رگولاتوری

November 26, 2014
22:02 چهارشنبه، 5ام آذرماه 1393
کد خبر: 65571

انتظاری: “پیوست فرهنگی” مخاطرات اینترنت غربی را کاهش می‌دهد

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: خاستگاه اینترنت در غرب قرار دارد و ابعاد آن در غرب رشد کرده و به ما و آنچه در کشور بحث می‌کنیم، رسیده است. حتی بحث پیوست فرهنگی نیز، صرفا مخاطرات را کاهش می‌دهد.

محمد حسن انتظاری که در همایش فصل وصل و در جمع نخبگان فضای مجازی در مشهد مقدس سخن می‌گفت با اشاره به اهمیت فضای مجازی در دنیای امروز، اظهار کرد: فضای مجازی از تاثیر زیادی در زندگی بشر برخوردار است اما خود محور اصلی نیست و باید به محور اصلی فضای مجازی دقت شود.
وی افزود: محور فضای مجازی انسان است و نگاه ما نباید مبتنی بر فناوری باشد بلکه باید انسان محور باشد و از این رو درصدد هستیم که این نگاه در کشور عمومیت یابد.
او تصریح کرد: اگر این نگاه جا بیفتد، باید به جای توجه به نگاه توسعه‌ای، به ابعاد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، علمی و همین طور امنیتی فضای مجازی توجه شود. تمام جامعه در این فضا حضور دارد و سرعت تحولات نیز فوق العاده بالاست و تصمیم‌گیری‌های رایجی که اکنون در این فضا وجود دارد، به هیچ وجه کفایت امر را نمی‌کند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: کشور در مورد مدیریت این فضا مشکلاتی دارد و این بحث باید توسط تمام افراد جمع حاضر و تمام فعالان فضای مجازی، به طور فعال پرداخته شود و فلسفه تشکیل شورای عالی فضای مجازی و ایجاد قرارگاه مرکز ملی فضای مجازی، بسیار روشن مشخص می‌شود.
انتظاری عنوان کرد: خاستگاه اینترنت در غرب قرار دارد و ابعاد آن در غرب رشد کرده و به ما و آنچه در کشور بحث می‌کنیم، رسیده است. حتی بحث پیوست فرهنگی نیز، صرفا مخاطرات را کاهش می‌دهد.
وی افزود: راه حل ما این است که به سمت فضای مجازی اسلامی برویم و متاسفانه در این زمینه کار بسیار کمی انجام شده است. تلاش ما این است که پژوهشگاه‌های مختلف را با هم هماهنگ کنیم و سوال اصلی این است که چگونه می‌توانیم یک فضای مجازی ایرانی و اسلامی داشته باشیم که بسیار زمینه بکری است و موضوعات متعددی در این زمینه وجود دارد و سوالات متعددی باید پاسخ داده شود.
او با اشاره به چالش‌های روبروی فضای مجازی در کشور، تصریح کرد: حفظ هویت ملی نخستین چالش فضای مجازی کشور است. بخش عمده‌ای از جمعیت فعال در فضای مجازی، از بستر شبکه‌های اجتماعی خارجی که هیچ کنترلی بر روی آن وجود ندارد، صورت می‌گیرد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور، خاطرنشان کرد: ریختن قبح قیود فرهنگی، اخلاقی و اسلامی در فضای مجازی، چالشی است که از فضای مجازی به فضای واقعی سرایت کرده است و شواهد آن مشاهده می‌شود.
انتظاری با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر حفظ زبان فارسی، افزود: حفظ زبان از دیگر چالش‌های مهمی است که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید کرده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: هرچه فعالیت‌های فعالان در فضای مجازی هم‌گرا‌تر باشد، تاثیرگذاری و هم افزایی آن بیشتر می‌شود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی افزود: چالش دیگر پیش روی کشور، همگامی با علوم و فناوری در عرصه بین‌المللی است. ما در فناوری‌های مختلف مانند نانو و دیگر فناوری‌ها به لطف خدا پیش رو هستیم اما باید دید در فناوری اطلاعات آن در کجا هستیم.
او ابراز کرد: در بخش‌های زیرساختی فناوری، تجهیزات اصلی کشور باید از داخل تامین شود زیرا زیرساخت کشور با این تجهیزات نیازمند است و از سوی دیگر سیستم مدیریت اداری کشور باید با تغییرات همگام شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: با علم به مسائل و چالش‌ها، رهبر معظم انقلاب شورای عالی فضای مجازی را شکل دادند و همه قوا را موظف به رعایت مصوبات آن کردند. البته طرح‌های بسیار زیادی آماده شده است و گروه‌های متعددی آمادگی پیاده‌سازی آن را پیدا کرده‌اند و بسیاری از دستگاه‌ها به طور فعال همکاری می‌کنند و امیدواریم همه دستگاه‌ها نیز بپذیرند که تحولی در کشور در حال اتفاق افتادن است و عوامل اجرایی کشور برای مدیریت این تحول هماهنگ شوند.
انتظاری تصریح کرد: در فرمان رهبر معظم انقلاب آمده است که شورای عالی فضای مجازی نقطه کانونی برای مدیریت فضای مجازی کشور است و باید هر طرح از تمام ابعاد مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با ارائه گزارشی از اجرای شبکه ملی اطلاعات در کشور، اظهار کرد: این شبکه از 10 سال قبل در اشکال مختلف مورد بحث قرار گرفته است و در دی ماه سال گذشته، ابعاد مختلف آن مورد بررسی و تصویب قرار گرفت. این شبکه مهم‌ترین فعالیتی است که دولت در بخش زیرساخت باید انجام دهد و در شبکه ملی اطلاعات، شبکه‌ای خواهیم داشت که تولید و میزبانی و گردش اطلاعات باید در داخل کشور باشد.
وی افزود: در صورت تحقق شبکه ملی اطلاعات، بسیاری از نیازهای کشور مرتفع می‌شود و در جلسه اخیر این شورا گزارش وزارت ارتباطات مورد بررسی قرار گرفت و ابعاد مختلف شبکه ملی اطلاعات با حساسیت مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی تصریح کرد: اگر موفق شویم این ماموریت مهم را عملیاتی کنیم، تحول مناسبی در کشور پدید می‌آید و متناسب با این، باید طرح‌هایی در حوزه فضای مجازی در کشور پیاده شود که توسط وزارت خانه‌های مختلف در حال پیاده‌سازی است.
او خاطرنشان کرد: با این تفاسیر اما هنوز به سرعتی که کشورهای دیگر به دنبال شبکه ملی هستند، نرسیده‌ایم زیرا پس از افشاگری درباره جاسوسی‌های بین المللی، کشورهای دیگر نیز به دنبال ایجاد شبکه‌های ملی اطلاعات هستند و از ما در این زمینه جلو افتاده‌اند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی افزود: باید به صورت بسیجی‌وار و با همت همه و کسان دیگری که در فضای مجازی هستند، از این پیچ تاریخی در مورد فضای مجازی عبور کنیم و به سلامت وارد مراحل بعدی شویم که در این کار، نیازمند هماهنگی مدیران کشور، همت فراوان و تلاش شبانه روزی هستیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.