امنیت

فناوری اطلاعات

September 30, 2013
16:29 دوشنبه، 8ام مهرماه 1392
کد خبر: 57807

دیگر بدافزاری وارد کشور نخواهد شد؟

بازخوانی هدف ایجاد شبکه ملی اطلاعات نشان می‌دهد که نقش این شبکه در امنیت فضای مجازی بسیار جدی دیده شده و همچنان که وزیر ارتباطات دولت دهم گفت: با این شبکه امیدوار به مهار صددرصدی حملات سایبری و عدم ورود بدافزارها به کشور هستیم.
 
 
به گزارش فارس، تا پایان برنامه پنچم توسعه در سال 94، حدود دو سال باقی مانده است.
 
حدود 2 سال و نیم از برنامه پنجم به سرعت گذشته و وزارت ارتباطات حدود دو سال دیگر فرصت دارد تا مهم‌ترین تکلیفی که برنامه بر دوش او گذاشته را محقق کند.
 
از نخستین سال برنامه، بخش اعظم توان وزارت ارتباطات معطوف راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات شد. پروژه‌ها و برنامه‌های متعددی داخل وزارتخانه و خارج وزارتخانه پیگیری و به سرانجام رسید تا مقدمات ایجاد شبکه ملی اطلاعات فراهم شود.
 
همچنان که امسال نیز پروژه‌ شبکه ملی اطلاعات، در صدر برنامه‌های اولویت‌دار و قانون بودجه این وزارتخانه پیگیری می‌شود.
 
اهمیت این شبکه از آن جهت است که امیدهای زیادی به این شبکه بسته شده است، شبکه‌ای که قرار است در قالب یک شبکه سراسری اینترانتی پرسرعت، برای تمام مردم ایران کاهش هزینه های دسترسی، افزایش سرعت دسترسی و امنیت ملی در فضای مجازی را به ارمغان آورد و پایانی باشد بر معضل همیشگی اینترنت و مصائب آن در کشور.
 
اما صرف نظر از دو مزیت کاهش هزینه‌های دسترسی و افزایش سرعت دسترسی، بازخوانی اظهارات مسئولین وقت وزارت ارتباطات، نشان می‌دهد در زمینه افزایش امنیت فضای مجازی حساب زیادی روی شبکه ملی اطلاعات باز شده است.
 
آنچنان که رضا تقی‌پور اولین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دهم که مراحل اجرایی ایجاد شبکه ملی اطلاعات در دوران وزارت او از مرحله تئوری وارد فاز اجرایی شد، اظهار امیدواری کرده بود که با ایجاد شبکه ملی اطلاعات دیگر بدافزاری وارد کشور نخواهد شد.
 
وی در  شهریور ماه 91 گفته بود: امروز حجم زیادی از حملات مختلفی که در فضای مجازی نسبت به کشور صورت می‌گیرد به گونه‌ای است که با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات برطرف خواهد شد. به عبارتی می‌توان گفت که با ایجاد این شبکه قادر به مهار صددرصدی حملات سایبری خواهیم بود و دیگر بدافزاری وارد نخواهد شد مگر برخی شیطنت‌ها و موارد خاصی که ممکن است از داخل کشور منشاء بگیرند.
 
تقی پور حتی آماری هم از حملات روزانه اعلام کرده و گفته بود: براساس آماری که وجود دارد در بعضی از روزها بیش از 2 میلیون حمله اینترنتی داریم ولی خوشبختانه شاهد مهار شدن آنها هستیم و با همه آنها برخورد می‌کنیم.
 
تقی‌پور یادآور شده بود: با توجه به این موارد امنیت یکی از مباحث اصلی و مهمی است که در طراحی شبکه ملی اطلاعات مورد توجه ویژه قرار گرفته و از همان ابتدای کار بحث لایه‌های امنیتی جزو اولویت‌های ما بوده است.
 
تقی‌پور حتی گفته بود که تمام نرم‌افزارهای مدیریتی شبکه ملی اطلاعات نیز کاملا بومی هستند.
 
وی خاطر نشان کرده بود: نکته دیگری که در مورد شبکه ملی اطلاعات وجود دارد آنکه از نظر مدیریت شبکه، تمام نرم‌افزارهای این بخش کاملا بومی هستند و مدیریت این شبکه هم به صورت کامل در داخل کشور صورت می‌گیرد و تنها برای دسترسی به اطلاعات خارج از کشور و یا مواردی که خود اینترنت به عنوان یک خدمت محسوب می‌شود به این اینترنت رجوع می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.