تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

October 16, 2016
20:28 یکشنبه، 25ام مهرماه 1395
کد خبر: 80556

گزارشی از شاخص های شرکت های دانش بنیان در حوزه فاوا و میکروالکترونیک؛ رشد 50درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان فاوا و میکروالکترونیک تا خرداد95

براساس شاخص شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک کشور، ما شاهد رشد 50 درصدی تا خردادماه 1395 نسبت به سال گذشته بوده ایم.
 
جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 هجری شمسی درعلم و فنــاوری، با اتکال به قدرت لایزال الهی و با احیای فرهنگ و برپایــی تمدن نوین اســلامی ایرانی برای پیشــرفت ملی، در تلاش است که با همکاری و یاری نخبگان، سرآمدان، متخصصان و صنعتگران حوزه های مختلف علم و فناوری،  در عرصه «تولید، توســعه علم و فنــاوری و نوآوری وبه کارگیرى دستاوردهاى آن»، به توانمندی های قابل توجهی دست یابد. از سوی دیگر، «پیشــتازی در مرزهای دانش و فنــاوری با مرجعیت علمى در جهان» نیز، از نکاتی است که جامعه علم و فناوری کشور، به ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصرانه و مجدانه در پی این اهداف است.
 
بر این اساس، ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک معاونت علمی، شاخص های متعدد و متنوعی، در راستای رسیدن به اهداف چشم انداز بیست ساله و عملی شدن برنامه های اقتصاد دانش بنیان طراحی و تبیین کرده است.
 
شرکت های دانش بنیان
یکی از مهم ترین برنامه ها و فعالیت های معاونت علمی و همچنین ستاد توسعه فناوری فاوا و میکروالکترونیک که لازمه تحقق برنامه های اقتصاد دانش بنیان است، توجه ویژه به شرکت های دانش بنیان، حمایت از تاسیس و فعالیت آنها و کمک به تجاری سازی محصولات این شرکت ها بر مبنای قانون مدرن تاسیس و فعالیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان است.
 
از همین رو، ستاد فاوا و میکروالکترونیک معاونت علمی، در این حوزه، شاخص هایی را تدوین و گردآوری کرده است که می توان با بررسی آن، در رسیدن به اهداف و سیاستگذاری برای حمایت از شرکت های دانش بنیان این حوزه، تاثیرگذار و سرعت‌بخش باشد.
 
رشد چشمگیر شرکت های دانش بنیان فاوا و میکروالکترونیک
براساس شاخص شرکت های دانش بنیان ستاد که در دو مقطع زمانی سال 1394 و تا خرداد 1395 تدوین شده است، ما با رشد حدودا 50 درصدی این شرکت ها در بخش های صنعتی، تولیدی و نوپا روبرو هستیم.
 
از همین رو، طبق این شاخص معرفی شده، میزان شرکت های دانش بنیان نوپا بخش فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک در سال 1394، از 246 به 361 شرکت نوپا تا خرداد 1395 رسیده است.
 
همچنین شرکت های تولیدی دانش بنیان این حوزه از تعداد 184 شرکت در سال 94، به 239 شرکت تا خردادماه 1395 افزایش یافته است.
 
بیشترین رشد در بخش شرکت های دانش بنیان صنعتی بخش فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک رخ داده است که این میزان، رشد حدود 3 برابری را نشان می دهد. در این حوزه نیز افزایش چشمگیری حاصل شده است. بر همین اساس، این شرکت ها از 26 واحد در سال 1394، به 76 واحد تا خردادماه 1395 ارتقاء پیدا کرده است.
 
میزان اشتغالزایی در شرکت های دانش بنیان فاوا و میکروالکترونیک
اما، اهمیت شرکت های دانش بنیان، صرفا به تولید محصولات دانش بنیان و نوآورانه برای حضور در بازارهای مختلف و رفع نیازهای جامعه، محدود نمی شود. موضوع اشتغالزایی برای متخصصان، سرآمدان، فارغ التحصیلان و نخبگان حوزه های مختلف نیز در این میان اهمیت بسزایی دارد.
 
