این حوزه هستیم.
دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی، با تاکید بر این نکته که در کشور سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات بصورت جدی رخ نداده و جزو اولویت‌ها محسوب نشده است، اظهار داشت: یکی از بهترین سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه فناوری اطلاعات و ایجاد فرصت‌های شغلی وجود دارد و اگر توجه خاصی به آن نشود، در مسابقه با غرب چندان موفق نخواهیم بود.
وی افزود: در دنیای سیاست و حاکمیت امروزه شبکه‌های  اجتماعی نقش مهمی را بازی می‌کنند. برای نمونه شرکت گوگل به نوعی ذهن‌خوانی پیشرفته‌ای را با دنبال کردن الگو‌های زندگی و انواع سبک‌های زندگی مردم سراسر جهان و البته ایران دنبال می‌کند.

امروزه باید هوشمندانه‌تر با فناوری اطلاعات مواجه شویم و این هوشمندی در قانون برنامه پنجم و ماده 211 و 49 رعایت شده است و تنها  در اجرای انها با رعایت امور شرعی، ملی و فرهنگی  و همچنین سرمایه‌گذاری باید مصمم باشیم و اطمینان دارم این سرمایه‌گذاری ظرف 5 سال اینده باز خواهد گشت.
دکتر شهریاری در پایان تصریح کرد: پهنای باند اینترنت را بدون ملاحظات فرهنگی، دینی و ملی نمی‌توان گسترش داد و باید اینترنت پاک در مسیر آن جریان یابد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.