اپراتورها

باندپهن سیار

تلفن همراه

December 3, 2014
14:35 چهارشنبه، 12ام آذرماه 1393
کد خبر: 65686

اولین شبکه گسترده 4G ایران توسط ایرانسل رسما راه اندازی شد

IMG_0864.jpg

مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل گفت: ۹ شهر ارومیه، بابل، تبریز، تهران، قزوین، قم، کرج، مشهد مقدس و همدان با ۵۰ درصد پوشش جمعیتی تحت پوشش شبکه نسل چهارم تلفن همراه ایرانسل قرار گرفتند.
 
به گزارش روابط عمومی ایرانسل، علیرضا قلمبر دزفولی صبح امروز در مراسم بهره‌برداری رسمی و تجاری از شبکه نسل چهارم تلفن همراه ایرانسل در سراسر کشور افزود: تا پایان سال جاری پوشش 4G تمام مرکز استان‌های کشور تکمیل می‌شود و این درحالی است که طبق تعهدات سال اول پروانه نسل چهارم ایرانسل، باید پنج مرکز استان با حداقل پوشش جغرافیایی ۱۰ درصدی شهرهای تحت پوشش و حداقل پوشش جمعیتی پنج درصد در کشور تحت پوشش 4G قرار بگیرند.
 
وی اظهار داشت: درحال حاضر، سرویس نسل سوم ایرانسل در ۷۵ شهر در تمامی ۳۱ استان کشور راه اندازی شده است و همزمان با نسل ۳، فعالیت روی ارایه نسل ۴ آغاز شد که به فاصله اندکی پس از راه اندازی رسمی نسل ۳، موفق شدیم نسل ۴ اینترنت همراه را نیز برای اولین بار در کشور عرضه کنیم.
 
دزفولی افزود: پس از آغاز به کار ارایه سرویس نسل ۴ در ۲۹ آبان ماه از شهر مشهد مقدس و به دنبال راه‌اندازی این سرویس در ۱۰ آذر ماه در شهر کرج، امروز خدمات نسل ۴ به طور گسترده در سطح کشور به صورت رسمی و تجاری راه‌اندازی می‌شود.
 
وی درباره روند تکامل فناوری نسل ۴ توضیح داد: در سال ۲۰۰۴ شرکت NTT DOCOMO ژاپن، LTE را به عنوان یک استاندارد بین‌المللی در حوزه ارتباطات رادیویی پیشنهاد داد و در سال ۲۰۰۷ شرکت اریکسون سوئد و شرکت NTT DOCOMO ژاپن، به ترتیب سرعت‌های ۱۴۴ مگابیت بر ثانیه و ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه با استفاده از LTE را مورد آزمایش قرار دادند.
 
دزفولی افزود: در سال ۲۰۰۸ بخش ارتباطات رادیویی ITU، ملزومات استاندارد سیستم‌های نسل۴ را تعریف کرد و در سال ۲۰۰۹ شرکت‌های نوکیا زیمنس و LG با مشارکت یکدیگر اولین تست کامل عملکرد LTE را با موفقیت انجام دادند.
 
به گفته وی، نخستین شبکه LTE در دسترس عموم در جهان، در سال ۲۰۰۹ توسط Teliasonera به عنوان اپراتور پیشرو در شهرهای استکهلم و اسلو راه‌اندازی شد و نخستین سرویس GPRS نیز به صورت تجاری، پیش از این در سال ۲۰۰۰ توسط همین اپراتور ارایه شده بود.
 
دزفولی افزود: در سال ۲۰۱۰ خدمات LTE توسط Verizon Wireless برای اولین بار در ۳۸ شهر آمریکا و با سرعت دانلود ۵ تا ۱۲ مگابیت برثانیه، در سال ۲۰۱۱، اولین شبکه LTE در کره جنوبی توسط LG U+ و SK Telecom در شهر سئول، در سال ۲۰۱۲ اولین شبکه LTE در خاورمیانه توسط Etisalat در امارات متحده عربی، در سال ۲۰۱۳، اولین شبکه نسل چهارم (LTE)در فرانسه توسط Orange و در سال۲۰۱۴ اولین شبکه نسل چهارم (LTE) در ایران توسط ایرانسل راه‌اندازی شدند.
 
