امنیت

فناوری اطلاعات

May 19, 2013
13:33 یکشنبه، 29ام اردیبهشتماه 1392
کد خبر: 55091

هجوم یک بدافزار جاسوسی جدید به بیش از 110 کشور جهان

 

پژوهشگران امنیتی از کشف بدافزار جاسوسی جدیدی خبر داده‌اند که ابزارهای رایانه‌ای سازمان‌های دولتی و غیر دولتی در بیش از 110 کشور جهان را آلوده کرده است.
 
به گزارش وب سایت computerworld، پژوهشگران شرکت ترند میکرو (Trend Micro) از کشف بدافزار جدیدی به نام سیف نت (SafeNet) خبر داده‌اند که ابزارهای رایانه‌ای در بیش از 110 کشور جهان را آلوده کرده است. این بدافزار که وظیفه جاسوسی از رایانه‌های میزبان را برعهده دارد، عمدتاً در وزارتخانه‌های دولتی، شرکت‌های تولید کننده فناوری، سازمان‌های رسانه‌ای، موسسات پژوهشی، دانشگاه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد نفوذ کرده است.
 
بر اساس این گزارش، این بدافزار دارای دو سرور برای فرماندهی و کنترل است که از هر کدام برای یک حمله جداگانه استفاده شده است. در یکی از این حملات رایانه‌های کاربران در کشورهای تبت و مغولستان هدف حمله این بدافزار قرار گرفته است که در آن از یکی از رخنه‌های امنیتی نرم افزار Word مایکروسافت سوءاستفاده شده است. اما در حمله دوم رایانه‌های کاربران در بیش از 116 کشور جهان آلوده شده است.
 
یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد این بدافزار در حمله دوم خود یازده هزار و 563 آی پی آدرس را آلوده کرده است. هند، آمریکا، چین، پاکستان و فیلیپین پنج کشوری هستند که بدافزار سیف نت بیشترین فعالیت را در آنجا داشته است.
 
به گفته پژوهشگران، این بدافزار در مرحله اول فقط قادر به سرقت اطلاعات از رایانه‌های آلوده است، اما پس از آنکه یک رایانه را آلوده کرد، هکرها می‌توانند قابلیت‌های آن را ارتقا دهند. این بدافزار می‌تواند گذرواژه‌های ذخیره شده در محیط مرورگرهایی مثل فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر و یا اعتبارنامه‌های پروتکل ریموت دسکتاپ را که در ویندوز ذخیره شده است، به سرقت برد.
 
پژوهشگران شرکت ترند میکرو گفته‌اند سیف نت توسط یک مهندس نرم افزار بسیار ماهر و خبره طراحی شده است. آنها درباره انگیزه اصلی طراحان این بدافزار به نتایج مشخصی دست نیافته‌اند، اما احتمال داده‌اند آنها با مجرمان سایبری چینی در تماس باشند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.