اپلیکیشن

تلفن همراه

October 24, 2015
13:32 شنبه، 2ام آبانماه 1394
کد خبر: 73965

هفته‌ای برای حواشی تلگرام

بحث هاو کشمکش های ایجاد شده پیرامون فیلترینگ تلگرام از مهم‌ترین اتفاقات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته ای که گذشت به شمار می‌رود.
 
طی هفته گذشته اینترنت کشور با مشکلاتی همراه شده و در دسترسی به آن اختلالات و کندی های متعددی مشاهده شد. اختلالاتی که در خصوص آن وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان زیرمجموعه این وزارتخانه اینگونه اعلام کردند که به دنبال قطعی مسیرهای ارتباطی ترکیه و باب المندب، بخشی از ارتباطات بین الملل کشورهای منطقه ازجمله ایران دچار کندی شده است.
 
پس از مدتی این شرکت متذکر شد بخش عمده ای از اختلال و کندی ارتباطات بین الملل کشور برطرف شده است.
 
همچنین در این گزارش تاکید شد ارتباطات بین الملل کشور از طریق درگاه های متعدد در نقاط مختلف مرزی برقرار می شود تا هنگام بروز اختلال در یک مسیر، جریان ارتباط از مسیرها و درگاه های دیگر تامین و پشتیبانی شود.
 
با این وجود طی این مدت این اختلالات بیشترین اثر را بر روی تلگرام گذاشت و کاربران این نرم افزار با مشکلات متعددی مواجه شدند. اما حاشیه های تلگرام به اینجا ختم نشد و در این مدت از سوی شرکت تلگرام در قالب توئیتی که از سوی یکی از مدیران آن منتشر شده بود اینگونه اعلام شد که با توجه به درخواست وزارت ارتباطات ایران مبنی بر دسترسی به اطلاعات کاربران و مخالفت این شرکت، دسترسی به این نرم افزار در ایران مسدود شده است.
 
البته این خبر خیلی زود تکذیب شده و از سوی مسئولان وزارت ارتباطات اینگونه اعلام شد که وزارت ارتباطات نه این نرم افزار را فیلتر کرده و نه نامه ای برای فیلتر کردن آن دریافت کرده است.
 
ساعاتی پس از انتشار این مطلب از سوی مدیران تلگرام نیز پس از چند روز وضعیت تلگرام به حالت عادی برگشت و دسترسی به آن با شرایط بهتری همراه شد.
 
وزیر ارتباطات نیز دراین خصوص به ارائه توضیحاتی پرداخته و اعلام کرد: ایمیل‌هایی بین همکاران ما و شبکه تلگرام رد و بدل شده و از آنها خواسته شد تا بعضی از کانال‌هایی را که دارای مباحث غیراخلاقی هستند ببندند که این کار انجام شد، اما دو هفته پیش دوباره این کانال‌ها را باز کردند و اگر این شرایط ادامه پیدا کند ما ناچاریم تصمیم‌ کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه ای را اجرا کنیم.
 
محمود واعظی با اشاره به سیاست‌های دولت در برخورد با شبکه‌های اجتماعی گفت: سیاست دولت این است که هیچ یک از شبکه‌های اجتماعی که مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند فیلتر نشوند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین اظهار کرد: شبکه‌های اجتماعی در صورتی که سالم باشند و به قوانین جمهوری اسلامی احترام بگذارند با مشکلی مواجه نمی‌شوند، اما خود مردم نیز از ما می‌خواهند شبکه‌های غیراخلاقی را ببندیم.
 
تشکیل جلسه شورای عالی فضای مجازی
 
اما از دیگر اخبار مهم حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته بحث تشکیل جلسه شورای عالی فضای مجازی با حضور رئیس جمهور بود.
 
جلسات شورای عالی فضای مجازی که پیش از این بار به بهانه های مختلف با فواصل زمانی نه چندان کم برگزار می شد این بار با تغییر دبیر شورا با فاصله ای متناسب برگزار شد تا شاید نشانه ای بر تائید اظهارات دبیر جدید شورا مبنی بر برگزاری جلسات به صورت ماهانه باشد.
 
رییس‌ جمهوری در این جلسهبا اشاره به تحول‌های ارتباطی و فرصت‌هایی که فناوری‌های اطلاعاتی ایجاد کرده‌،تأکید کرد: تسهیل دسترسی و استفاده مردم از امکانات فضای مجازی و شبکه‌ های اجتماعی و همزمان مقابله با سوء استفاده از تبادل اطلاعات و آسیب‌های آن باید مورد اهتمام باشد.
 
حسن روحانی در عین حال تعیین روش‌ها و استانداردهای کارآمد و هوشمند برای استفاده سالم و بهره‌گیری از ابعاد فرهنگی و اقتصادی فضای مجازی و در عین حال مراقبت نسبت به آسیب‌های فرهنگی را مورد تأکید قرار داد.
 
برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی جیتکس در دوبی
 
سی و پنجمین دوره از نمایشگاه بین المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات (جیتکس 2015) هم از بیست ششم تا سی ام در دوبی برگزار شد.
 
در این دوره بیش از 3600 شرکت از 144 کشور جهان حضور داشتند و آخرین دستاوردهای خود در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات را به نمایش گذاشتند. همانند دوره‌های قبل شرکت‌های ایرانی نیز در این دوره حضور داشتند.
 
نمایشگاه امسال به عرضه محصولات مختلف در زمینه‌های گوناگون نظیر مراکز داده، وسایل هوایی بدون سرنشین، چاپ سه‌بعدی، ربات‌ها، تکنولوژی صوتی، لوازم جانبی، بازی‌های رایانه‌ای، سخت‌افزار و نرم‌افزار، خدمات اینترنت، خدمات فناوری و لپ‌تاپ پرداخت، سه بخش اصلی اینترنت اشیاء (IOT)، جلسات هوشمند و نوآوری‌ها را پوشش می داد.
 
افتتاح خط اعتباری 5 میلیارد دلاری میان ایران و روسیه
 
همچنین در هفته گذشتهوزیر انرژی روسیه میهمان وزارت ارتباطات شد و در قالب این دیدار تفاهم نامه هایی نیز میان دو کشور به امضا رسید.
 
در نشست وزرای کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و روسیه که در آن چند شرکت نفتی روسی نیز به همراه «الکساندر نواک» وزیر فدراسیون انرژی روسیه حضور داشتند مقرر شد قراردادهایی که رقم آنها به بیش از 4 میلیارد دلار می رسد نیز تنظیم شود.
 
محمود واعظی هم دراین دیدار تاکید کرد: زمینه های بسیار خوبی برای همکاری های اقتصادی و بازرگانی بین دو کشور وجود دارد و پروژه هایی نیز از قبل بوده که با موفقیت انجام شده است؛ در شرایط جدید به این حجم مبادلات اقتصادی روابط راضی نیستیم و باید این مبادلات به بیش از یک میلیارد دلار برسد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.