وی با اشاره به اینکه LTE نسل چهارم فناوری شبکه‌های موبایل است، درمورد برخی از مهم ترین مزایای این فناوری گفت: پهنای باند بیشتر که امکان انتقال فابل‌های حجیم‌تر و پرمحتواتر را در مدت زمان کمتری میسر می‌سازد، بهبود مدت زمان پاسخگویی شبکه که اجازه ارتباطات در لحظه را می‌دهد و بهبود عملکرد شبکه که امکان برقراری و حفظ ارتباط در حین حرکت سریع را فراهم می‌سازد، از جمله مزایای آن به شمار می‌روند.
 
دزفولی افزود: نسل چهارم، کیفیت متمایزی از خدمات دیتا را در اختیار کاربران قرار می دهد بطوریکه در این شبکه سرعت دانلود بین ۱۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود یک تا ۱۵ مگابیت بر ثانیه و مدت زمان پاسخگویی ۵۰ تا ۱۵۰ میلی ثانیه است و دامنه کاربرد گسترده‌تری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که از جمله آنها حوزه‌های آموزش، حمل و نقل، خدمات مبتنی بر مکان، سرگرمی و سلامت هستند.
 
وی گفت: درحال حاضر ۳۳۱ شبکه LTE در ۱۱۲ کشور جهان و ۶۰۳ شبکه نسل سوم در ۲۱۶ کشور جهان به صورت تجاری راه‌اندازی شده است.
 
مدیرعامل ایرانسل درباره روند جهانی دیتای همراه در جهان گفت: در سال ۲۰۱۸ میزان ترافیک ماهانه دیتای همراه ۱۵ اگزابایت برآورد شده است که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ افزایش ۱۱ برابری ترافیک پیش‌بینی شده است.
 
وی افزود: تعداد وسایل الکترونیکی که تا سال ۲۰۱۸ با استفاده از فناوری‌های همراه با یکدیگر در ارتباطات هستند شامل دستگاه‌های متصل به هم یا M۲M به ۱۰ میلیارد دستگاه می‌رسد و رشد تجمعی مصرف دیتای همراه در منطقه خاورمیانه و آفریقا تا سال ۲۰۱۸، ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت.
 
دزفولی با اشاره به اینکه تا سال ۲۰۱۸، رشد تجمعی مصرف دیتای همراه در منطقه خاورمیانه و آفریقا ۷۰ درصد است، گفت: پیش‌بینی می‌شود روند مصرف دیتای همراه در مناطق مختلف در آفریقا و خاورمیانه ۹٫۴ درصد، در آمریکای شمالی ۱۸٫۶ درصد، در آسیای شرقی ۴۲٫۴ درصد، در اروپای مرکزی و شرقی ۱۰٫۳ درصد، اروپای غربی ۱۲ درصد و در آمریکای لاتین ۷٫۳ درصد باشد.
 
دزفولی درباره تاثیر اینترنت پهن باند بر شاخص‌های جهانی نیز گفت: به ازای هر ۱۰ درصد افزایش ضریب نفوذ پهن باند ۱٫۳۸ درصد رشد در تولید ناخالص ملی و به ازای هر یک درصد افزایش ضریب نفوذ پهن باند ۰٫۲ درصد نرخ اشتغال افزایش می‌یابد و ۰٫۱۳ درصد افزایش در بهره‌وری تولید اتفاق می‌افتد.
 
وی افزود: همچنین به ازای هر ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای توسعه پهن باند ۱٫۸ میلیون شغل در طول ۱۰ سال ایجاد می‌شود و ۳۰۰ میلیارد دلار صرفه اقتصادی ناشی از گسترش ضریب نفوذ اینترنت پهن باند در سال ۲۰۰۷ در آمریکا برابر ۲۲ درصد از کل صرفه اقتصادی را به دنبال داشته است و با استفاده از اینترنت پهن باند صادرات شرکت‌های تولیدی شش درصد افزایش می‌یابد و فروش شرکت‌های خدماتی ۱۰ درصد افزایش می‌یابد.
 
دزفولی با اشاره به گزارش‌های منتشر شده از سوی بانک جهانی اعلام کرد به ازای هر ۱۰ درصد افزایش ضریب نفوذ پهن باند ۱٫۳۸ درصد رشد در تولید ناخالص ملی و طبق اعلام گروه تحلیلی Analysys Mason به ازای هر یک درصد افزایش ضریب نفوذ پهن باند ۰٫۱۳ درصد افزایش در بهره‌وری تولید اتفاق می‌افتد.
 
به گفته وی، در سال ۲۰۱۷ اثر پهن باند همراه بر تولید ناخالص ملی آمریکا معادل بیش از یک تریلیون دلار خواهد بود و این رقم در سال ۲۰۱۳، ۱۴۱ میلیارد دلار بوده است.
 
