فناوری اطلاعات

May 2, 2016
13:57 دوشنبه، 13ام اردیبهشتماه 1395
کد خبر: 77249

سهم 90 هزار میلیارد تومانی کشور از اقتصاد ICT

معاون حقوقی امور دولت، مجلس و امور استانهای وزارت ارتباطات عنوان کرد که بر اساس برنامه ششم توسعه سهم کشور از اقتصاد ICT باید به 90 هزار میلیارد تومان برسد.
 
مرتضی براری در همایش نقش نوآوری و خلاقیت در اقتصاد مقاومتی که امروز 12 اردیبهشت در اتاق بازرگانی ایران در حال برگزاری است به ضرورتهای اقتصاد ICT در راستای برنامه های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: در این همایش قرار است افزایش سهم کشور در اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات بررسی کنیم و همچنین به این موضوع توجه کنیم که اقتصاد ما چه سهمی در اقتصاد ICT در دنیا دارد.
 
وی افزود: لازمه این هدف این است که بتوانیم خلق شرکت کنیم و فضای کسب و کار را توسعه دهیم. مقام معظم رهبری تاکید جدی در این حوزه داشته اند. اینکه بتوانیم تولید خدمات و محتوا کارامد منطبق با فرهنگ اسلامی و ایرانی باشد و رییس جمهور تاکید کردند که باید زمینه برای حضور کسب و کارهای دانش بنیان فراهم شود.
 
براری ادامه داد: در سال 2012 سهم اقتصاد ICT در دنیا 2650 میلیار یورو بوده است و در سال 2015 این رقم به 3500 تومان رسید و پیش بینی می شود این عدد در سال 2020 به 5000 یورو برسد. در این اقتصاد سهم ارتباطات 60 درصد و سهم فناوری اطلاعات 40 درصد است. اما در آخرین گزارش هایی که در این زمینه مطرح شده است این موضوع گفته شده در آینده نزدیک سهم ارتباطات به کمتر از 20 درصد خواهد رسید و سهم فناوری اطلاعات به 80 درصد خواهد رسید اتفاقی که برای کشور ما یک فرصت خواهد بود.
 
معاون حقوقی امور دولت، مجلس و امور استانهای وزات ارتباطات افزود: باید بتوانیم سهم بیشتری از اقتصاد ICT داشته باشیم. ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد و میتواند یک درصد این بازار را در اختیار داشته باشد یعنی سهم 35 میلیارد یورویی از این بازار داشته باشد. چنین اقتصادی در حوزه ICT نهفته است.
 
براری با اشاره افزایش سهم ایران از بازار ICT گفت: در چند سال اخیر با وجود شرایط رکود بازار ما از 21 هزار میلیارد تومان به 39 هزار میلیارد تومان رسیده است. پیش بینی میشود که بر اساس برنامه ششم توسعه این رقم به 90 هزار میلیارد تومان برسد.
 
براری ادامه داد: تلاش ما این است که سهم بیشتری از بازارICT داشته باشیم و با جلساتی که در اتاق بازرگانی داشتیم تشویق کردیم که بیشتر در این بخش سرمایه گذاری شود. همچنین از طرف دیگر باید در زمینه تولید محتوا سرمایه گذاری کلان اتفاق بیفتد چرا که عمده این بازار تولید محتواست. از جمله اتفاقات مثبت در این زمینه این بوده است که سهم خدمات ارزش افزوده موبایل از 70 میلیارد تومان به 2000 میلیارد تومان در سال گذشته رسیده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.