اپراتورها

تلفن همراه

April 25, 2015
15:26 شنبه، 5ام اردیبهشتماه 1394
کد خبر: 69347

چرا هنوز برخی ایرانی‌ها موبایل ندارند؟

مدیر عامل اپراتور اول ارتباطی با اشاره به باندهای فرکانسی اختصاص داده شده به اپراتورهای موبایل، گفت: اگر در اختصاص باندها تجدید نظر صورت گیرد سرعت توسعه چندین برابر می‌شود.
زمانیکه استانداردهای 3G و 4G در شبکه اپراتورهای ارتباطی ایران قرار گرفت و به اصطلاح شبکه این نسل‌ها لانچ شد، توقعی برای تمام مردم کشور ایجاد شد تا بتوانند به این خدمات جدید دسترسی داشته باشند.
اما نکته تلخ ماجرا این است که شبکه نسل گذشته (2 و 2.75) نیز برخلاف لانچ شدن بیش از 10 سال نتوانست پوشش سراسری را در ایران و برای تمامی نقاط به وجود آورد و از طرفی توسعه شبکه موبایل در برخی نقاط دور افتاده به اندازه‌ای کُند پیش رفته که شاید اکنون در آنجا از این ابزار ارتباطی به عنوان "پدیده" یاد شود.
همین که بزرگترین اپراتور اول ارتباطی کشور پوشش روستایی 86.9 درصدی دارد گویای این است که هنوز امواج موبایل از حرکت بر فراز آسمان برخی روستاها سر باز می‌زند و راه به دیار دیگری می‌برد اما این وسط چه چیزی مانع فرکانس زدگی می‌شود؟!
برخی جوانان این دیار شاید در آرزوی این باشند که بتوانند روزی گوشی موبایلی در جیب داشته و مزه ارتباطات همراه را بچشند، قطعا این قبیل به نسل سوم، چهارم یا "چندینم" فکر نمی‌کنند.
با این حال مدیر بزرگترین اپراتور کشور هم که این ضعف را در نظام ارتباطات همراه درک کرده، با تأیید اینکه ممکن است نسل‌های سوم و چهارم کمی دیرتر به مناطق دور افتاده برسد اما راهکاری برای توسعه بیشتر با هزینه کمتر را ارائه می‌کند.
وحید صدوقی اختصاص باندهای فرکانسی مناسب خدمات سیار را بهترین راهکار توسعه سریع شبکه عنوان کرد و در این باره در گفت‌وگویی با تسنیـم اظهار کرد: قطعا برای توسعه این نسل‌های جدید در کشور بهتر است که باندهای فرکانسی مناسب‌تری تخصیص داده شود تا علاوه بر کاهش هزینه‌ها، سرعت توسعه نیز افزایش یابد.
مدیر عامل همراه اول با بیان پیشنهادی گفت: به عنوان مثال اگر به جای باند فرکانسی 2100 از 900 مگاهرتز، یا از باندهای 1800-700-800 به جای 2600 مگاهرتز استفاده کنیم، هزینه توسعه کمتر می‌شود.
وی در ارتباط با چرایی عدم اختصاص این باندها به اپراتورهای موبایل گفت: ممکن است بعضا در ارتباط با واگذاری این باندها مشکلی وجود داشته باشد به عنوان مثال یا هنوز آزاد نشده‌اند یا آزاد هستند اما واگذار نشده‌اند که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ارتباط با آنها باید تصمیم‌گیری کند.
او افزود: سازمان‌های مختلفی در بخش‌های متفاوت از باندهای فرکانسی استفاده می‌کنند که به عنوان نمونه یکی از آنها سازمان صداوسیما است و رگولاتوری مسئول رسیدگی به آنهاست.
صدوقی با بیان اینکه مشترکان ما گسترده هستند و می‌خواهیم پوشش را سریعا برای تمامی نقاط کشور داشته باشیم، گفت: باندهای پایین‌تر فرکانسی می‌تواند سرعت توسعه را تسریع کند.
وی در پاسخ به این سوال که گمان می‌کنید با در اختیار قرار گرفتن باندهای فرکانسی مورد نظر برای توسعه سریع‌تر شبکه، سرعت توسعه‌بخشی تا چه اندازه افزایش یابد؟، گفت: به عنوان مثال اگر از باند 1800 به جای 2600 مگاهرتز استفاده کنیم سرعت توسعه ما دو برابر می‌شود زیرا پوشش هر سایت که نصب می‌کنیم دو برابر است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.