وی خاطرنشان کرد: افزایش استفاده از پهن باند منجر به تسهیل بکارگیری فرایندهای کارآمدتر در کسب و کار، معرفی خدمات و برنامه‌های کاربردی جدید و دسترسی حداکثری به منابع، مشتریان و نیروی کار می‌شود و نتیجه آن بهبود بهره‌وری، افزایش نوآوری و افزایش کارآیی واحدهای سازمانی می‌شود و بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری ITIF اعلام کرده است به ازای هر یک درصد افزایش ضریب نفوذ پهن باند ۰٫۲ درصد نرخ اشتغال افزایش می‌یابد و به ازای هر ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای توسعه پهن باند ۱٫۸ میلیون شغل در طول ۱۰ سال ایجاد می‌شود.
 
دزفولی افزود: تا سال ۲۰۱۷ بیش از یک میلیون و ۳۸۸ هزار شغل جدید در اثر توسعه پهن باند همراه در آمریکا ایجاد خوهد شد که این رقم در سال ۲۰۱۳، ۳۰۴ هزار شغل بوده است و همچنین صرفه اقتصادی ناشی از گسترش ضریب نفوذ اینترنت پهن باند در سال ۲۰۰۷ در آمریکا (۲۲ درصد از کل صرفه اقتصادی) ۳۰۰ میلیارد دلار در سال بوده است.
 
مدیرعامل ایرانسل با اشاره به تاثیر توسعه پهنای باند بر افزایش میزان بهره‌مندی مصرف‌کنندگان گفت: در سال ۱۹۹۱ ناچار بودید برای در اختیار داشتن تمامی قابلیت‌ها و خدماتی که امروز روی گوشی تلفن همراه خود دارید، بیش از ۳۰۵۴ دلار بپردازید.
 
دزفولی با اشاره به اینکه ITU اعلام کرده است با استفاده از اینترنت پهن باند شش درصد صادرات شرکت‌های تولیدی و ۱۰ درصد فروش شرکت‌های خدماتی افزایش می یابد، افزود: باتوجه به اطلاعات ارایه شده و براساس تجارب بین‌المللی، بخشی از اهداف اقتصاد مقاومتی از جمله ایجاد تحرک، پویایی و بهبود شاخص‌های کلان، توانایی مقاومت در برابر عوامل تهدیدزا، تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، رویکرد جهادی، مردم محوری، امنیت اقلام راهبردی و اساسی، کاهش وابستگی به نفت، اصلاح الگوی مصرف، فسادستیزی و دانش محوری با توسعه شبکه پهن باند محقق خواهد شد.
 
به گفته وی، میزان خالص صرفه‌جویی در هزینه‌های خانوارهای انگلستان با استفاده از پهن باند در سال ۲۰۲۴ به ۲۷۰ میلیون پوند در سال خواهد رسید میزان صرفه‌جویی در اوقات فراغت خانوارها در انگلستان در اثر استفاده از پهن باند به عنوان بستر اصلی دور کاری در همین سال، ۶۰ میلیون ساعت برآورد شده است.
 
وی با اشاره به روند توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور گفت: تغییرات رفتاری کاربران و تقاضای روزافزون برای استفاده از خدمات مبتنی بر داده، نیاز به سرعت و کیفیت بیشتر در انتقال داده‌ها، نیاز به دسترسی دائمی به خدمات دیتا، از رده خارج شدن فناوری‌های نسل دوم و وایمکس و توقف تولید تجهیزات و ارایه پشتیبانی از سوی تامین‌کنندگان تجهیزات و رشد، توسعه شبکه ملی اطلاعات و تکامل فناوری‌های پهن باند همراه (نسل ۳ و ۴) به عنوان راهکار پایدار دسترسی یکپارچه به خدمات دیتا از ملزومات توسعه اینترنت پهن باند است.
 
