رگولاتوری

December 11, 2012
22:27 سه شنبه، 21ام آذرماه 1391
کد خبر: 52017

دو فوریت طرح عدم ادغام وزارت ارتباطات تصویب شد

 

در صورت تصویب این ماده دولت مکلف است هرگونه پیشنهاد انحلال، ادغام و تاسیس وزاتخانه ها و همچنین انحلال، انتزاع، ادغام و تاسیس سازمانها و واحدهای زیر مجموعه آنها را به همراه وظایف و اختیارات مربوطه به تصویب مجلس شورای اسلامی برساند.
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز به دو فوریت طرح اصلاح ماده 53 قانون پنج ساله برنامه پنجم توسعه رای موافق دادند
به گزارش ایلنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز به دو فوریت طرح اصلاح ماده 53 قانون پنج ساله برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران رای موافق دادند و دو فوریت این طرح را به تصویب رساندند.
 
موسی الرضا ثروتی و ایرج ندیمی در مخالفت با دوفوریت این طرح و حسن تامینی و رضا رحمانی در موافقت با این طرح صحبت کردند.
دو فوریت طرحی جهت محدود کردن دولت در مسیر ادغام وزارتخانه ها به تصویب رسید.
 این طرح از سوی حمیدرضا فولادگر طرح شد و نماینده اصفهان در توضیح ضرورت ارائه دو فوریت این طرح گفت: در حال حاضر شاهدیم که پس از ادغام وزارتخانه ها یک وزارتخانه بزرگتر تشکیل شده است که این از چابکی وزارتخانه های ادغامی کم می‌کند.
حمیدرضا فولادگر اظهار داشت: دولت ملزم بود شرح وظایف وزارتخانه های ادغامی را پس از ۶ ماه به مجلس ارائه کند اما یک سال از تصویب قانون گذشته و شرح وظایف وزارتخانه ها به مجلس نیامده است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: اگر نمایندگان مجلس به دوفوریت این طرح رای ندهند دولت وزارتخانه دیگری را ادغام خواهد کرد.
همچنین در ادامه موسی الرضا ثروتی و ایرج ندیمی در مخالفت با دوفوریت این طرح و حسن تامینی و رضا رحمانی در موافقت با این طرح صحبت کردند.
بر اساس ماده ۵۳، قانون برنامه پنجم توسعه دولت مکلف است هرگونه پیشنهاد انحلال، ادغام و تاسیس وزارتخانه ها و همچنین انحلال، انتزاع، ادغام و تاسیس سازمان ها و واحدهای زیرمجموعه آنها را همراه با وظایف و اختیارات مربوطه به تصویب مجلس شورای اسلامی برساند.
 

 

طرح ادغام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تصویب طرح اصلاح ماده ۵۳ قانون پنج ساله برنامه پنجم توسعه ناکام ماند. 

رضا رحمانی رئیس کمیسیون صنایع و معاون مجلس شورای اسلامی در گفت‌گو با خبرنگار ایلنا ضمن اعلام خبر تصویب طرح دوفوریتی عدم ادغام وزارت ارتباطات و راه و شهرسازی گفت: موضوع ادغام وزارتخانه‌های ICT و راه و شهرسازی از‌‌ همان ابتدا باعث تعجب کار‌شناسان شد چرا که این دو وزارتخانه از جنبه‌های مختلفی با هم متفاوت بوده و سنخیتی ندارند.

وی افزود: این دو وزارتخانه از نظر عملیاتی، ماهیتی، مخاطب‌ها، سرویسهایی که ارائه‌ می‌شود، تجهیزات و از نظر ساختاری به هم ارتباطی ندارند.

رحمانی خاطرنشان کرد: ادغام وزارتخانه‌هایی که به لحاظ فعالیت، مشابهت‌هایی بسیاری با هم دارند کار درستی است اما با توجه به ایـنکه وزارت ICT و مباحث فناوری اطلاعات به‌عنوان موتور حرکت توسعه برای کلیه دستگاههای اجرایی محسوب می‌شود با ادغام آن در وزارتخانهایی که تجهیزات و ماشین‌آلات غول‌پیکر و افراد آن با عملیات اجرایی فیزیکی در ارتباطند باعث می‌شود فعالیتهای ICT کند‌تر شود و این موضوع صدمات زیادی به کشور وارد می‌کرد.

این کار‌شناس در ادامه، از طرز تفکر ملموس در جهان سوم ابراز تاسف و اظهار کرد: در این نوع طرز فکر، کارهای فیزیکی که به چشم دیده می‌شود در اولویت قرارمیگیرد. با این تفکر بعد از ادغام دو وزارتخانه ICT و راه و شهرسازی، زیرساختهای نرم‌افزاری IT و ICT بر سر راه ایجاد پل و احداث جاده قربانی می‌شوند.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: اکثر کار‌شناسان و مدیران با این ادغام مخالف بودند غیــرمرتبط بودن این دو وزارتخانه را دلیـل بیکفایتی وزارتخانه جدید ارزیابی می‌کنند و معتقدند که این ادغام تنها یک شوخی است که دولت با این دو وزارتخانه می‌کرد.

وی افزود: وقتی صحبت از توسعه فناوری اطلاعات می‌شود، مسوولان جدید عنوان می‌کنند که متولی تامین زیرساخت هستند ولی وزارت ارتباطات باید در زمینه ارائه خدمات فناوری اطلاعات مانند وزارت بهداشت در زمینه ارائه و خدمات بهداشتی عمل کند.

این عضو کمیسیون صنایع با اشاره به ضرورت کاهش وزارتخانه‌ها و کوچکسازی دولت گفت: در دولت تمایل به ادغام وزارتخانه‌ها وجود دارد ولی این دلیل نمی‌شود که وزارتخانه‌هایی که با هم سنخیت ندارند با زور ادغام شوند، خوشبختانه با تصویب دوفوریتی این طرح و اصلاح ماده ۵۳ قانون ادغام وزارتخانه‌ها دیگر نمی‌توان هر وزارت‌خانه‌ای که به نظر شبیه هم هستند را ادغام و وزیری که به نظر مهندس می‌آید را برای سه نوع کار انتخاب کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.