اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 3, 2013
11:31 یکشنبه، 13ام اسفندماه 1391
کد خبر: 53697

حکیم جوادی: کشورها محدودیت دسترسی به منابع علمی را برطرف کنند

 

رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: یونسکو و سایر سازمان های بین المللی باید دسترسی برابر کشورها به اطلاعات و ارتباطات را تضمین نموده و از اعمال هرگونه محدودیت در این عرصه جلوگیری کنند.
 
به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات،ˈ علی حکیم جوادیˈ در نشست بازنگری مصوبات اجلاس سران جامعه اطلاعاتی با عنوان ˈجوامع دانش محور، صلح و توسعه ی پایدارˈ که در مقر یونسکو در پاریس ،اظهار داشت: باید موضوع محدودیت دسترسی به منابع علمی، بیش از هر زمان دیگری مورد توجه جامعه ی بین المللی قرار گیرد .
 
وی ضمن انتقاد از وضعیت نابرابر و تبعیض های موجود درعرصه ی دسترسی به منابع علمی در جهان افزود: امروزه شعارهای زیبایی مانند آموزش برای همه، اطلاعات برای همه، دسترسی همگانی به علم و منابع علمی که از سوی سازمان های مختلف مطرح می شود.
 
حکیم جوادی تصریح کرد : این قبیل شعارها و نیز برنامه های مهم جهانی در عرصه ی علوم، اطلاعات و ارتباطات، با محدود نمودن کشورها و جلوگیری از دسترسی آنها به منابع علمی قابل جمع نبوده و باید در این ارتباط چاره اندیشی شود.
 
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به استفاده از شبکه ملی یادگیری در سطوح مختلف آموزشی در کشورمان تصریح کرد: هدف از اجرا و بهره برداری از این شبکه، اشاعه دانش و کاستن از شکاف دسترسی به منابع علمی و آموزشی میان سطوح مختلف جامعه و نیز تضمین برابری به علوم و فناوری است.
 
حکیم جوادی ادامه داد: شبکه ملی یادگیری در ایران، سه سطح آموزش در مدارس، آموزش عالی و نیز آموزش های فنی و حرفه ای را پوشش می دهد.
 
وی با اشاره به بیان موفقیت های کشورمان در عرصه هوشمند سازی مدارس و استفاده از فناوری های نوین برای تحقق شعار ˈهر خانه، یک کلاس درسˈ گفت: تاکنون بیش از 50 هزار مدرسه به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند که این امر یکی از مهمترین دستاوردهای کشور در عرصه ی آموزش و پرورش است.
 
حکیم جوادی تاکید کرد: در آموزش عالی نیز تلاش شده است با ایجاد مراکز داده های علمی، شرایط لازم برای دسترسی دانشجویان و اساتید به متون و منابع علمی و مشارکت این منابع فراهم شود.
 
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان این مطلب که ایران در حال راه اندازی شبکه ی علمی کشور با پهنای یک گیگابایت است ، اظهارداشت: این امر تحولی بزرگ در عرصه به اشتراک گذاری منابع علمی ایجاد می کند که با این اقدام، دانشگاه های کشور به صورت آموزش از راه دور و یادگیری شبکه ای به یکدیگر متصل خواهند شد.
 
وی با اشاره به موضوع استفاده از شبکه ملی یادگیری در عرصه آموزش های فنی و حرفه ای افزود: با اتخاذ این اقدام، موسسات و نهادهای فعال در عرصه آموزش های مهارتی به یکدیگر متصل می شوند و در این رابطه با استفاده از شبیه سازی، در مواردی که دسترسی به کارگاه یا آزمایشگاه وجود ندارد می توان به صورت مجازی به آن دسترسی پیدا کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.