امنیت

فناوری اطلاعات

March 13, 2014
18:05 پنجشنبه، 22ام اسفندماه 1392
کد خبر: 61305

لیست خطرناک‌‌ترین ویروس‌های رایانه‌ای جهان

تروجان استورم طی یک‌سال ۲۰۰ میلیون بار به کامپیوترهای شخصی ایمیل شد ویروس Slammer باعث از کار افتادن خودپردازها و سیستم خدمات اورژانس آمریکا شد ویروس Nimda تنها ۲۲ دقیقه پس از ورود به رایانه تمام اطلاعات آن را تخریب می‌کند.
 
 ویروس‌های رایانه‌ای می‌توانند به یک کابوس شبانه‌روزی تبدیل شوند. برخی از آنها با هدف سرقت اطلاعات شخصی به حافظه داخلی رایانه رسوخ می‌کنند، بعضی دیگر نیز ترافیک شبکه‌های رایانه‌ای را بالا می‌برند. اما همه کارهای این ویروس‌ها به اینجا ختم نمی‌شودو در برخی موارد ویروس‌ها یک رایانه شخصی را به مرکز انتشار بدافزارها تبدیل می‌کنند و حتی می‌توانند در یک لحظه نتیجه سال‌ها تلاش مالی و غیرمالی شما را از بین ببرند. به گزارش خبرآنلاین مرکز تحقیقاتی گارتنر این هفته با انتشار گزارشی اعلام کرد که حملات سایبری طی یک سال گذشته ۱۶۹ درصد افزایش یافته‌‌اند. به دنبال این اتفاق ۹۳ درصد مراکز ارائه‌دهنده خدمات مالی و سازمان‌های جهانی مجبور شدند میزان سرمایه‌گذاری‌های خود را در زمینه ابزارهای امنیتی افزایش دهند. براساس گزارش گارتنر، طی سال ۲۰۱۳ میلادی ۸۸ درصد سرقت‌های اینترنتی از طریق جست‌وجو در سایت‌ها و ۱۲ درصد هم از طریق خدمات پست الکترونیکی صورت گرفته است و در مجموع طی سال گذشته 37/3 میلیون نفر در جهان مورد سرقت‌های سایبری قرار گرفته‌اند. 
همچنین گفته شد که مشتریان بانک‌ها در 6/20 درصد، مشترکان یاهو در 9/9 درصد و اعضای فیس‌بوک در 7/9 درصد از موارد هدف سرقت‌های اینترنتی در سال ۲۰۱۳ بودند. در این سال ۳۰ درصد سرقت‌های اینترنتی متوجه کاربرانی شد که در اینترنت جست‌وجو می‌کردند یا به ارسال و دریافت پست الکترونیکی مشغول بودند. 
به گزارش «ایتنا»، این آمار و ارقام نه‌چندان خوشایند نشان می‌دهد که با وجود افزایش تعداد برنامه‌های امنیتی و آگاهی کاربران، باز هم میزان حملات سایبری گسترش یافته است و متولیان این امر هنوز نتوانسته‌اند کنترل امنیت در دنیای سایبری را در دست بگیرند.
در گزارش زیر لیست ۱۰ ویروس خطرناک که طی همه سال‌ها در سراسر جهان منتشر شدند را می‌بینید.
 
۱- کرم Storm Worm
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان Storm Worm خطرناک‌ترین و همه‌گیرترین برنامه‌ای بود که در طول تاریخ منتشر شد.  در اواخر سال ۲۰۰۶ میلادی گروهی از محققان امنیتی برای نخستین بار این کرم اینترنتی را شناسایی کردند. اما مدت زمان زیادی از شناسایی این کرم خطرناک نگذشت که جمع گسترده‌ای از ساکنان کره خاکی به آن آلوده شدند و در آن زمان هیچ برنامه‌ای وجود نداشت که بتواند جلوی انتشار آن را بگیرد. روش انتقال این «کرم توفانی» پست‌الکترونیکی بود و در عرض چند روز به قدری گسترش یافت که هیچ مرکزی توان مقابله با آن را نداشت. در آن زمان هر یک از مراکز امنیتی از این کرم با اسامی مختلف یاد می‌کردند و برای مثال شرکت Symantec آن را Peacomm می‌خواند و شرکت McAfee هم از آن با عنوان Nuwar یاد می‌کرد.  این کرم در خانواده تروجان‌ها طبقه‌بندی شد و پس از آلوده کردن رایانه، امکان دسترسی هکرها را از راه دور فراهم می‌کرد. بسیاری از ارگان‌ها اعلام کردند Storm Worm خطرناک‌ترین کرمی بوده که تاکنون در سراسر جهان منتشر شده است.
 
