اینترنت و شبکه

باندپهن

باندپهن ثابت

رگولاتوری

فناوری اطلاعات

January 26, 2013
18:07 شنبه، 7ام بهمنماه 1391
کد خبر: 52983

اولین رگولاتور ایران: پروانه PAPها محدودیت تکنولوژی ندارد

 

مسعود داوری‌نژاد، اولین رگولاتور کشور است که پروانه فعالیت 11 شرکت ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی پرسرعت را در سال 82 صادر کرد. او معتقد است که پروانه این شرکت‌ها محدودیت تکنولوژی ندارد و روی هر بستری می‌توانند زیرساخت دسترسی به اینترنت را ایجاد کنند.
او گفت: «پروانه‌های صادر‌شده برای شرکت‌های PAP پروانه‌های خوب و محکمی است که نباید به آن‌ها دست زده شود، زیرا آن‌ها فراتکنولوژی صادر شده‌اند و مجوز وایمکس و LTE نیز دارند.»
 
داوری‌نژاد افزود: «نوع تکنولوژی قابل ارائه توسط این شرکت‌ها در پروانه آن‌ها قید نشده است و پروانه آن‌ها برای ارائه خدمات ارتباطات دیتا صادر شده و کار کارشناسی روی آن صورت گرفته بود.»
 
او درخصوص محدودیت فعالیت آن‌ها روی بستر کابل مسی گفت: «ADSL یکی از بسترهایی بود که می‌توانستند روی آن سرویس بدهند، اما آن‌ها می‌توانند فناوری‌های LTE و وایمکس نیز ارائه کنند.» اولین رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات کشور گفت: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید پروانه این شرکت‌ها را به مدت 10 سال دیگر نیز تمدید کند و طرح موضوع تمدید پروانه آن‌ها، مالیخولیای این وزارتخانه برای دریافت پول از این شرکت‌ها و واریز آن به حساب خزانه کشور است.» او افزود: «مثلا پرداخت 106 میلیارد تومان از سوی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای پروانه سراسری وایمکس، سرمایه این بخش بود که برای تکنولوژی مرده وایمکس هزینه شد.» به گفته داوری‌نژاد، برخوردهای صورت‌گرفته با شرکت‌های PAP از طرف بخشی که می‌خواهد سرمایه‌گذاری را تشویق کند، درست نیست و بهتر است این شرکت‌ها فعالیت‌شان را بدون تغییر مفاد پروانه و پرداخت لایسنس ادامه بدهند.
 
او با اشاره به این‌که این شرکت‌ها فقط بابت فرکانس به رگولاتوری هزینه می‌پردازند، گفت: «حتی وزارتخانه می‌تواند از طرف آن‌ها از ایجاد ظرفیت در یک زمینه خاص مطمئن شود؛ مثلا ایجاد ظرفیت LTE را به آن‌ها بسپارد و ایجاد ظرفیت 4G را به صورت امتیاز به آن بسپارد و معافیت‌هایی را نیز برای آن‌ها قائل شود.»
 
داوری‌نژاد با اشاره این‌که اگر وزارت ارتباطات می‌خواهد افق جدیدی را پیش روی این شرکت‌ها قرار دهد باید اقدامات تشویقی برای آن‌ها انجام دهد، گفت: «اما روحیه وزارت ارتباطات تشویقی نیست، درصورتی‌که می‌تواند به شرکت‌های فعال یک‌سری فناوری‌های تشویقی ارائه بدهد.» او افزود: «پروانه شرکت‌های PAP باید بدون افزایش قیمت تمدید شوند و هیچ محدودیتی برای آن‌ها قائل نشوند؛ چراکه در زمان صدور پروانه، فعالیت آن‌ها برای تشکیل شرکت‌های حرفه‌ای انتقال داده‌ها تعریف شده بود.» داوری‌نژاد گفت: «البته در همان زمان دور چند حوزه دیوار کشیده شد که این شرکت‌ها امکان حضور و فعالیت در آن‌ها را نداشتند که یکی از آن‌ها بازار صوت بود که باید حد و مرز آن به‌خاطر پروانه‌های اعطا شده به دیگران رعایت می‌شد.» او افزود: «صوت پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و مثلا در بازار موبایل باید حاشیه‌های آن تامین شود و در زمینه صوت روی پروتکل IP نیز موضوع فعالیت شرکت‌های دیگری بود که PAPها نمی‌توانستند وارد شوند، اما در زمینه فعالیت در بازار اینترنت هیچ محدودیتی نداشتند.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.