اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 30, 2016
11:48 سه شنبه، 9ام شهریورماه 1395
کد خبر: 79436

شبکه انتقال بین استانی خلوت می‌شود/معرفی شبکه‌های توزیع محتوای کشور

راه‌اندازی شبکه‌های توزیع محتوای مستقل و یکپارچه در قالب شبکه ملی اطلاعات، رفته رفته موجب آزاد شدن زیرساخت‌ها به ویژه شبکه انتقال بین استانی می‌شود.
شبکه توزیع محتوا شبکه‌ای بزرگ از سرورهایی است که در چندین نقطه دنیا مستقر هستند و به صورت جغرافیایی توزیع شده‌اند.
 
با استفاده از CDN محتوا با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربر از طریق نزدیک‌ترین سرور ارائه داده می‌شود.
 
این سرویس در افزایش سرعت تحویل محتوا و پهنای باند در وب سایت‌های با ترافیک بالا و وب سایت‌های جهانی بسیار تأثیرگذار است.
 
با راه‌اندازی CDNها توسط اپراتورها و فراهم کنندگان محتوا امکان بهبود High Availability محتواهای میزبانی شده را می‌دهد که در صورت از دسترس خارج شدن هر یک از مراکز داده یا محتوای موجود در آن، نسخه‌های آنلاین در مراکز داده دیگر به  کاربر ارائه خواهد شد که این امر علاوه بر Reliability بالا، امکان مهمی مانند Geo-Redundancy را نیز فراهم می‌آورد.
 
منافع اجرای طرح CDN در کشور از چند بعد قابل پیگیری است.
 
از بعد مربوط به "شرکت‌های ارائه دهنده سرویس اینترنت و شبکه" باید گفت که کاهش هزینه‌های پهنای باند، کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری، افزایش امنیت، افزایش بهره‌وری از استفاده منابع شبکه و بهینه‌سازی ارسال ویدئو در شبکه را به ارمغان می‌آورد.
 
از منظر شرکت زیرساخت موجب آزاد شدن زیرساخت‌ها به ویژه شبکه انتقال بین استانی و برای کاربر نهایی هم موجب افزایش کیفیت و رضایت، کاهش قیمت، امکان دریافت محتوا با قیمت ترافیک صفر، افزایش انگیزه برای مصرف محتوای داخلی و افزایش انگیزه برای خرید محتوا می‌شود.
 
این سرویس امکان ارائه خدمات خاص مانند لایو استریمینگ و ویدئویی با کیفیت را برای ارائه دهندگان محتوا و سرویس‌های تحت وب فراهم می‌آورد.
 
در نهایت هم از بعد حاکمیت (دولت – ملی)، کاهش وابستگی به پهنای باند بین‌الملل و افزایش هاست شدن سرویس‌های داخلی درون کشو را رقم می‌زند.
 
شرکت مخابرات ایران و همراه اول CDN یکپارچه‌ای را علاوه بر تهران در شهرهای تبریز، مشهد و شیراز در حال راه‌اندازی است. شرکت خدمات ارتباطی رایتل هم علاوه بر این شهرها در اصفهان صاحب شبکه توزیع محتوا خواهد بود.
 
شرکت ایرانسل هم سرویس مذکور را در تهران، تبریز، مشهد، شیراز، اصفهان و اهواز راه‌اندازی کرده است. شرکت‌های شاتل، آسیاتک، پارس آنلاین و افرانت هم در شهرهای مذکور دارای سرویس هستند.
 
شاتل علاوه بر این شهرها در کرمان، آمل، بابل، ساری، قم، کرج و رشت هم سرورهای شبکه توزیع محتوای خود را مستقر کرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.