فناوری اطلاعات

August 18, 2015
9:02 سه شنبه، 27ام مردادماه 1394
کد خبر: 72741

تدوین برنامه ملی خط و زبان فارسی در کمیسیون ارتقای محتوای مرکز ملی فضای مجازی

کمیسیون ارتقای محتوای مرکز ملی فضای مجازی در راستای برنامه‌های ملی مصوب شورای عالی فضای مجازی سیاستها، راهبردها و اقدامات برنامه ملی خط و زبان فارسی در فضای مجازی را با حضور نمایندگان دستگاه‌های مربوطه مورد بررسی قرار داد.
 
کمیسیون ارتقای محتوای مرکز ملی فضای مجازی برنامه ملی خط و زبان فارسی در فضای مجازی را در جلسات متعدد کارشناسی و با هم اندیشی نهادهای دولتی، مراجع دینی و بزرگان فکری، فعالان حوزه کسب و کار و گروه های مشاوران و دانشگاهی بررسی کرده است که پس از تصویب در کمیسیون به شورای عالی فضای مجازی کشور ارایه خواهد کرد.
 
بر همین اساس محمد حسن انتظاری – دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی – در این کمیسیون با اشاره بر اهمیت توسعه خط و زبان فارسی در فضای مجازی با توجه به تاکید مقام معظم رهبری گفت: ما در زمینه توسعه خط و زبان فارسی پیشنهاداتی را برای برنامه ششم توسعه در حوزه فضای مجازی ارایه کردیم که به نحو خوبی در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در این برنامه اعمال شده است.
 
وی با بیان این که سیاستهای حاکم در برنامه ملی خط و زبان فارسی به منظور تقویت و ترویج زبان فارسی در فضای مجازی است، افزود: میزان نفوذ خط و زبان فارسی در کل فضای مجازی باید افزایش یابد و در سیاستهای ابلاغی برای برنامه ششم توسعه در فضای مجازی که در نهایت مصوب شد تا در پایان این برنامه به پنج برابر وضعیت فعلی محتوای فارسی در فضای مجازی دست یابیم.
 
انتظاری تصریح کرد: سیاست گذاری و برنامه ریزی برای ترویج و تقویت ابعاد گوناگون خط و زبان فارسی و صیانت از آن در فضای مجازی از ارکان هویت ملی و اسلامی کشور بوده و در اولویت برنامه های شورای عالی فضای مجازی کشور است.
 
سیاست های حاکم در برنامه ملی خط و زبان فارسی در حوزه های اساسی همچون زمینه سازی نهضت ملی ترویج خط و زبان، تغییر موازنه کمی و کیفی در محتوا به نفع ارزش ها و حاکم سازی قوانین فارسی معیار در امور رسمی تدوین شده است.
 
همچنین پویا سازی و تجهیز خط و زبان متناسب با مقتضیات، اهتمام به تولید و عرضه انواع محتوای علمی و انسجام بخشی و تمرکز دهی مدیریت دانش و فناوری، رصد مستمر آسیب ها، نیازمندی ها و قابلیت ها و صیانت از خط و زبان از دیگر حوزه های سیاست های حاکم در این برنامه است.
 
بنابراین گزارش، کمیسیون ارتقای محتوای مرکز ملی فضای مجازی در تدوین این سیاست ها حوزه های توسعه آموزش و یادگیری مجازی خط و زبان فارسی و توسعه پیوندها و همکاری های راهبردی بین المللی را نیز در نظر گرفته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.