امنیت

تلفن همراه

گوشی

April 13, 2014
4:36 یکشنبه، 24ام فروردینماه 1393
کد خبر: 61626

اثر باگ «خونریزی قلبی» در دنیای موبایل چیست؟

جی‌اس‌ام- اگر شما هم مدتی از وقت روزانه خود را به گشت و گذار در دنیای اینترنت اختصاص بدهید، حتما تا امروز متوجه شده‏اید که خطرناک‌ترین باگ امنیتی اینترنت کشف شده است، نام این باگ خونریزی قلبی است. تعداد زیادی از سایت‏های معتبر که از این باگ در خطر بودند پروتکل‏های خود را به‌روزرسانی کرده‏اند. آندروید گوگل نیز از نسخه‏های OpenSSL استفاده می‏کرد، اما بعد از آندروید 1/4 این باگ خونریزی قلبی غیرفعال شده بود. اما در مورد دیگر موبایل‏ها چه اتفاقی خواهد افتاد؟ این باگ به چه میزانی روی آنها تاثیر دارد؟
 
چیزهایی که از این باگ می‏دانیم
هر کدام از ما که از گوگل پلی، اپ استور، ویندوزاستور و دیگر بازارهای نرم‌افزاری موبایلی برنامه دانلود می‏کنیم، در خطر این باگ هستیم. اگر برنامه‏ای که شما روی گوشی موبایل خودتان نصب کرده‏اید هر نوع ارتباطی به سرورهای امنیتی برای ذخیره اطلاعات داشته باشد این امکان وجود دارد که برای 2 سال گذشته در معرض خطر خونریزی قلبی قرار گرفته باشید.
 
چیزهایی که ما نمی‏دانیم
ما نمی‏دانیم که دقیقا کدام برنامه‏ها این مشکل امنیتی را داشته‏اند که باعث شود دیتاها دزدیده شوند، دیتاها عبارتند از: نام کاربری‏ها، پسوردها، اطلاعات اکانت بانک‏ها یا حتی تماس‏های VoIP که از طریق برنامه‏های مسنجر انجام می‏گرفته است.
اما مهم‌ترین مساله این است که ما نمی‏دانیم انتهای این قصه در دنیای موبایلی چه خواهد بود. کاربران دنیای موبایلی به مراتب از کاربران دنیای رایانه‏ها بیشتر هستند. این باگ یک باگ سیستم‌عاملی یا حتی یک باگ مرورگری نیست، این یک اشتباه در لایه امنیتی است که به همه کسانی که به‌نوعی با اینترنت سروکار دارند، مربوط خواهد شد.
 
نتیجه
TrendMicro اسکنی را در گوگل پلی بین 400 هزار برنامه انجام داده است و این نتیجه به دست آمده که 
7000 برنامه شامل 15 برنامه بانکی، 39 برنامه پرداخت آنلاین و 10 برنامه خرید به سرورهای آسیب پذیر متصل می‏شدند. تمام این برنامه‏ها شامل 2 درصد از کل خواهند شد، اما 2 درصد در اینجا خیلی عدد بزرگی است، به‌خصوص اگر بدانید بانک‏هایی مانند بانک آمریکا نیز گواهینامه‏های امنیتی خود را به‌روز کرده‏اند. اما از همه بدتر این است که در حال حاضر هیچ کاری از دست شما برنمی‏آید، باید منتظر باشید تا شرکت‌ها سرویس‏های خود را به روز کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.