شرکت های دانش بنیان فعال در بخش فاوا و میکروالکترونیک نیز در عرصه اشتغال آفرینی، طی سال های گذشته، کارنامه قابل قبولی از خود ارائه کرده اند. براساس شاخص شرکت های دانش بنیان ستاد فاوا و میکروالکترونیک معاونت علمی، آمار اشتغال آفرینی این شرکت ها در سه ماهه نخست 1395، با رشد بیش از 50 درصدی نسبت به سال 1394 همراه بوده است.
 
طبق این آمار، شرکت های نوپا از 1719 پرسنل شاغل در سال 1394، 2346 شاغل در اختیار داشته اند. همچنین در بخش شرکت های دانش بنیان تولیدی، میزان شاغلان از تعداد 4424تن به 6574 تن رسیده است. در بخش صنعتی نیز شاهد رشد حدود دوبرابری هستیم که براساس آن، افزایش میزان اشتغال از 2420 تن در سال گذشته به 4141 تن تا سه ماهه نخست سال جاری گزارش شده است.
 
مقایسه شرکت های دانش بنیان فاوا با دیگر حوزه ها
با پیگیری های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تاسیس و فعالیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان در کشور، شاهد استقبال چشمگیر دانشگاهیان، فناوران و صنعتگران کشورمان در این زمینه طی سال های اخیر بوده ایم. بر همین اساس، روند رشد تاسیس و فعالیت این شرکت ها، در حوزه های مختلف، صعودی و با شتاب بالایی همراه بوده است. حوزه فاوا نیز از این شتاب و حرکت صعودی بی نصیب نمانده و ما شاهد فعالیت  شرکت های مختلف و متعددی در این حوزه طی سال جاری نسبت به سالهای گذشته هستیم.
 
بر همین اساس، مجموع شرکت های دانش بنیان حوزه فاوا از 456 واحد در سال 1394 به عدد 676 واحد در سه ماهه نخست سال جاری افزایش داشته است. طبق آمار ارائه شده از سوی ستاد فاوا و میکروالکترونیک معاونت علمی، شرکت های دانش بنیان صنعتی در سال 94، به 26 واحد رسیده بود. اما در این بخش ما شاهد رشد حدود سه برابری این شرکت ها شده ایم به طوری که این شرکت ها به 76 واحد فعال دانش بنیان تا خردادماه 1395 رسیده است. یا در بخش شرکت های دانش بنیان تولیدی، عدد واحدهای فعال این حوزه، از 184 در سال گذشته به 239 واحد تا خرداد95، گزارش شده است. در بخش شرکت های نوپای دانش بنیان نیز، ما شاهد افزایش فعالیت 246 واحدی در سال گذشته به تعداد 361 واحد تا سه ماهه سال جاری هستیم.
 
فعالیت شرکت های دانش بنیان فاوا و میکروالکترونیک در استان ها
اما برخلاف آنچه که به نظر می رسد، همه فعالیت های شرکت های دانش بنیان حوزه فاوا و میکروالکترونیک، در پایتخت خلاصه نمی شود. براساس گزارش مزبور، گر چه بیشترین شرکت های فعال در این عرصه، در استان تهران، حاضر هستند، اما فعالان فناور و دانشگاهی بیست استان دیگر کشورمان نیز در زمینه فاوا و میکروالکترونیک، شرکت های دانش بنیان این حوزه را تاسیس کرده اند و فعالیت های چشمگیری نیز از این واحدها، طی چند ماهه گذشته، گزارش شده است.
 
طبق آمار ارائه شده در شاخص شرکت های دانش بنیان تا خردادماه 1395، در استان تهران 126 شرکت فعالیت دانش بنیانی در حوزه فاوا و میکروالکترونیک انجام می دهند. رتبه دوم این بخش، از آن فعالان دانش بنیانی استان اصفهان است که 36 شرکت دانش بنیان در این حوزه به ثبت رسانده اند. خراسان رضوی نیز رتبه سوم را در این گزارش با ثبت 19 شرکت تا خردادماه سال 95، از آن خود کرده است.
 
براساس این گزارش، به همت ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آمار شاخص شرکت های دانش بنیان، همچنان در حال افزایش است و تلاش مسوولان، فناوران، متخصصان و دانشگاهیان مرتبط با معاونت علمی، چشاندن طعم شیرین فناوری در عصر ارتباطات و انفجار اطلاعات است تا با کمک دستگاه ها و بخش های مختلف مرتبط با این حوزه، شرکت های معتبری برای حضور موثر در بازارهای جهانی داشته باشیم.  
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.