اپلیکیشن

تلفن همراه

June 29, 2016
15:37 چهارشنبه، 9ام تیرماه 1395
کد خبر: 78165

چرا امنیت تلگرام فاجعه است؟

telegram.png

یکی از انتقادهای اصلی عدم رمزگذاری پیش‌فرض پیام‌ها در این شبکه است.
 
تلگرام، این شبکه اجتماعی به ظاهر امن، بیش از 100 میلیون کاربر دارد. ممکن است شما هم جزو این افراد باشید. اگر هستید بهتر است عضویت خود را در این شبکه بازنگری کنید.این حقیقت تلخ تلگرام است:
 
برخی متخصصان امنیت می‌گویند تلگرام مشکلات امنیتی متعددی دارد و به اندازه ایی که سازندگان آن ادعا می کنند امنیت ندارد.
 
یکی از مشکلات اصلی این برنامه ارتباطی، این است که مکالمه ها یا چت ها را به طور خودکار رمز گذاری نمی‌کند. رمز گذاری خودکار برنامه‌های پیغام رسان یکی از توصیه‌های اکید FBI است.
 
Christopher Soghoian رییس بخش تکنولوژِی و تحلیل‌گر ارشد اتحادیه آزادی‌های شهروندی آمریکا به خبرنگار نشریه گیزمو گفت: "کاربران تلگرامی بسیاری هستند که فکر می کنند در یک فضای امن و رمز گذاری شده به دیگران پیغام میفرستند، در حالیکه واقعا اینطور نیست چون نمی دانند باید در قسمتSecret Chat اینکار را انجام دهند. تلگرام در راستای فعالیت‌های سیاسی دولت رفتار می‌کند  واینکه چرا ارتباط برقرار نکردن کد گذاری شده به صورت پیش‌فرض روی برنامه اجرا نمی‌شود جای تعجب دارد. هیچ دلیلی وجود ندارد که یک برنامه پیام‌رسان با این همه ادعا ، به صورت خودکار این تنظیم را نداشته باشد."
 
برخلاف نظر اکثریت متخصصان امنیتی  و کدگذاری مکالملت شبکه های مجازی، این شبکه خیلی خود را امن و مطمئن می داند. اما در حقیقت واتس‌اپ از پروتکل کدگذاری پیشرفته تری استفاده می کند و تمامی پیغام ها، تماس ها  به طور پیش‌فرض و از قبل کدگذاری شده و خصوصی است.
 
علاوه بر این،کدگذاری تلگرام هم تا حدودی اشتباه و ناقص است.تلگرام عنوان کرده که از تکنولوژی  هنگام کدگذاری پیغام ها استفاده می کند که مشکل دار بودن این نوع رمزنگاری ثابت شده است .
 
Alan Woodward، پروفسور دانشگاه Surrey به خبرنگار گیزمو  گفت:" آنها از پروتوکل   MTproto استفاده می کنند که بسیار ابتدایی است و هیچ مدرک مستدلی مبنی بر امن بودن آن وجود ندارد.
 
در حال حاضر ما واقعا نمیدانیم که آیا این برنامه واقعا امن هست یا نه.معمولا متخصصان کدگزاری الگوریتم اجرایی خود را افشا می کنند ولی در مورد این برنامه همه چی در ابهام است. واقعا مضحک است که رمزگذاری در این برنامه انتخابی است. افراد عادی از کجا باید بدانند که اصلا همچین چیزی وجود دارند."
 
Matthew Green پروفسور رمز نگاری دانشگاه هاپکینز سال پیش در گزارشی به دات میل عنوان کرده بود: "ظبق پست های منتشر شده توسط خود سازندگان برنامه‌، ظاهرا آنها چندین ریاضی‌دان حرفه ای و باهوش دارند که عملا رمز نگار نیستند اما کارشان را خوب بلندند، انها پروتکل به خصوص خود را تولید کرده اند و از آن استفاده می کنند. واقعا مسخره است.انها از روندی که یک رمز نگار واقعی سر در می آورد پیروی نمی کنند.چرا؟ "
 
وودوارد عنوان می‌کند :" طبق تحقیقات انجام شده ، یک هکر به راحتی می‌تواند بقهمد که یک کاربر در تلگرام آنلاین یا آفلاین است، با چه کسی در ارتباط است و یا چه زمانی شروع به استفاده از برنامه می کند."
 
پس اگر شما هم جزو آن دسته افرادی  هستید که می خواهید با دیگران ارتباط برقرار کنید و می‌خواهید این کار را در امنیت انجام دهید بهتر است از برنامه های مطمئن‌تری همچون Signal، iMessage  و یا WhatsApp استفاده کنید. تلگرام  فعلا نقصان های زیادی دارد که امنیت ان را حقیقتا زیر سوال می برد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.