امنیت

فناوری اطلاعات

June 26, 2016
16:05 یکشنبه، 6ام تیرماه 1395
کد خبر: 78119

دلیل هک شدن پورتال‌های ایران مشخص شد/CMS را بروز کنید

پلیس فتا با استناد به گزارش مرکز ماهر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دلیل هک شدن پورتال‌های ایرانی طی حملات سایبری اخیر را عنوان کرد.
 
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) گزارشی را با عنوان راهکار رفع آسیب‌پذیری Installatian در پورتال DotNetNuke منتشر کرده که در آن به چرایی هک شدن برخی سایت‌های کشور پرداخته شده است.
 
پلیس فتا در این بیانیه به گزارش مرکز ماهر وزارت ارتباطات استناد و دلیل هک شدن برخی پورتال‌های داخلی را در جریان عملیات سایبری اخیر عنوان کرده است.
 
مرکز ماهر در قالب پیوستی به "راهکار رفع آسیب‌پذیری Installatian در پورتال DotNetNuke" پرداخته است.
 
طبق این گزارش، بررسی‌های صورت گرفته درباره وقایع هک اخیر بر روی شماری از پورتال‌های کشور نشان از سوءاستفاده از یک ضعف امنیتی روی CMS متن باز DotNetNuke دارد.
 
این CMS در نسخه‌های قبل از 8.0.3 دارای یک نقص امنیتی جدی است که در چند مرحله در سال‌های 2015 و 2016 مورد حمله واقع شده است.
 
نسخه فعلی 8.0.3 روی سایت شرکت irandnn.ir که ارایه دهنده این CMS به بسیاری از پورتال‌ها در کشور است، دارای آخرین بروزرسانی‌ها بوده و ضعف امنیتی معروف به Installation بر نسخه فعلی ارایه شده روی این سایت، پوشش داده شده و آسیب‌پذیری وجود ندارد.
 
به عبارت بهتر نسخه 8.0.3 همان نسخه بروزرسانی شده 07.04.01 مربوط به وب‌سایت اصلی سیستم مدیریت محتوای DNN است که ضعف امنیتی یاد شده روی آن پوشش داده شده است.
 
وب‌سایت irandnn.ir در تاریخ 14 خرداد 95 اخطار امنیتی در مورد این ضعف را گزارش و نحوه از بین بردن آن را به صورت دستی توضیح داده است. همچنین نسخه DNN فارسی خود را هم به 8.0.3 ارتقا داده است که کاربران می‌توانند از منوی بروزرسانی در صفحه مدیریت سایت‌های خود، به صورت اتوماتیک نسخه DNN مورد استفاده روی سایت‌شان را بروزرسانی کنند.
 
در نسخه 07.04.00 از DNN CMS متاسفانه هیچ‌گونه تدبیری در مورد دسترسی افراد غیرمجاز به سیستم نصب آن اندیشیده نشده است.
 
به همین دلیل نفوذگران با دسترسی Remote می‌توانند مجددا سیستم DNN CMS را reinstall کرده و به سطح دسترسی Super User روی این سیستم مدیریت محتوا برسند. تمامی نسخه‌های قبل از نسخه 07.04.00 هم دارای این مشکل هستند.
 
در بخش اثبات ادعا هم، مرکز ماهر مستندات زیر را ارائه کرده است:
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.