امنیت

فناوری اطلاعات

June 11, 2013
9:58 سه شنبه، 21ام خردادماه 1392
کد خبر: 55544

ائتلاف مایکروسافت و FBI علیه بزرگترین حلقه تبهکاران سایبری

شرکت مایکروسافت و FBI با همکاری بیش از 80 کشور جهان علیه یکی از بزرگترین حلقه‌های تبهکاری سایبری جهان حمله‌ای گسترده را ترتیب دادند.
براساس گزارش رویترز، گفته می‌شود این حلقه تبهکاری سایبری طی 18 ماه گذشته بیش از 500 میلیون دلار از حساب‌های بانکی سرقت کرده‌است. شرکت مایکروسافت اعلام کرد واحد جنایت‌های دیجیتال این شرکت روز چهارشنبه با موفقیت توانست دست‌کم هزار شبکه از هزار و 400 شبکه رایانه‌ای آلوده که به دژ‌های باتنتی یا Citadel Botnets شهرت داشتند را غیرفعال سازد.
 
Citadel منجر به آلودگی پنج میلیون رایانه در سرتاسر جهان شده‌ و به گزارش مایکروسافت، از این شبکه برای سرقت از دهها موسسه مالی اعتباری از قبیل امریکن اکسپرس، بانک آمریکا، سیتس گروپ، کردیت سوئیس، پی‌پال و رویال بانک کانادا استفاده می‌شود.
 
باوجود اینکه تبهکاران این حلقه همچنان ناشناس باقی مانده‌اند و مقامات هویت رهبران این گروه را شناسایی نکرده‌اند، این حمله هماهنگ شده بین‌المللی ضربه‌ای مهلک به توانایی‌های سایبری آنها وارد آورد.
 
بات‌نتها شبکه‌ای از رایانه‌های آلوده یا بات‌ها هستند که تحت کنترل یک نرم‌افزار و تحت فرمان سرورهای فرمان و کنترلی هستند که هدایت آنها به دست هکرها است. از بات‌نتها معمولا برای انجان تبهکاری‌های مالی، ارسال هرزنامه‌ها،‌توزیع ویروس‌های رایانه‌ای و حمله به شبکه‌های رایانه‌ای استفاده می‌شود.
 
Citadel یکی از بزرگترین بات‌نت‌هایی است که امروزه در جهان فعال است. به گفته مایکروسافت خالقان این شبکه نرم‌افزار خود را با نسخه‌های مسروقه‌ای از سیستم عامل ویندوز سازگار ساخته و از این ساختار برای کنترل رایانه‌های خانگی در ایالات متحده، اروپای غربی، هنگ‌کنگ، اند و استرالیا استفاده کرده‌اند.
 
FBI طی همکاری نزدیک با پلیس اروپا و دیگر مقامات خارجی در تلاش است تا این تبهکاران ناشناخته را دستگیر کند. مایکروسافت نیز با تسلیم دادخواستی علیه هکرهای این شبکه به دادگاهی در چارلوت در کارولینای شمالی توانست حکم دادگاه مبنی بر غیرفعال سازی این شبکه‌ها را به دست بیاورد. در این دادخواست رهبر این حلقه تبهکاری جان دو شماره یک با نام مستعار آکواباکس شناسایی شده‌است که به ایجاد م دیریت و سازماندهی بات‌نتها متهم است.
 
مقامات بر این باورند آکواباکس در اروپای شرقی اقامت داشته و با 81 سرگروه دیگر در این شبکه همکاری دارد، افرادی که مدیریت و هدایت این شبکه تبهکاری را در سرتاسر جهان به عهده دارند. نکته جالب توجه درباره این شبکه عدم حمله آن به موسسه‌ها و بانک‌های اوکراینی و روسی است، احتمالا به این دلیل که خالقان اصلی این شبکه در اوکراین و روسیه ساکن بوده و می‌خواهند از برانگیختن مقامات قضایی علیه خود بپرهیزند.
 
درجستجوی جان دو
 
به گفته مایکروسافت از Citadel برای سرقت 500 میلیون دلار از بانک‌های آمریکایی و دیگر کشورها استفاده شده‌است. تیم کاراگاهان دیجیتال مایکروسافت در ردموند واشنگتن، از سال 2010 تاکنون در هفت حمله به این بات‌نت حضور داشته‌اند و حمله روز چهارشنبه اولین همکاری آنها با FBI بوده است.
 
مایکروسافت از 10 روز پیش از FBI درخواست کمک کرد و FBI نیز به مایکروسافت اعلام کرد که تاکنون فعالیت‌های قابل توجهی در راستای تجسس و شناسایی در باتنت Citadel انجام داده‌است.
 
مایکروسافت اعلام کرد به همراه FBI با دیگر مقامات قضایی در کشورهایی از قبیل استرالیا، برزیل، اکوادور، آلمان، هلند، هنگ‌کنگ، ایسلند، هندوستان، اندونزی، اسپانیا و بریتانیا همکاری دارند تا بتوانند سران این حلقه تبهکاری را شناسایی کنند. طی این همکاری بیش از هزار شبکه بات‌نت غیرفعال شدند که میزبان 445 شبکه از آنها مراکز دیتایی در آمریکا بوده‌اند. مسئولان این مراکز از اینکه سرورهایشان توسط بات نتها مورد استفاده قرار می‌گرفته بی‌اطلاع بوده‌اند.
 
این دومین باری است که واحد جنایت‌های دیجیتال مایکروسافت موفق به غیرفعال‌سازی یکباره گروهی از بات‌نت‌ها شده‌است. در مارچ سال گذشته، این واحد صدها بت‌نت زئوس را هدف گرفت و غیرفعال ساخت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.