اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 4, 2015
10:54 چهارشنبه، 15ام بهمنماه 1393
کد خبر: 67200

حمایت 170 میلیارد تومانی از جست و جوگرهای فارسی

پس از آن که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته از راه‌اندازی دو موتور جست‌وجوی بومی در دهه فجر خبر داد، روز گذشته معاون برنامه‌ریزی وزیر جزییات بیشتری در مورد این دو جست‌وجوگر تشریح کرد.
 
برات قنبری معاون برنامه‌ریزی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حال حاضر بیش از 170 میلیارد تومان برای حمایت از موتورهای جست‌وجو بودجه پیش‌بینی شده که بخشی از این بودجه تا کنون اختصاص یافته و بخش دیگری از آن نیز به مرور زمان به این طرح‌ها تخصیص داده خواهد شد.
معاون برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات دراین باره گفت: یکی از سیاست‌های وزارت ارتباطات در دولت فعلی حمایت از تولیدات ملی در زمینه‌های مختلف است که در این زمینه قرار بر آن است که دو موتور جست‌وجوی ملی همزمان با دهه فجر رونمایی شوند.
وی یادآور شد: با توجه به حمایت‌های دولت از ورود بخش خصوصی به این فضا اکنون چندین شرکت نیز برای راه‌اندازی موتورهای جست‌وجوی ایرانی اعلام آمادگی کرده‌اند که وزارت ارتباطات در حال تلاش است که فضا را برای فعالیت این شرکت‌ها نیز باز کند.
قنبری در پاسخ به این سوال که با توجه به این که موتور جست‌وجویی مانند پارسی‌جو از مدت‌ها قبل فعالیت خود را شروع کرده اکنون وزارت ارتباطات چه تاثیری در سرنوشت آن داشته است، گفت: این موتور جست‌وجو از سوی دانشگاه یزد راه‌اندازی شد و اکنون نیز آخرین خبری که درباره آن می‌توان بیان کرد آن است که متولیان این موتور جست‌وجو به 150 سرور نیاز داشتند که اکنون این تجهیزات خریداری شده و علاوه بر آن در حوزه‌های دیگری مانند پهنای باند، هزینه‌های انتقال و سایر هزینه‌های موجود، وزارت ارتباطات به حمایت از این شرکت خواهد پرداخت.
طرح راه‌اندازی موتورجست‌وجوی بومی طی سال‌های گذشته بارها با بهره‌گیری از نام‌هایی مانند «فجر»، «یاحق» و «سلام» مورد پیگیری قرار گرفته اما اکنون جست‌وجوگرهای «پارسی‌جو» و «GorGor» همزمان با دهه فجر امسال به عنوان اولین موتورهای جست‌وجوهای ایرانی رونمایی خواهد شد.
 از موتور ملی تا جست‌وجوگران بومی
در مردادماه سال 89، رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وقت از راه‌اندازی موتور جست‌وجوگر ملی خبر داد و اعلام کرد که ایران برای جوابگویی به نیازهای داخلی می‌خواهد موتور جست‌وجوگر ملی راه‌اندازی کند. وی در آن زمان و پیش از تصویب قطعی، نام این موتور را یاحق اعلام کرد که ناخوداگاه کاربران را به یاد یاهو می‌انداخت.قرار بود موتور جست‌وجوگر ملی صرفا در مورد کاربران ایرانی داخل کشور و فقط برای ارایه خدمات دستگاه‌های دولتی و اجرایی به کار رود.
پس از آن که وعده وزارت ارتباطات برای عملیاتی شدن طرح موتور جست‌وجوگر ملی تا پایان سال 90، با شکست مواجه شد، سیاست وزارتخانه تغییر کرد و قرار شد با جای راه‌اندازی یک موتور ملی، از شرکت‌های خصوصی فعال در این حوزه حمایت شده و چند موتور جست‌وجوگر بومی راه‌اندازی شود.
«پارسی جو» که یکبار در سال ۹۱ توسط مسوولان وقت وزارت خانه به عنوان موتور جست‌وجوی بومی معرفی شده بود و از سال ۸۹ در وضعیت آنلاین قرار دارد به همراه «گرگر» تا چند روز دیگر به عنوان اولین موتور جست‌وجوهای ملی رونمایی خواهند شد.
نشانی این دو موتور جست‌و‌جوگر parsijoo.ir و gorgor.ir است. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.