اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 20, 2015
11:38 سه شنبه، 30ام دیماه 1393
کد خبر: 66795

راه‌اندازی اینترنت فضایی تا پنج سال آینده

بنیانگذار شرکت اسپیس‌ایکس در تلاش است تا با ایجاد شبکه‌ای ماهواره‌ای در مدار زمین، علاوه بر افزایش دادن سرعت اینترنت و قابل دسترس ساختن آن برای جوامع نیازمند، از آن برای استقرار بشر روی مریخ نیز استفاده کند.
براساس گزارش Cnet، الون ماسک،‌ مردی که تلاش دارد پای نسل بشر را به مریخ باز کند، در عین حال در تلاش است مشکل اتصال به اینترنت در فضا را نیز رفع کند.
 
مدیرعامل شرکت تسلا موتورز و اسپیس‌ایکس به تازگی اعلام کرده‌است که می‌خواهد با کمک گروهی از ماهواره‌ها سرعت اینترنت را افزایش داده و دسترسی به آن را برای افرادی درحال حاضر امکان دسترسی به اینترنت را ندارند، ‌فراهم آورد.
 
اگرچه چنین شبکه‌ای در مرحله اول تنها برای ساکنان زمین سودمند خواهد‌بود،‌ ماسک می‌گوید براساس این طرح،‌ نقشه‌ای بزرگتر را در ذهنش متصور شده‌است، او می‌خواهد از سود این‌کار شهری در مریخ بنا کند. وی می‌گوید این پروژه را به شکل منبع درآمد طولانی‌مدتی برای پروژه اسپیس‌ایکس می‌داند که از درآمد آن برای تاسیس شهری روی مریخ استفاده خواهد‌ کرد.
 
به منظور ایجاد این شبکه ماهواره‌ای جدید، اسپیس‌ایکس باید نزدیک به چهار هزار ماهواره را ساخته و به ارتفاع هزار و 200 کیلو‌متری از سطح زمین ارسال کند.
 
ماسک، که در سال 2002 شرکت اسپیس ایکس را با هدف متحول ساختن تکنولوژی فضایی و فراهم آورد شرایط برای زندگی انسان‌ها  روی دیگر سیاره‌ها تاسیس کرد، به‌خاطر هدف بلند‌مدتش برای سکونت دادن انسان روی مریخ شهرت زیادی دارد. وی‌می‌خواهد تا سال 2020 این برنامه را عملی سازد. اسپیس‌ایکس سال گذشته موفق شد قراردادی به ارزش 2.6 میلیارد دلار را از ناسا بگیرد و به یکی از اولین شرکت‌های خصوصی تبدیل شود که در کنار بوئینگ و از آغاز سال 2017، مسئولیت ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی را به عهده دارد.
 
این شرکت در اولین ماه سال 2015 توانست محموله‌ای باری را با موفقیت به ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال کند، اگرچه راکت فضاپیمای دراگون V2 در حین فرود روی سکوی فرودی شناور روی اقیانوس اطلس، سقوط کرد و از بین رفت.
 
اکنون به نظر می‌آید ماسک پروژه اینترنت فضایی را راهی دیگر برای رساندن خود به مریخ می‌داند. برقراری این شبکه دست‌کم به پنج‌سال زمان نیاز خواهد‌داشت و هزینه ساخت و توسعه آن 10 میلیارد دلار برآورد شده‌است. به گفته ماسک،‌در این شبکه به‌جای اینکه از فیبرهای نوری برای ارسال اطلاعات استفاده شود، از سیگنال‌های ماهواره‌ای استفاده خواهد‌شد. وی قصد دارد روز از این شبکه اینترنت برای اتصال ساکنان مریخ به شبکه اینترنت نیز استفاده کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.