دزفولی، حرکت در جهت تحقق اهداف چشم‌انداز ۲۰ساله، نهادینه‌سازی برای توسعه و تولید علم و تحقیقات، افزایش سهم تولید ناخالص ملی در تولیدات علمی، توسعه و تقویت جنبش نرم افزاری و تاکید بیشتر بر رویکردهای نوآورانه، تحقق رشد اقتصادی سریع، ثابت و پیوسته، کارآفرینی مفید و کاهش نرخ بیکاری، تعامل جهانی فعال در تمامی بخش‌ها و مشارکت موثر در اقتصاد جهانی، حمایت از کارآفرینی، فعالیت‌های نوآورانه و توسعه قابلیت‌های فنی و تحقیقاتی، تکیه بر مزیت‌های رقابتی و ایجاد مزیت‌های جدید، تقویت بخش‌های خصوصی و تعاونی به عنوان محرک‌های اصلی رشد اقتصادی، ارتقای قابلیت‌ها و توان بخش تعاونی و تسهیل دسترسی آن به منابع، اطلاعات و فناوری، و بهبود ارتباطات و توسعه، برقراری پیوندهای فنی، اقتصادی و مالی میان موسسات تعاونی، برآورده ساختن نیازها و خواسته‌های جوانان و فراهم ساختن بستر لازم برای مشارکت فعال آنها در فعالیت‌های اجتماعی و مدیریت نخبگان از جمله دلایل توسعه پهن باند برشمرد.
 
به گفته وی، باتوجه به اطلاعات ارایه شده و براساس تجارب بین‌المللی، بخشی از اهداف اقتصاد مقاومتی با توسعه شبکه پهن باند محقق خواهد شد.
 
او با اشاره به تاثیر اینترنت پهن باند بر فرهنگ نیز گفت: با استفاده از این خدمت امکان اشاعه فرهنگ ایرانی و اسلامی به اقصی نقاط دنیا با افزایش دسترسی و سهولت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای تولید و توزیع محتوای فرهنگی و مذهبی، الگوی سبک زندگی اسلامی و ایرانی توسط علما، متخصصی و آحاد مردم فراهم و ارتقای فرهنگی جامعه از طریق افزایش میزان نشر و توزیع و همچنین سهولت دسترسی مقرون به صرفه به کتاب، انواع فیلم و محتواهای ویدئویی در حوزه‌های علمی، مذهبی، فرهنگی، سبک زندگی، انواع نواها و آواهای ملی، محلی، مذهبی و آثار هنری ممکن می‌شود.
 
دزفولی افزود: همچنین با بسط امکان توزیع گسترده پیامدهای ناشی از فرهنگ نامطلوب، توسعه آموزش در راستای رفع بدآموزی‌های فرهنگی و قانون‌گریزی در بستر انتقال پهن باند با استفاده از عکس، متن و ویدیو از توسعه فرهنگ نامطلوب جلوگیری می‌شود و با فراهم آوردن دسترسی به اینترنت پهن باند برای تمامی اقشار جامعه فارغ از موقعیت جغرافیایی و زمان در حوزه‌های آموزش، بهداشت و درمان و امنیت پایدار، زمینه‌های توسعه عدالت اجتماعی محقق می‌شود.
 
به گفته مدیرعامل ایرانسل، فراگیرترین و مقرون به صرفه‌ترین لایه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات به وسیله شبکه اینترنت پهن باند ایرانسل فراهم می‌شود.
 
وی با اشاره به رشد در میزان درآمد بخش‌های مختلف اکوسیستم پهن باند همراه گفت: درحال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیارد برنامه کاربردی در سال در سطح دنیا دانلود می‌شود و اقتصاد برنامه‌های کاربردی بیش از ۱۰ میلیارد یورو در سال تنها در اروپا درآمد ایجاد می‌کند.
 
وی درباره رشد در میزان درآمد بخش‌های مختلف اکوسیستم پهن باند همراه گفت: درحال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیارد برنامه کاربردی در سال در سطح دنیا دانلود می‌شود و اقتصاد برنامه‌ای کاربردی بیش از ۱۰ میلیارد یورو در سال تنها در اروپا درآمد ایجاد می‌کند و در سال ۲۰۱۳، نزدیک به ۱٫۸ میلیون شغل تنها در بخش تولید محتوا و برنامه‌های کاربردی در جهان ایجاد شده است.
 
دزفولی افزود: افزایش نزدیک به ۱۸۱ درصدی درآمد تولیدکنندگان محتوا و برنامه‌های کاربردی به عنوان فعالان عرصه فرهنگ تا سال ۲۰۲۰ و افزایش ۲۲ درصدی سهم درآمد تولیدکنندگان محتوا و برنامه‌های کاربردی از کل درآمد ایجاد شده در اکوسیستم پهن باند همراه تا سال ۲۰۲۰ از دیگر ویژگی‌های آن است.
 
وی همچنین به افزایش ۲۲ درصدی در سهم درآمد تولیدکنندگان محتوا و برنامه‌های کاربردی از کل درآمد ایجاد شده در اکوسیستم پهن باند همراه تا سال ۲۰۲۰ اشاره کرد.
 
