رسانه‌های اجتماعی

November 15, 2016
8:48 سه شنبه، 25ام آبانماه 1395
کد خبر: 81156

تصمیم فیس‌بوک برای نظارت بیشتر بر محتوا

پس از اتهاماتی مبنی بر تاثیر فیس‌بوک در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کارکنان و مدیران این شبکه اجتماعی با توجه به نقش آن به عنوان رسانه، می‌اندیشند چطور می‌تواند از نشر اطلاعات نادرست جلوگیری کنند.
 
پس از اینکه دونالد ترامپ هیلاری کلینتون را مغلوب ساخت و رئیس‌جمهور آمریکا شد، معاونان فیس‌بوک از یکدیگر پرسیدند که آنها چه نقشی در نتیجه این انتخابات داشتند؟
 
فیس بوک در روزهای پس از انتخابات در بطن حوادث بود و در عین حال متهم به این شده که در انتقال اطلاعات نادرست و اخبار جعلی که بر رای آمریکایی‌ها تاثیر گذاشته، موثر بوده است. همچنین گفت‌وگوهای آنلاین مدیران فیس‌بوک نشان می‌دهد که آنها می‌خواهند بدانند مسئولیتشان در این زمینه چه بوده است.
 
اگرچه فیس‌بوک‌ از خود به عنوان یک منبع اطلاعات غیرحزبی دفاع می‌کند و مارک زاکربرگ، رئیس و مدیر اجرایی این شبکه نیز می‌گوید که تاثیر فیس‌بوک بر انتخابات، یک ایده بسیار احمقانه است، بسیاری از مدیران و کارکنان شرکت‌ از خود می‌پرسند که چگونه توانستند بر ذهن، نظرات و آرای آمریکایی‌ها اثر بگذارند.
 
در حال حاضر الگوریتمهای متعددی برای اعتبارسنجی محتوای فیس‌بوک پیش از انتشار وجود دارد، اما زاکربرگ اعتراف کرده این مسئله بسیار دشوار است و کنترل محتوای منتشرشده در فیس‌بوک نیازمند کار و تلاش بیشتری است، البته هنوز این ایده که فیس‌بوک اثر مستقیم بر رای مردم داشته را به چالش می‌کشد.
 
در این راستا زاکربرگ در صفحه فیس‌بوک خود و اعتقاداتش درباره انتخابات نوشته است: بیش از ۹۹ درصد از تمام محتوای فیس‌بوک که مردم مشاهده می‌کنند معتبر است و تنها مقدار بسیار کمی از این اخبار جعلی و مضر است. بنابراین بسیار بعید است که مطالب جعلی فیس‌بوک، نتیجه انتخابات را تغییر داده باشد. من مطمئنم ما می‌توانیم راهی را برای جامعه خود بیابیم که به ما بگوید کدام مطالب معنی‌دار و صحیح است، اما معتقدم باید در مورد تبدیل شدن به داورانی از حقیقت بسیار محتاط باشیم.
 
پرسش‌های پس از انتخابات نشان می‌دهد قدرت نفوذ این شرکت در بین ۱.۷۹ میلیارد کاربری که آن را تماشا می‌کنند، می‌خوانند و باور دارند، به طور فزاینده مورد انتقاد قرار گرفته است. تقریبا نیمی از بزرگسالان آمریکایی به فیس‌بوک به عنوان یک منبع خبری نگاه می‌کنند و فیس‌بوک نیز اغلب از این توانایی برای نشان دادن تبلیغات به کاربران و به تصویر کشیدن خود به عنوان یک مکانیزم موثر برای کمک به ترویج محصولات خود استفاده می‌کند.
 
کارمندان فیس‌بوک پس از چندین حادثه مربوط به محتوای این شبکه اجتماعی که در نیوزفید کاربران نمایش داده شده است، از نقش این شرکت در رسانه آگاه‌تر شده‌اند و به نظر می‌رسد از این پس کنترل و سخت گیری بیشتری برای نشر محتوا، به خصوص اخبار سیاسی خواهند داشت. آنها در حال ارزیابی مجدد نقش فیس‌بوک به عنوان یک رسانه هستند و می‌اندیشند که چطور می‌تواند از توزیع اطلاعات نادرست جلوگیری کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.