سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 22, 2015
11:54 دوشنبه، 1ام تیرماه 1394
کد خبر: 71295

مسیریاب بومی برای امنیت زیرساخت‌های حیاتی کشور تولید شد

پژوهشگران کشور موفق به ساخت مسیریاب بومی با قابلیت امن کردن زیرساخت‌های حیاتی کشور در راستای اهداف پدافند غیرعامل شدند.
 
مسیریاب یا روتر (Router)‏ دستگاه رایانه‌ای است که بسته‌های اطلاعاتی و داده را روی یک شبکه به هم پیوسته برای رسیدن به یک مقصد، هدایت می‌کند؛ این دستگاه یکی از مهم‌ترین تجهیزات در شبکه‌های کامپیوتری بزرگ و به‌خصوص شبکه‌های دیتای صنعتی، محسوب می‌شود.
 
یکی از دلایل مهم گسترش استفاده از روترها ضرورت اتصال یک شبکه به چند شبکه دیگر و توانایی ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر است و با استفاده از این تجهیزات سخت‌افزاری هرگونه ترافیک اطلاعاتی از یک شبکه به شبکه دیگر محقق می‌شود؛ به همین دلیل با توجه به این اهمیت، یکی از پروژه‌هایی که بومی سازی آن در چند سال اخیر از سوی سازمان پدافند غیرعامل مورد تاکید قرار گرفت طرح روتر بومی است.
 
عادل ملک پور، مجری طرح روتر بومی، در مورد جزئیات و کاربردهای این طرح گفت: روتر بومی «سانای» برپایه سیستم‌عامل بومی متن باز «ساناکس» پیاده‌سازی شده و ویژگی منحصربه‌فرد آن این است که علاوه‌بر پشتیبانی از پروتکل‌های مسیریاب مرسوم، پروتکل MPLS – مسیریاب‌های نوری – و صوت – VOICE – را نیز پشتیبانی می‌کند.
 
وی با بیان اینکه این محصول کاملا معادل محصولات خارجی از نظر عملکردی و امنیتی است و می‌تواند با نمونه‌های خارجی رقابت کند، افزود: روتر بومی در راستای اهداف پدافند غیرعامل کشور و با هدف امن کردن زیرساخت‌های حیاتی و حساس سازمان‌های صنعتی تولید و در سال جاری به بازار عرضه شده است.
 
ملک پور با تاکیدبراینکه بومی سازی نقاط کلیدی در زیرساخت‌های حیاتی کشور به‌عنوان اهداف پدافند غیرعامل در دستور کار قرار دارد، خاطرنشان کرد: براین اساس ایجاد امنیت در لایه‌های زیرساختی مراکز صنعتی در درجه اول اهمیت قرار گرفته است.
 
وی با اشاره به تولید و پیاده‌سازی سیستم‌عامل بومی « ساناکس» برای مراکز صنعتی گفت: این سیستم‌عامل به صورت متن باز و بر پایه لینوکس تولید شده تا سایر محصولات بومی نیز بر پایه این سیستم‌عامل بومی پیاده‌سازی شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.