رگولاتوری

September 22, 2013
14:52 یکشنبه، 31ام شهریورماه 1392
کد خبر: 57619

تعیین سرپرست شورای‌ عالی فضای مجازی در صورت عزل قانونی دبیر ممکن است

تعیین سرپرست جدید شورای عالی فضای مجازی تنها در صورتی امکان پذیر است که دبیر قبلی پس از طی مراحل ذکر شده در آئین‌نامه داخلی عزل شود.
 
 
به گزارش فارس، شب گذشته رئیس جمهور در حکمی محمود واعظی وزیر ارتباطات را با حفظ سمت به عنوان «سرپرست مرکز ملّی فضای مجازی و دبیرخانه شورایعالی فضای مجازی» منصوب کرد.
 
این انتصاب در حالی صورت گرفت که گفته می‌شود بر اساس آیین‌نامه داخلی شورای عالی فضای مجازی است، رئیس‌جمهور نمی‌توانست حتی به فرض استعفای دبیر این شورا، اقدام به صدور حکم سرپرستی کند.
 
در این گزارش با مروری بر آئین‌نامه داخلی این شورا، به بررسی شرایطی پرداخته‌ایم که رئیس‌ جمهور می‌تواند سرپرست مرکز ملی فضای مجازی را تعیین کند.
 
حالت اول تغییر دبیر شورا و رئیس مرکز ملی فضای مجازی به این شکل است که، طبق ماده 2 آیین نامه داخلی شورایعالی، رئیس جمهور به عنوان رئیس شورا می‌تواند شخصی را به عنوان دبیر جدید به شورا معرفی کند و در صورتی که اکثریت مطلق اعضای شورا موافقت کردند، دبیر جدید به مقام معظم رهبری پیشنهاد می‌شود و پس از تایید معظم له، دبیر جدید با حکم رئیس جمهور (رئیس شورا) منصوب خواهد شد.
 
در حالت اول، دبیر قبلی تا انتصاب دبیر جدید به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
 
حالت دوم این است که طبق تبصره 1 ماده 2 آیین نامه داخلی شورای عالی، رئیس شورا یا 5 نفر از اعضا، پیشنهاد عزل دبیر را طرح کنند. در صورتی که در اولین جلسه، اکثریت مطلق اعضا موافقت کنند، عزل دبیر به مقام معظم رهبری پیشنهاد می‌شود. در صورت عزل دبیر، تا انتصاب دبیر جدید، رئیس جمهور می‌تواند برای 3 ماه، فرد جدید را به عنوان سرپرست انتخاب کند.
 
حالت سومی هم وجود دارد که دبیر، خود استعفا دهد. در صورت استعفا، آیین نامه سکوت کرده و در مواردی که آیین نامه سکوت کرده نیز به منبع آن که شورایعالی باشد برخواهد گشت. یعنی باید جلسه شورا تشکیل و در مورد استعفا تصمیم‌گیری شود. پذیرش استعفا در حیطه وظایف رئیس شورا نیست. چنانچه در آیین نامه، وظایف رئیس شورا به طور کامل احصا شده است.
 
طبق ماده 7 این آیین نامه، صدور حکم انتصاب و عزل دبیر شورا مطابق ماده 2، ریاست و اداره جلسات شورا مطابق ماده 5 و سایر مواد آیین­نامه، تشکیل جلسه فوق العاده مطابق ماده 6، ملاحظه مصوبات شورای عالی قبل از ارائه جهت استحضار مقام معظم رهبری مطابق ماده 11و تأیید دستور جلسات شورای عالی مطابق ماده 13 از جمله وظایف و اختیارات رئیس شوراست.
 
بنابراین طبق تعریف بالا و آنچه از آئین‌نامه استنباط می‌شود، تعیین سرپرست جدید تنها در صورتی امکان پذیر است که دبیر قبلی پس از طی مراحل ذکر شده عزل شود که با توجه به اینکه در دولت جدید هنوز اولین جلسه شورایعالی تشکیل نشده، پس هنوز عزلی صورت نگرفته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.