اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 6, 2015
12:56 چهارشنبه، 16ام اردیبهشتماه 1394
کد خبر: 69701

ظرفیت اینترنت ۸ سال دیگر به پایان می‌رسد

محققان هشدار داده‌اند که اینترنت با ناتوانی در همگام شدن با نیاز بشر امروزی به منظور داده‌های سریعتر، به سوی یک بحران ظرفیت در حال حرکت بوده و هشت سال دیگر، نمی‌تواند نور بیشتری منتقل کند.

مهندسان ارشد مخابرات و فیزیکدانان در نشستی در انجمن سلطنتی لندن دور هم جمع شده‌اند تا در مورد اقدامات لازم برای گریز از این بحران بحث کنند.

ورود تلویزیون‌های اینترنتی، خدمات پخش و رایانه‌های قدرتمندتر به افزایش فشار بر روی زیرساخت‌های ارتباطات بشر پرداخته‌اند. اکنون کارشناسان هشدار داده‌اند که کابل‌ها و فیبرهای نوری که به ارسال اطلاعات به لپ‌تاپ‌ها، تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها می‌پردازند، طی هشت سال آینده به بالاترین ظرفیت خود خواهند رسید.

تاکنون، مهندسان تلاش کرده‌اند تا جلوتر از تقاضا حرکت کنند و تنها طی یک دهه اخیر، سرعت اینترنت را تا 50 برابر افزایش داده‌اند.

در سال 2005، اینترنت باند پهن از حداکثر سرعت دو مگابیت در ثانیه برخوردار بود. امروزه سرعت‌های دانلود 100 مگابیت در ثانیه در بسیاری از بخشهای جهان در دسترس قرار گرفته‌اند. اما کارشناسان هشدار داده‌اند که علم به بالاترین ظرفیت خود رسیده و فیبر نوری دیگر نمی‌تواند داده بیشتری را منتقل کند.

به گفته پروفسور اندرو الیس، یکی از برگزارکنندگان نشست انجمن سلطنتی لندن در روز 11 مه (21 اردیبهشت)، نتیجه این امر افزایش بهای اینترنت خواهد بود.

فیبرهای نوری، رشته‌های شفاف و منعطف به باریکی موی انسان هستند. اطلاعات به نور تبدیل شده و پس از ارسال از میان این فیبرها، مجددا به اطلاعات تبدیل خواهند شد.

تاکنون شرکت‌های اینترنتی با افزایش نیازها، به ارسال داده‌های بیشتر از میان یک فیبر می‌پرداختند. اما با رسیدن این فیبرها به حداکثر ظرفیتشان، دیگر انتقال نور بیشتر مقدور نخواهد بود.

این شرکت‌ها ممکن است از کابل‌های اضافی استفاده کنند که به معنی افزایش قیمت اینترنت خواهد بود.

همچنین به گفته کارشناسان، افزایش سرعت انتقال داده به معنی استفاده از مقادیر زیادی از برق است. اینترنت از میزان انرژی مشابه صنایع هواپیمایی استفاده می‌کند که برابر با دو درصد کل مصرف انرژی یک کشور توسعه‌یافته است.

این میزان تنها برای انتقال داده بوده و اگر رایانه، تلفن همراه و تلویزیون را به آن اضافه کنیم، این میزان به هشت درصد از مصرف انرژی کشور خواهد رسید.

به گفته پروفسور الیس، این مشکل بزرگی است؛ زیرا اگر بخواهیم چندین فیبر را برای جلوگیری از پایان ظرفیت اینترنت اضافه کنیم، تا حدود 15 سال آینده، انرژی به پایان خواهد رسید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.