اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 30, 2015
15:47 جمعه، 8ام آبانماه 1394
کد خبر: 74110

لزوم وجود امنیت برای ورود اشیا به اینترنت

مدیرگروه فن‌آوری امنیت اطلاعات و سامانه‌ها در مرکز تحقیقات مخابرات ایران تاکید کرد: ورود اشیا به دنیای اینترنت نیاز مبرم به برقراری امنیت دارد.
 
محمدحسام تدین در گفت‌وگو با ایسنا در زنجان، با بیان این‌که 15 میلیارد شیء تا سال 2020 وارد شبکه اینترنت شده و با یکدیگر به تعامل خواهند پرداخت، اظهار کرد: همه اشیاء، آبجکت‌ها و عناصر مختلف تمایل زیادی برای ورود به شبکه‌های اینترنتی و تبادل اطلاعات با یکدیگر دارند و این موضوع می‌تواند حریم خصوصی و امنیت آن را با تهدید مواجه کند.
 
او ادامه داد: به همین خاطر، هدف از برگزاری سمینارهایی با محوریت امنیت این است که کارشناسان و مدیران مجموعه‌های مختلف را در خصوص نوع تهدیدها و آسیب‌های احتمالی حریم خصوصی کاربران آگاه کند.
 
وی افزود: در واقع، فن‌آوری‌های ارایه شده در این راستا می‌تواند بسیار مثبت و مفید واقع شده و زمینه شکل‌گیری یک انقلاب اقتصادی را در کشور فراهم کند. البته برای دستیابی به این منظور باید رویکرد و نگاه مناسبی به فن‌آوری‌های جدید داشته باشیم و بتوانیم مسایل اقتصادی، مسایل فن‌آورانه و امنیتی را توامان مدنظر قرار دهیم.
 
تدین با تاکید بر این‌که ایجاد امنیت در خصوص اینترنت اشیاء، ثمرات بی‌شماری برای کشور دارد، تصریح کرد: تحقق این امر نیاز به راهکارهای متعددی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به‌کارگیری فن‌آوری‌های جدید و «بومی‌سازی» شده را عنوان کرد. البته کشور ما در این زمینه نوپاست و تاکنون نتوانسته فعالیت قابل توجهی در این خصوص انجام دهد. از این‌رو می‌توان گفت جلب توجه مدیران و مسوولان برای سرمایه‌گذاری و شکوفایی امنیت بومی‌سازی شده برای اینترنت اشیاء، هدف اصلی برگزاری سمینارهایی با موضوعات مذکور به‌شمار می‌رود.
 
مدیرگروه فن‌آوری امنیت اطلاعات و سامانه‌ها در مرکز تحقیقات مخابرات خاطرنشان کرد: کشور ما در این رابطه بسیار جوان بوده و علاقه زیادی به فن‌آوری ارتباطات دارد. به همین خاطر اساتید دانشگاه و دانشجویان باید برای پژوهش و فعالیت بیشتر در این زمینه ترغیب شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.