اپلیکیشن

تلفن همراه

October 20, 2016
18:38 پنجشنبه، 29ام مهرماه 1395
کد خبر: 80678

از نردبان‌های تلگرامی بالا بروید

با توجه به اقبال کسب‌وکارهای مختلف و بازی‌های آنلاین به پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی و خصوصا تلگرام برای تبلیغات و جذب مخاطب، بی‌توجهی به ماهیت این فضا می‌تواند فرصت‌های زیادی را از کسانی که امکان مشابه‌سازی این امکانات را دارند، دریغ کند.
 
در حال حاضر از جمعیت ایران، با توجه به آمار تقریبی موجود، نیمی از مردم از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند که اگر تمامی و یا حتی اکثر افراد از اعضای پیام‌رسان‌های اجتماعی و در صدر آنها تلگرام باشند، جمعیتی با بیش از ۳۰ میلیون نفر را راهی فضاهای تلگرامی می‌کنند.
 
به گفته ابوالحسن فیروزآبادی–دبیر شورای عالی فضای مجازی- در حال حاضر ۱۰۰هزار کانال در تلگرام وجود دارد، روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار مطلب در این کانال‌ها گذاشته می‌شود و متوسط بازدید آنها نیز حدود ۱۴۰۰ بار است. این اعداد، نشان‌دهنده مقدار قابل توجهی مطلب هستند که هر روزه به سمع و نظر کاربران تلگرامی می‌رسد و با توجه به پویایی و قابلیت بالقوه این فضا برای اطلاع‌رسانی، چشم‌پوشی از آن چه از نظر اقتصادی و چه محتوایی، توجیه‌پذیر نیست.
 
اگرچه اختصاص بخش عمده‌ای از شبکه‌های اجتماعی از جمله تلگرام به موضوعات سرگرمی را امری نگران‌کننده است و به عقیده کارشناسان با توجه به هزینه حدود ۲۰ میلیارد دلاری برای تجهیزات الکترونیکی و ۱۰ میلیارد دلار برای گوشی‌ها استفاده صِرف سرگرمی از این حجم سرمایه صحیح نیست، اما نباید از تاثیر این فضا بر اقتصاد همین حوزه سرگرمی از جمله بازی‌های آنلاین موبایلی غافل شد.
 
برای مثال، همین حالا هم بعضی از بازی‌های آنلاین موبایلی که چه توانسته باشند تعداد قابل توجهی از کاربران را نسبت به سایر بازی‌ها جذب کنند و چه هنوز هم در پی جذب بازی‌کن باشند، با ایجاد کانال‌های تلگرامی، سعی در افزایش مخاطبان خود دارند و در واقع تریبون رایگان کانال تلگرام را راه مناسبی برای تبلیغ  بازی‌های خود می‌دانند.
 
در ایران شاهد رشد سریع دسترسی به شبکه‌های اجتماعی هستیم که مسیری غیرقابل بازگشت را طی می‌کند و اکنون در فضای پویای مجازی نیاز به شبکه‌های اجتماعی روز به روز در حال افزایش است. این شبکه‌ها و دسترسی به آنها نیازی ضروری به شمار می‌رود و رسانه‌های مورد توجه آنهایی هستند که می‌توانند ما را هرچه سریع‌تر به تصمیم برسانند و مزایایی در حوزه‌های آموزش، سرگرمی، خدمات و آموزش و غیره نیز داشته باشند.
 
در این باره مهدی داوری -مدیرعامل یکی از پیام‌رسان‌های داخلی- معتقد است، با خارج شدن ترافیک از ایران حتی اگر بحث‌های امنیتی را کنار بگذاریم، بخش عمده‌ای ارز نیز از کشور خارج می‌شود. بنابراین اگر مردم رغبت کنند و از نرم‌افزارهای مشابه ایرانی با همان کیفیت و سرویس استفاده کنند حداقل منفعتش این است که این ارز از کشور خارج نمی‌شود.
 
داوری می‌گوید: در حال حاضر حدود ۱۲۰ گیگابایت ترافیک کشور فقط برای تلگرام، واتس‌اپ و شبکه‌های مجازی صرف می‌شود و ما این ترافیک را از اپراتورهای طرف مقابل می‌خریم که هزینه‌های بسیار هنگفتی هم دارد و برای اینکه مردم ما بتوانند از این سرویس‌ها استفاده کنند، ماهیانه بیش از چند میلیون دلار پرداخت می‌کنیم.
 
از میان پیام‌رسان‌های خارجی متعددی که هر کدام در مقطعی از زمان، مخاطبان خاص خود را داشتند، تلگرام البته نسبت به سایر رقبای خود، پایداری بیشتری در ایران داشته و مدت طولانی‌تری پیام‌های کاربران را جابه‌جا کرده است و با توجه به قابلیت‌های متعددی که با آپدیت‌های جدید به آن اضافه می‌شود، کاربران ایرانی را هنوز مشتاق نگاه داشته است.
 
از سوی دیگر محمود واعظی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- نیز همواره از حمایت از شبکه‌های اجتماعی داخلی در جهت حفظ حریم خصوصی مردم سخن می‌گوید و البته در کنار تاکید بر لزوم راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی داخلی، دولت را از این وظیفه مبرا می‌داند و می‌گوید دانشگاهیان و بخش خصوصی باید وارد این قضیه شوند. او وعده حمایت مالی از دانشگاهیانی را می‌دهد که بتوانند با نوشتن پلت‌فرم برای شبکه‌های اجتماعی، یک تا دو میلیون مخاطب را ساپورت کنند.
 
بنابراین با اعلام حمایت صریح وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از کسانی که می‌توانند موفقیتی در نوشتن پلت‌فرم شبکه‌های اجتماعی حاصل کنند، لازم است بخش خصوصی وارد این قضیه شود تا شرایط تسهیل‌گر را برای انتقال پیام کاربران فراهم کند، زیرا علاوه بر اینکه مشخص نیست تلگرام تا کی مجال حضور در ایران را داشته باشد، نادیده گرفتن فرصتی که پیام‌رسان‌های داخلی می‌توانند برای نرم‌افزارهای داخلی از جمله بازی‌های آنلاین فراهم کنند، می‌تواند زیان‌های زیادی وارد ‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.