اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 27, 2015
13:07 چهارشنبه، 6ام خردادماه 1394
کد خبر: 70439

دبیر شورای عالی فضای مجازی: قوه قضاییه و وزارت ارتباطات در مورد فیلترینگ هم نظر نیستند

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: بسیاری از مشکلات ناشی از ناهماهنگ بودن بخش‌هاست. برای مثال در موضوع فیلترینگ قوه قضاییه و وزارت ارتباطات وحدت‌ نظر ندارند. در حالیکه اگر به یک ارتباط منطقی دست پیدا می‌کردند و به توافق می‌رسیدند موضوع فیلترینگ به صورت بحران در نمی‌آمد.
 
محمدحسن انتظاری افزود: کمیسیون عالی تنظیم مقررات در ذیل مرکز ملی فضای مجازی فعال است و تمامی مقررات این کمیسیون به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در ذیل وزارت ارتباطات حاکم است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت:‌ ارتباط پویا بین این دو کمیسیون با عضویت رییس کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در کمیسیون عالی تنظیم مقررات برقرار است.وی ادامه داد: آنها برای صدور پروانه‌ها باید اصول حاکم را از کمیسیون عالی تنظیم مقررات بگیرند همچنان که اکنون سیاست‌های توسعه برد پهن در کمیسیون عالی به تصویب رسیده و به وزارت ارتباطات ابلاغ شده است.انتظاری تصریح کرد: این بخش از ارتباط که کمیسیون تنظیم مقررات در مصوبات خود اصول حاکم مصوب کمیسیون عالی را رعایت کند اکنون انجام نمی‌شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: درباره لازم‌الاجرا بودن مصوبات شورای عالی فضای مجازی تقریبا با اغلب وزارت‌خانه‌ها جز وزارت ارتباطات هیچ مشکلی نداریم. برخلاف این تصور که اغلب موضوعات شورای عالی فضای مجازی با وزارت ارتباطات مرتبط است اما شورای عالی موضوعات اشتراکی بسیاری با وزارت‌خانه‌های دیگر از جمله وزارت ارشاد دارد.وی گفت: برای مثال سیاست‌های ایجابی ساماندهی شبکه‌های اجتماعی برای طرح در شورای عالی فضای مجازی آماده شده است که موضوع شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های اجتماعی مرتبط با وزارت ارشاد است و به این وزارت اعلام کرده‌ایم که باید ساختار قوی‌تری برای پذیرش مسئولیت‌های بیشتر داشته باشد.
انتظاری درباره انتقاد به حساس نبودن و بی‌توجهی اعضای شورای عالی فضای مجازی به موضوعات و تحولات این شورا، گفت: اعضا نسبت به فعالیت شورا حساسیت دارند،‌ اما مساله این است که آیا رسانه‌ای کردن یا نکردن موضوعات به صلاح است یا خیر. اصل موضوعاتی که باید مورد توجه رسانه‌ها قرار بگیرد اجرای وظایف شورای عالی است که این شورا وظیفه کاهش تعارض‌ها و افزایش هماهنگی را دارد. طرح‌هایی در دستور کار شورا از جمله شبکه‌های اطلاعات و نظامات جدید فضای مجازی که باید از سوی رسانه‌ها مورد توجه قرار بگیرد.
انتظاری گفت: بسیاری از مشکلات ناشی از ناهماهنگ بودن است. برای مثال در موضوع فیلترینگ قوه قضاییه و وزارت ارتباطات وحدت‌نظر ندارند. اگر قوه قضاییه و وزارت ارتباطات به یک ارتباط منطقی دست پیدا کنند و در این موضوع به توافق برسند، موضوع فیلترینگ به صورت بحران در نمی‌آمد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در واکنش به اینکه اجرای مصوبات شورا برای دستگاه‌ها الزام‌آور نیست و این شایبه وجود دارد که این شورا به سرنوشت شورای رقابت دچار شود، گفت: تلاش داریم تا کار به نحو مسالمت‌آمیز انجام شود و به جای جنجال علاقمندیم که روال قانونی طی شود، زیرا شورای عالی فضای مجازی قرار است نقطه متمرکز و هماهنگ‌کننده باشد.
انتظاری درباره واکنش نشان ندادن شورای عالی فضای مجازی نسبت به مرکز تحقیقات مخابرات، گفت: برند مرکز تحقیقات حفظ می‌شود و بخش تحقیقات در این مرکز ارتقا خواهد یافت.
دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره سرنوشت شوراهای عالی موازی از جمله شورای عالی IT، گفت: شورای عالی فضای مجازی نقطه متمرکزی است که شوراهای موازی دیگر باید خود را تطبیق دهند یا حذف شوند. طبق ماده 4 قانون وظایف وزارت ارتباطات با شورای عالی IT، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کلان در حوزه IT را برعهده دارد که مصداق بارز موازی‌کاری است.
انتظاری همچنین درباره موضوع احراز هویت کاربران ایرانی در فضای مجازی، گفت:‌ این برنامه در حال تدوین است. 3 دستگاه به صورت مشترک در این موضوع درگیر هستند که درنهایت یک دستگاه به عنوان متولی ملی احراز هویت کاربران تعیین می‌شود. این طرح در نهایت در دستور کار کمیسیون عالی تنظیم مقررات قرار خواهد گرفت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.