۲- ویروس Leap-A/Oompa-A
کارشناسان بر این باورند که هم‌اکنون بیش از ۱۰۰ هزار نوع ویروس وجود دارد که می‌تواند رایانه‌ Mac اپل را از پا دربیاورد. مدتی قبل ویروس Leap-A که البته با نام Oompa-A هم شناخته می‌شود، به‌صورت گسترده در سراسر جهان منتشر شد. این ویروس از ابزار ارتباطی iChat اپل استفاده می‌کرد و پس از آلوده کردن رایانه، به دنبال لیست مخاطبان می‌گشت و به هر یک از آنها یک پیام ویژه می‌فرستاد. این پیام شامل یک عکس با فرمت JPEG بود که کاربر را مجبور می‌کرد آن را بارگذاری کند و زمانی که این اتفاق صورت می‌گرفت، کنترل رایانه از دست کاربر خارج می‌شد.
 
۳- کرم‌های Sasser و Netsky
چندی پیش پلیس بین‌الملل یک جوان ۱۷ ساله آلمانی به‌نام «اسون جاشان» را دستگیر کرد که سازنده کرم‌های مخرب Sasser و Netsky بود. این دو کرم اینترنتی به روش‌های مختلف عمل می‌کردند و پس از مدت‌ها تحقیق و بررسی، کارشناسان امنیتی سرانجام از روی مشابهت کدهای به‌کار رفته در آنها متوجه شدند که هر دو کرم یاد شده را یک فرد ساخته است. کرم Sasser از طریق حفره‌های موجود در سیستم‌عامل ویندوز به رایانه‌های شخصی حمله می‌کرد و در مقابل، کرم Netsky پس از انتقال به رایانه از طریق پست الکترونیکی، به دنبال دیگر رایانه‌های آسیب‌پذیر می‌گشت. این دو کرم که هنوز هم فعالیت دارند، به صورت خودکار روی رایانه‌ها نصب می‌شوند و برمبنای آدرس‌های IP قربانیان خود را شناسایی می‌کنند. 
 
۴- ویروس MyDoom
ویروس MyDoom که البته با نام Novarg هم شناخته می‌شود، از طریق حفره‌های سیستم‌عامل بدون اطلاع کاربر کنترل رایانه را در دست می‌گیرد. 
این ویروس انواع مختلفی دارد و تا کنون با دو اقدام اصلی سعی شده است جلوی فعالیت آن گرفته شود. 
دولت آمریکا سال گذشته سرمایه‌گذاری فراوانی را انجام داد تا بتواند خود را در مقابل این ویروس ایمن کند. ویروس MyDoom سال گذشته توانست با ورود به جست‌وجوگرهای اینترنتی بخش زیادی از کاربران جهانی را تحت پوشش قرار دهد و از طریق پست الکترونیکی روی میلیون‌ها رایانه بارگذاری شود. 
 
۵- ویروس/ SQL Slammer Sapphire
در اواخر ژانویه ۲۰۰۳ یک ویروس جدید برای سرورهای اینترنتی شناسایی شد که بسیاری از شبکه‌های رایانه‌ای در جهان را مورد حمله قرار داد.  این ویروس در نهایت باعث شد تا بسیاری از سیستم‌های رایانه‌ای مهم از جمله شبکه دستگاه‌های خودپرداز بانک مرکزی آمریکا از کار بیفتد، سیستم خدمات اورژانسی ۹۱۱ آمریکا از دسترس مردم خارج شود و شرکت هواپیمایی Continental Airlines به خاطر خطا در بلیت‌های الکترونیکی بسیاری از پروازهای خود را لغو کند. ویروس SQL Slammer با نام Sapphire هم شناخته می‌شود و تاکنون بیش از یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است. 
 
