اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 27, 2016
13:49 چهارشنبه، 8ام اردیبهشتماه 1395
کد خبر: 77167

اتحادیه جهانی مخابرات موانع نفوذ اینترنت در ایران را چه می داند؟

اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) موانع نفوذ اینترنت در ایران و چند کشور دیگر  را در گزارش سالانه اندازه گیری جامعه اطلاعاتی (MIS) بیان می کند. این اتحادیه نیاز نداشتن به اینترنت را مانع اصلی نفوذ اینترنت در ایران می داند! با توجه به مطالب گزارش قبل در خصوص رتبه ی ایران در کشور های منطقه ، مقایسه این عوامل با کشور بحرین  (رتبه اول منطقه) در نظر گرفته شده است.
 
اتحادیه جهانی مخابرات (International cumminication union ) یا به اختصار ITU  ، سازمان بین‌المللی وابسته به سازمان ملل متحد است که وظیفه قانون‌گذاری و مدیریت فضای فرکانسی، تدوین استانداردهای تبادل داده و اطلاعات و همچنین کمک به رشد و توسعه ارتباطات در سراسر جهان را بر عهده دارد. 
 
این سازمان هر ساله گزارشی تحت عنوان Measuring information society  یا همان اندازه گیری جامعه اطلاعاتی  منتشر می‌کند که داده‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات همه ی ۱۶۳ کشور عضو این اتحادیه در  آن لحاظ می شود.
 
در خصوص یک جامعه اطلاعاتی این توضیح لازم است که مبدل شدن هر کشور به جامعه اطلاعاتی در سه مرحله زیر محقق می‌شود:
 
مرحله اول: آمادگی ارتباطات و فناوری اطلاعات که بیانگر میزان توسعه زیرساخت شبکه‌ای و دسترسی به ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
 
مرحله دوم: شدت ارتباطات فناوری اطلاعات که بیانگر میزان استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات در جامعه است.
 
مرحله سوم: تأثیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیانگر نتایج و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در جامعه است.
 
ITU‌ گزارش  سال ۲۰۱۵ عوامل عدم استفاده افراد از اینترنت  را برای بعضی کشور ها به شرح نمودار زیر بیان کرده است :
میزان تاثیرموانع نفوذ اینترنت در این نمودار هر رنگ یک عامل را مشخص می کند ، که برای کشور ایران رنگ ها به ترتیب اولویت (از ۱ تا ۷) مطابق جدول زیر است .
 
مقایسه این عوامل با کشور بحرین (رتبه اول منطقه)  در نظر گرفته شده است  :
 
Capture.PNG
 
نمره های هر یک از این کشور ها در شاخص ارتباطات و فناوری اطلاعات در نمودار زیر نشان داده شده است  (ITU ):
 مقایسه  بخش پهن باند ثابت و سیار دو کشور ،‌ مشخص می کند که در بحرین موانعی همچون ، جوابگو نبودن اینترنت ،‌و در دسترس نبودن اینترنت در منطقه اساسا وجود ندارد. به علت نرخ ثبت نام بیشتر در دانشگاه، ایران در مقایسه با بحرین ،دانش و مهارت استفاده بهتری دارد و این به معنی مطابقت دلایل ITU با وضع موجود است . 
 
 توجه داریم که این نمودار مقایسه ای بین عوامل مختلف انجام می دهد و صحبت از میزان تاثیر  عوامل  نیست ، به عبارتی حتی آخرین مورد هم تاثیر زیادی در عدم رشد پهن باند در کشور ما دارد ، اما به گفته این نهاد نیاز نداشتن به  اینترنت تاثیر بیشتری نسبت به دیگر عوامل دارد!
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.