رگولاتوری

January 15, 2017
13:44 یکشنبه، 26ام دیماه 1395
کد خبر: 81981

۱۰۰ مگاهرتزِ بلاتکلیف؛ اختلاف وزارت ارتباطات و صداوسیما بر سر چند ۱۰ هزار میلیارد تومان

اختلاف کهنه وزارت ارتباطات و سازمان‌ صدا‌وسیما بر سر تکه باند فرکانسی ۷۰۰ الی ۸۰۰ مگاهرتز اخیراً سرباز کرده است؛ اختلاف‌نظر بر سر ۱۰۰ مگاهرتز باند فرکانسی که چند ۱۰هزار میلیارد تومان در آمریکا فروخته‌شده است.
 
چندی پیش رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی کشور اعلام کرد: با اتمام دوره گذار از پخش آنالوگ به پخش دیجیتالی در سازمان صداوسیمای کشور، تخلیه به‌موقع باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز و بازپس‌دهی آن‌ها به #رگولاتوری، امکان استفاده از این منابع کمیاب ملی را برای مناطق محروم فراهم می‌شود.
 
تاکنون مالیکت این تکه باندها در اختیار سازمان صداوسیما بوده و علیرغم آزاد شدن بخش‌هایی از آن به دلیل دیجیتالی شدن پخش زمینی برنامه‌های صداوسیما، از #انحصار این سازمان خارج نشده است.
 
براساس توافقنامه GE06 اتحادیه بین‌المللی مخابرات که در سال ۲۰۰۶ میلادی در ژنو امضا شد، ۱۲۰ کشور ازجمله ایران متعهد شدند تا سال ۲۰۱۵ میلادی پخش رادیو تلویزیونی خود را به‌طور کامل از آنالوگ به دیجیتال تبدیل کنند.
براین اساس، ایران متعهد شده بود تا تاریخ ۱۳۹۴/۳/۲۷ تکه باندهای با #فرکانس 700-800 MHz را آزاد کند تا امکان استفاده عادلانه از این منبع کمیاب ملی برای اپراتورهای مخابراتی کشور فراهم شود.
 
باند طلایی
تجربه خریدوفروش تکه باندهای مورد بحث، ارزش مادی این تکه باندها در بازارهای پیشرفته را نشان می‌دهد. برای مثال: FCC (رگولاتوری ایالات‌متحده) این تکه باندها را در پنج رده (شامل بسته‌های D,C,B,A,E) با قیمت پایه ۱۰میلیارد دلار درسال ۲۰۰۸ برای استفاده ۱۰ ساله از آن‌ها، به مزایده عمومی گذاشت که در طی فرآیند مزایده توانست همه آن‌ها را به مبلغ ۱۹٫۶ میلیارد دلار واگذار کند. همچنین بسته‌های پنج‌گانه مذکور را #اپراتور Verizon Wireless (به مبلغ ۱۶٫۳ میلیارد دلار) و اپراتور مخابراتی AT&T خریداری کردند.
 
طیف فرکانسی TVWS یا (TV White Spaces) با قدرت پوشش‌ جغرافیایی بالا وبه خاطر استفاده از فرکانس‌های پایین‌تر، دارای تلفات و میرایی کمی است و به ایستگاه‌های پایه (Base Station) کمتری نیاز داشته و عدم نیاز به دیدمستقیم در سایر کاربردها نیز ازجمله مزیت‌های کلیدی آن به‌شمار می‌رود که به همین خاطر می‌تواند به‌عنوان باند اقتصادی به‌ویژه در مناطق روستایی به کار رود. 
 
از مزایای خالی شدن باند ۷۰۰ مگاهرتز، کاهش سرمایه‌گذاری اپراتورهای موبایل در نسل‌های سوم، چهارم و علی‌الخصوص #5G می‌باشد و همین منجر به توسعه زودهنگام خدمات موبایل باندپهن می‌گردد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.