۶- ویروس Nimda
این ویروس که نخستین بار در سال ۲۰۰۱ میلادی شناخته شد، همچنان مشغول فعالیت است و بسیاری کارشناسان از آن با عنوان «کرم خطرناک» یاد می‌کنند. 
ویروس Nimda از طریق اینترنت گسترش می‌یابد و به گفته کارشناسان، پرسرعت‌ترین ویروسی محسوب می‌شود که تاکنون شناسایی شده است. مرکز TruSecure در گزارش جدید خود توضیح داد که از زمان ورود Nimda به اینترنت تا زمان تخریب یک رایانه تنها ۲۲ دقیقه طول می‌کشد.  این ویروس در مراحل نخست سرورهای اینترنتی را مورد هدف قرار داد و البته به تازگی برخی از انواع آن شناسایی شده است که به رایانه‌های شخصی هم حمله می‌کند. این ویروس به روش‌های مختلف گسترش می‌یابد و هنوز ابزار کارآمدی برای جلوگیری از اقدام‌های آن موجود نیست.
 
۷- کرم‌های Code Red و Code Red II
این دو کرم سیستم‌عامل ویندوز مایکروسافت را مورد هدف قرار می‌دهند و برای رسیدن به اهداف خود حجم گسترده‌ اطلاعات بیش از توان پردازشی سیستم‌عامل را به رایانه ارسال می‌کنند تا ظرف چند دقیقه دستگاه از کار بیفتد و حافظه رایانه به‌طور کامل از مدار فعالیت خارج شود. نوع حمله این کرم‌ها DDoS است. در سال ۲۰۱۳ گزارش شد که این دو کرم به کاخ سفید هم حمله کرده‌اند و سعی داشتند سرورهای اینترنتی دولت آمریکا را از کار بیندازند.  رایانه‌هایی که به این کرم‌ها آلوده شوند دیگر از کاربر خود فرمان نمی‌پذیرند و در مقابل، هکرها کنترل و مدیریت آن رایانه را در دست می‌گیرند. 
 
۸- ویروس Klez
این برنامه مخرب نسل جدید ویروس‌های رایانه‌ای را معرفی کرد و برای مدت‌های طولانی همه تولیدکنندگان ابزارهای امنیتی را ناکارآمد باقی گذاشت. 
اگرچه ویروس Klez اواخر سال ۲۰۰۱ میلادی شناخته شد؛ اما کارشناسان همچنان رده‌هایی از فعالیت آن را شناسایی می‌کنند.  این ویروس از طریق پست الکترونیکی رایانه را مورد هدف قرار می‌دهد، سپس به صورت خودکار خود را به تمام مخاطبان کاربر ارسال می‌کند، لیست سایت‌های مورد علاقه بقیه کاربران را تشخیص می‌دهد و با اسم این سایت‌ها و در قالب برنامه‌های کاربردی پست الکترونیکی ارسال می‌کند تا باز هم نصب شود و به فعالیت‌های مخرب خود ادامه دهد. 
 
۹- ویروس ILOVEYOU
این ویروس خطرناک در کشور فیلیپین ساخته شد و پس از مدت کوتاهی به‌گونه‌ای انتشار یافت که به دست غالب کاربران اینترنتی جهان رسید. 
ویروس ILOVEYOU ابتدا فعالیت خود را با ایمیل آغاز کرد و با موضوعاتی از قبیل نامه‌های عاشقانه به دست کاربران می‌رسد. 
در این ایمیل‌ها یک فایل متنی ضمیمه شده بود که اگر کاربر آن را بارگذاری می‌کرد، باید قید همه اطلاعات شخصی خود را می‌زد. این ویروس پس از گذشت مدتی سراغ دیگر روش‌های موجود رفت و از طریق سایت‌های آلوده و به زبان‌های مختلف گسترش یافت. 
 
۱۰- ویروس Melissa
این ویروس برای نرم‌افزار Word مایکروسافت ساخته شد و به همین خاطر ابزار اصلی انتقال آن سرویس‌های پست الکترونیکی بود. ویروس رایانه‌ای Melissa از طریق فایل نوشتاری ضمیمه شده به ایمیل وارد رایانه‌ها می‌شد و پس از بارگذاری، کنترل کامل رایانه و اطلاعات موجود در آن را در دست می‌گرفت.  ویروس Melissa به خاطر کاربرد فراوان برنامه Word به قدری در سراسر جهان گسترش یافت که نظر کنگره آمریکا را هم به خود جلب کرد. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.