تلفن همراه

فناوری

March 3, 2013
11:44 یکشنبه، 13ام اسفندماه 1391
کد خبر: 53703

با تولید یک باطری جدید تلفنها و اتومبیلها ظرف چند ثانیه شارژ می شوند

 

محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس یک نوع باطری جدید را عرضه کرده اند که می تواند یک تلفن هوشمند و یا حتی یا اتومبیل را ظرف چند ثانیه شارژ کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، باطری جدید می تواند دستگاه ها را یک هزار مرتبه سریع تر از باطریهای عادی شارژ کند.
 
این باطری از یک لایه ضخیم تک اتمی ساخته شده که ساخت آن ساده است و به سهولت داخل گجتها قرار می گیرد و حتی می تواند ساخت تلفنهای بسیار کوچک تر را میسر سازد.
 
 
باطری میکرو – ابرخازنی که توسط این تیم ارائه شده از یک دستگاه ضبط دی وی دی  استفاده می کند. این باطریها می توانند یک هزار بار سریعتر از باطریهای سنتی عمل کنند
 
این تیم اعلام کرده است که دستاورد تحقیقاتی آن می تواند به شارژ سریعتر تلفنهای همراه و اتومبیلها و حتی ساخت گجتهای کوچکتر منتهی شود.
 
ریچارد کانر استاد علوم مواد و مهندسی در دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس اظهار داشت: ادغام واحدهای ذخیره انرژی با مدارهای الکترونیکی کار چالش برانگیز است و اغلب دارای محدودیتهای خاص خود است که در این مورد کوچک سازی کل سیستم است.
 
آنها برای ساخت این میکرو – ابرخازن از یک صفحه دو بعدی کربن که به گرافن مشهور است استفاده کردند، ضخامت این گرافن به صورت سه بعدی در حد یک تک اتم است.
 
این تیم همچنین راهی برای تولید باطریهای جدید با استفاده از یک دستگاه ضبط دی وی دی پیدا کردند.
 
براساس اظهارات ال کادی یکی از محققان این پروژه، روشهای سنتی ساخت میکروابرخازنها دربرگیرنده کار شدید تکنیکهای لیتوگرافی بود که برای ساخت دستگاه های مقرون به صرفه مشکل ساز است، از این رو کاربردهای تجاری آن محدود می شود؛ اما ما از دستگاه ضبط دی وی دی برای تولید میکرو ابر خازن گرافن استفاده کردیم که می تواند هزینه ساخت دستگاه ها را نیز کاهش دهد.
 
برای آنکه یک باطری ابرخازن مقرون به صرفه باشد، دو الکترود مجزا باید به گونه ای قرار گیرند که اندازه سطح بین آنها به آخرین حد ممکن برسد، این امر موجب می شود که ابرخازن ظرفیت بیشتری برای نگهداری شارژ داشته باشد.
 
این دستاور جدید همچنین می تواند طراحی باطریها را تغییر داده و آنها را کوچکتر کند، در نتیجه ساخت گجتهای کوچک تسهیل می شود.
 
محققان در طراحی های جدید خود الکترودهای را کنار هم قرار داده و از یک الگوی به هم متصل شده استفاده کردند به طوری که سطح در دستس بین هر دو الکترود افزایش یافت و مسیری که یونهای الکترولیتها برای پراکنده شدن  نیاز دارند را کاهش داد.
 
در نتیجه ابرخازنهای جدید ظرفیت شارژ بیشتری دارند و سرعت آنها نسبت به همتایان سنتی خود بیشتر است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.