دزفولی، اهداف کمی شبکه ملی اطلاعات را دسترسی کاربران ایرانی به پهنای باند ۲۰ مگابیت بر ثانیه در شبکه ملی اطلاعات، پرداخت ۸۰ درصد هزینه‌ها به صورت الکترونیکی، ارایه الکترونیکی صد درصد خدمات دولت به دولت، اتصال ۶۰ درصد از خانوارها و تمامی کسب و کارها به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت تا پایان برنامه پنجم برنامه عنوان کرد.
 
به گفت وی، کسب رتبه دوم منطقه‌ای سرانه پهنای باند و سایر شاخص‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان برنامه، به دست آوردن سهم دو درصدی صنعت ICT در تولید ناخالص داخلی تا آخر برنامه و اتصال تمامی دستگاه‌ها به شبکه ملی را از ویژگی‌های راه‌اندازی این شبکه عنوان کرد.
 
دزفولی گفت: با افزایش باند پهن جهش در رشد تولید ناخالص ملی کشورتا پایان برنامه پنجم رخ خواهد داد بطوریکه باتوجه به اینکه افزایش ۱۰ درصدی در ضریب نفوذ فناوری اطلاعات باعث افزایش تولید ناخالص ملی به میزان ۴/۱ درصد در کشورهای پیشرفته و ۲/۱ درصد در کشورهای توسعه یافته می‌شود، فراگیرترین و مقرون به صرفه ترین لایه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات به وسیله شبکه اینترنت پهن باند ایرانسل فراهم می‌شود.
 
وی با اشاره به افزایش ۱۳۲ درصدی در مصرف دیتا اعلام کرد مصرف ماهیانه دیتا در آبان ماه به بیش چهار هزار ترابایت رسیده است و این میزان مصرف در قیاس با دوره قبل از بهره‌برداری در شهرهای تحت پوشش اینترنت پهن باند بیش از ۱۳۲ درصد رشد یافته است.
 
دزفولی افزود: سرعت انتقال داده در شبکه اینترنت پهن باند ایرانسل درحال حاضر به طور متوسط ۱۵ برابر نسل قبلی است و ۶۰ درصد از مشـتریان دیتا در ۷۵ شهر در منـاطق تحت پوشش نسل سوم قرار دارند.
 
به گفته وی، درحال حاضر آبادان، آستارا، اراک، اردبیل، ارومیه، اسدآباد، اصفهان، اندیشه، اهواز، ایلام، بابل، بجنورد، بندر انزلی، بندرعباس، بوکان، بوشهر، بهارستان، بیرجند، تبریز، تهران، درگهان، دستگرد، دوگنبدان، دولت آباد، جلفا، خرم آباد، خوی، رشت، ری، زاهدان، زنجان، ساوه، سرعین، سقز، سمنان، سنندج، سهند، شاهین شهر، شهرکرد، شیبان، شیراز، طرقبه، طوس، فسا، قائم شهر، قروه، قزوین، قم، کرج، کرمان، کرمانشاه، گرگان، لاهیجان، لنگرود، مرودشت، مشهد، میامی، میاندوآب، همدان، یاسوج، یزد، امیرکلا، محمودآباد، نور، آستانه اشرفیه، رودبار قصران ، درود ، شهربابک، میانه، ایزد شهر، تنکابن، رویان، رامسر، کیش و شهر جدید صدرا تحت پوشش شبکه نسل سوم ایرانسل قرار دارند.
 
مدیرعامل ایرانسل گفت: تعداد شهرهای تحت پوشش نسل سوم اینترنت همراه ایرانسل تا اسفند ماه سال جاری با رشد ۱۷۰ درصدی مواجه خواهد بود.
 
دزفولی درباره ویژگی‌های مودم‌های همراه نسل سوم و چهارم عرضه شده از سوی ایرانسل گفت: این مودم‌ها قابلیت اتصال به شبکه‌های GPRS، EDGE، 3G و 4G، صفحه نمایشگر، پنل ارسال و دریافت پیام کوتاه، قابلیت اتصال به اینترنت از طریق کابل USB، قابلیت اتصال به Wi-Fi و قابلیت اتصال به کارت حافظه را دارند و برخی از مدل‌های آن قابلیت اتصال به اینترنت از طریق کابل Rj ۴۵، قابلیت استفاده به عنوان شارژر موبایل و پنل مدیریت مصرف دیتا دارند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.