امنیت

فناوری اطلاعات

July 13, 2013
17:33 شنبه، 22ام تیرماه 1392
کد خبر: 56168

پدر وب جاسوسی ریاکارانه غرب در اینترنت را به باد انتقاد گرفت

خالق بریتانیایی شبکه جهان گستر (World Wide Web) دولتهای غربی را به ریاکاری در جاسوسی اینترنتی متهم کرد، درحالی که خود به رهبران جهان درباره عدم انجام این جاسوسیها درس می دهند.
 
تیموتی برنرز لی دانشمند رایانه که وب را در سال 1989 همزمان با سقوط دیوار برلین اختراع کرد، اظهار داشت که غرب درگیر جاسوسی آنلاین پر از توطئه است که می تواند شیوه استفاده مردم از رایانه های خود را تغییر دهد.
 
پس از افشای این که ایالات متحده و بریتانیا روی برنامه های خود برای جاسوسی روی اینترنت سرپوش گذاشته اند با خشم داخلی و بین المللی رو به رو شدند.
 
برنرز لی 58 ساله اظهار داشت: مردم دسترسی به اینترنت را به دست آورده اند اما از سوی دیگر به طور مخفیانه مورد جاسوسی قرار می گیرند، واضح است که کشورهای توسعه یافته به طور جدی روی اینترنت جاسوسی می کنند.
 
برنرز لی اظهار داشت که افشای جاسوسی های اینترنت آمریکا و انگلیس می تواند شیوه استفاده مردم از اینترنت را تغییر دهد و این امر در مورد نسلهای جوان بیشتر مورد تأکید قرار می گیرد.
 
وی افزود: اینترنت در بسیاری از مواقع به کمک افراد آمده و اگر مردم احساس کنند که کسی درحال نگاه کردن به آنها است، نسبت به استفاده های موثر از  اینترنت بی میل می شوند.
 
اسناد فاش شده توسط ادوارد اسنودن که پیشتر در سازمان امنیت ملی آمریکا کار می کرده نشان می دهد که این سازمان به حجم گسترده ای از اطلاعات اینترنتی چون نامه های اینترنتی، تالارهای گفتگو و ویدئوهای شرکتهای بزرگ تحت یک برنامه دولتی به نام "منشور" دسترسی دارد.
 
سر تیموتی جان برنرز-لی دانشمند بریتانیایی علوم رایانه، استاد دانشگاه ‌ام‌آی‌تی، استاد و پژوهشگر دانشگاه ساوت همپتون است که در حال حاضر ریاست کنسرسیوم وب جهان‌شمول را برعهده دارد. وی فارغ‌التحصیل دانشگاه آکسفورد و مخترع وب جهان‌گستر به شمار می رود. وب جهان گستر یا World Wild Web، یک ابتکار فرارسانه‌ای تحت اینترنت برای به اشتراک ‌گذاری جهانی اطلاعات در شبکه سرن (CERN)، لابراتوار فیزیک هسته‌ای اروپا، در 1989 است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.