فناوری اطلاعات

July 24, 2015
12:18 جمعه، 2ام مردادماه 1394
کد خبر: 72086

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران: اولین ماهواره مخابراتی بومی در مدار ژئو می‌نشیند

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از تلاش برای استفاده از توانمندی کشورهای صاحب تکنولوژی و توسعه روابط بین المللی در عرصه ماهواره های فضایی خبر داد و گفت: اولین ماهواره مخابراتی بومی در مدار ژئو قرار می گیرد.
حسن کریمی اصلی ترین محور برنامه ششم توسعه پژوهشگاه فضایی ایران را طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره مخابراتی بومی دانست و گفت: این پژوهشگاه بر اساس اساسنامه خود وظیفه گسترش و توسعه علوم و فنون مورد نیاز صنعت فضایی در راستای تحقق چشم انداز بخش فضایی کشور را بر عهده دارد.
 
اولین ماهواره مخابراتی بومی در مدار ژئو می نشیند
 
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران افزود: در نظر داریم با کمک مراکز تحقیقاتی، دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان، اولین ماهواره مخابراتی بومی ساخت داخل را با حداقل قابلیت و ظرفیت سرویس دهی و ارایه خدمات تولید و با توان پرتابگر ماهواره داخلی و استفاده از فناوری انتقال مداری در مدار ژئو قرار دهیم.
 
وی با اشاره به طراحی و ساخت ماهواره های سنجشی با قدرت تفکیک بالا اظهار داشت: همچنین استفاده از پرتابگرهای داخلی و ارسال ماهواره به مدارهای با ارتفاع بالا درلایه LEO برای تصویربرداری و ارایه خدمات حوزه های کشاورزی، حمل و نقل، منابع طبیعی، محیط زیست، جنگل ها و مراتع، پایش محصولات کشاورزی، پیش بینی حوادث طبیعی غیر مترقبه را در دست بررسی داریم.
 
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: در سه سال گذشته این پژوهشگاه با همکاری سازمان صنایع هوا فضا و دانشگاه ها، دستاوردهایی از جمله پرتاب ماهواره های سنجشی و نیز دو کپسول زیستی حامل موجود زنده را در کارنامه خود داشته است.
 
کریمی با اشاره به پیوستن پژوهشگاه فضایی به وزارت ارتباطات، اظهار داشت: امیدواریم با توجه به برنامه های کلان و دراز مدت وزارت ارتباطات، توسعه حوزه های فضایی با اولویت ماهوراه های مخابراتی، سنجشی (تصویربرداری) و موقعیت یابی و ناوبری با شتاب بیشتری ادامه یابد تا بتوانیم در این حوزه ها در افق ۱۰ساله دوم فضایی، به شکل عملیاتی و کاربردی برای ارائه خدمات به کاربران در کلیه سطوح قدم های اساسی و کلیدی برداریم.
 
ایران نهمین کشور وارد شونده به باشگاه فضایی جهان
 
وی هدف ۱۰ ساله نخست برنامه فضایی کشور را حول توسعه و گسترش فناوری فضایی و تثبیت آن بیان کرد و گفت: دستاورد دهه اول حوزه فضایی کشور بر اساس اطلاعات و آمار بین المللی، قرار گرفتن نام ایران به عنوان نهمین کشور وارد شونده به باشگاه فضایی جهان و معدود کشورهای نوظهور در این عرصه بوده است.
 
کریمی گفت: این بروز و ظهور در عرصه فضایی شامل توسعه پرتابگرهای بومی، ماهواره های تحقیقاتی، ایستگاه پرتاب، قابلیت داده برداری و پردازش اطلاعات و به عبارت دیگر رویکرد ابر سامانه ای و تجمیع کلیه فعالیت های مرتبط با این حوزه بود.
 
وی وضعیت فعلی را تثبیت این فناوریها در داخل برشمرد و افزود: در ۱۰ سال دوم، دنبال کاربردی کردن و ارایه خدمات فضایی به عموم جامعه در کلیه حوزه های ذکر شده خواهیم بود.
 
کریمی از همکاری با برخی دانشگاه ها خبر داد و افزود: همکاری با دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر و علم و صنعت ایران در حوزه ماهواره ادامه خواهد یافت.
 
استفاده از توانمندی کشورهای صاحب تکنولوژی در عرصه فضا
 
رییس پژوهشگاه فضایی ایران از تلاش برای استفاده از توانمندی کشورهای صاحب تکنولوژی و توسعه روابط بین المللی خبر داد و گفت: هدف ما استفاده از روابط بین المللی بر مبنای طراحی مشترک، دستیابی به دانش فنی و همچنین ایجاد زیرساختها و آزمایشگاه های مرتبط در داخل کشور برای فعالیت های آتی است.
 
وی خواستار ایجاد یک تفکر واحد در کلیه سطوح تصمیم گیری در عرصه فضا شد.
 
پژوهشگاه فضایی ایران با مجوز شورای گسترش آموزش عالی درسال ۱۳۹۰ تشکیل شد و بنا بر اساسنامه و اسناد بالا دستی در حوزه فضا، دارای ماموریت هایی چون طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره های مخابراتی و سنجشی، موقعیت یابی، ناوبری و زیست فضا است و پژوهشکده های آن، در تهران و سه مرکز استان شیراز، تبریز و اصفهان در این زمینه ها فعالیت می کنند.
 
این پژوهشگاه که در بدو تشکیل در ذیل سازمان فضایی ایران شروع به فعالیت کرده است، از بهمن ۱۳۹۳ بر اساس ابلاغیه شورای عالی اداری، به وزارت ارتباطات و اطلاعات منتقل و به فعالیت خود در این وزارت ادامه می دهد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.