اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 12, 2013
16:30 پنجشنبه، 21ام شهریورماه 1392
کد خبر: 57378

وزیر ارتباطات: کمیته‌ بررسی حضور بعضی اعضای هیات دولت در فیس‌بوک تشکیل شد

روزنامه بهار: عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه می‌گوید که امکان رفع فیلتر مشروط فیس‌بوک در دست بررسی است.
 
محسنی‌‌اژه‌ای سخنگوی قوه‌قضاییه نیز می‌گوید اگر محتوای مجرمانه فیس‌بوک در دسترس نباشد، می‌توان از این شبکه اجتماعی رفع فیلتر کرد. محمدرضا آقامیری، عضو کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ و جرایم رایانه‌ای، در گفت‌وگویی با «مهر» اعلام کرد که رفع فیلتر «مشروط» فیس‌بوک بررسی خواهد شد. او گفته: «این موضوع در درازمدت و با تفکیک محتواهای مجرمانه از محتوای مفید این شبکه اجتماعی توسط نرم‌افزار فیلترینگ هوشمند امکان‌پذیر است.» الزام فیس‌بوک به تبعیت از قوانین ایران راه دیگری است که آقامیری برای رفع فیلتر فیس‌بوک در ایران پیشنهاد کرده است.
 
او با تاکید بر این‌که بخشی از محتوای تولیدی در فیس‌بوک «مجرمانه» است، گفت: «جدای فعالیت مجرمانه بعضی کاربران که اعتقاد و پایبندی به قوانین نظام ندارند، فیس‌بوک مجالی را فراهم کرده است که می‌توان با استفاده از آن در جهت ترویج دین، بیداری اسلامی و اشاعه فرهنگ اسلامی قدم‌های مثبتی برداشت.»
آقامیری پایبند شدن فیس‌بوک به قوانین مصوب دولت جمهوری‌اسلامی برای فعالیت در ایران را امکان دیگری برای رفع فیلترینگ از این شبکه اجتماعی محبوب عنوان کرد. این عضو کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ بار دیگر تاکید کرد که این کارگروه وظیفه دارد از انتشار «مسائل مستهجن» و «خلاف قوانین سیاسی، امنیتی و اجتماعی» کشور جلوگیری کند. او همچنین پیشنهاد کرد نرم‌افزاری تهیه شود تا بخش «مجرمانه» و خلاف قوانین ایران در فیس‌بوک فیلتر شود. او بر این عقیده است که بعضی سایت‌های خارجی ملتزم به رعایت قوانین ایران شده‌اند و براین اساس فعالیت‌شان به نحوی است که محتوای مجرمانه را اشاعه نمی‌دهند. براین اساس چنان‌چه فیس‌بوک نیز در همین خط‌مشی حرکت کند و بر رعایت قوانین ایران التزام داشته باشد، می‌توان به رفع فیلتر آن اقدام کرد؛ به جز این روش او همچنین پیشنهاد کرده نظام فیلترینگی ایجاد شود که بتواند در عین امکان دسترسی به فیس‌بوک، بخش‌هایی از آن را که حکومت نمی‌پسندد سانسور کند. پیش از این نیز احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی از تهیه نرم‌افزاری برای کنترل محتوای شبکه‌های اجتماعی سخن گفت. او گفت که با تشکیل «شورای فضای مجازی» مسئولان‌ درصدد تهیه نرم‌افزار «کنترل هوشمند» محتوای تولیدشده در شبکه‌های اجتماعی‌اند. نکته قابل توجه در اظهارات آقایی این است که ایجاد صفحه در فیس‌بوک برای مقام‌های حکومتی «مصداق شکستن حریم خصوصی در فضای مجازی» است و سازندگان این صفحه‌ها، اگر در ایران باشند، قابل شناسایی هستند.
 
او هشدار داده حتی کسانی که با استفاده از وی‌پی‌ان فیلتر را دور می‌زنند و به فیس‌بوک می‌روند برای حکومت قابل شناسایی هستند. این اظهارات در حالی بیان می‌شود که تاکنون چندین مقام رسمی دولتی در فیس‌بوک صفحه‌های اختصاصی دارند. وزیر امورخارجه، وزیر فرهنگ و ارشاد و معاون اول رییس‌جمهوری از جمله این افراد هستند.
 
در همین حال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تشکیل کمیته‌ای در ارتباط با حضور بعضی از اعضای هیات دولت در فیس‌بوک در ریاست‌جمهوری خبر داد. محمود واعظی در گفت‌وگو با «ایسنا» بیان کرد: «به‌هرحال اعضای دولت مقامات رسمی هستند و صحبت‌هایی که از سوی آن‌ها در فیس‌بوک مطرح می‌شود موضع دولت محسوب می‌شود، بنابراین همان‌طور که گفتم کمیته‌ای در ریاست‌جمهوری در این ارتباط تشکیل شده تا تصمیمی در این ارتباط گرفته شود.» او همچنین صفحه‌ای که به نام وی و الهام امین‌زاده – معاون حقوقی رییس‌جمهوری – در این شبکه اجتماعی ایجاد شده است را واقعی ندانست.
 
بعضی از اعضای کابینه حسن روحانی در حالی به فیس‌بوک پیوستند که از سال ۱۳۸۸ این شبکه‌ اجتماعی در ایران فیلتر است و مسئولان بارها فیس‌بوک را «ابزار جاسوسی» و «ابزار جنگ نرم» خوانده‌اند. با این همه بیش از یک سال است که صفحه‌ای با نام «دفتر آیت‌الله خامنه‌ای» نیز در فیس‌بوک وجود دارد و مهدی اخوان بهابادی، دبیر شورای‌عالی فضای مجازی در ایران گفته است که اطلاعیه‌ای از دفتر رهبری مبنی بر تایید حضور او در فیس‌بوک ندیده است.
 
همچنین بعضی چهره‌های سیاسی شناخته‌شده اقدام به ایجاد صفحه‌ای در فیس‌بوک کرده‌اند. بنا بر قوانین جمهوری‌اسلامی عضویت در فیس‌بوک جرم نیست، اما دور زدن فیلترینگ و لینک دادن به صفحه‌ای در فیس‌بوک جرم محسوب می‌شود. درعین‌حال براساس آخرین مصوبه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اینترنت از این به بعد حتی «لینک دادن» به وب‌سایت‌های فیلترشده نظیر فیس‌بوک و توییتر جرم خواهد بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.