اپراتورها

تلفن همراه

مخابرات فضایی

February 24, 2017
14:54 جمعه، 6ام اسفندماه 1395
کد خبر: 82520

رسیدگی به شکایت از بسته‌های اینترنتی

وزیر ارتباطات از اعلام نتیجه بررسی‌های کمیته رسیدگی به شکایت از بسته‌های اینترنتی تا یک ماه آینده و همچنین طراحی و پرتاب ماهواره‌های سنجشی و پرتابگر از جمله سفیر، سیمرغ و ناهید ۲ خبر داد.
 
تشکیل کمیته‌ای برای بررسی وضعیت حجم اینترنت اپراتورها، طراحی و پرتاب ماهواره‌های سنجشی از جمله دستیابی به دانش فنی پرتابگر «سفیر» و پرتابگر پیشرفته با نام «سیمرغ»، آماده‌سازی ماهواره دوستی برای پرتاب، طراحی و ساخت ماهواره ناهید ۲ و وعده برخورد قاطعانه با تخلف در خدمات محتوایی برخی از مهم‌ترین اتفاقات مربوط به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته است.
 
طی مدتی که از روی کار آمدن نسل سوم و چهارم ارتباطی می‌گذرد تعداد کاربران اینترنت موبایل گسترش قابل توجهی پیدا کرده و ضریب نفوذ دسترسی از این شیوه به مراتب بیشتر از قبل شده است و طی این مدت مشترکان تلفن همراه بارها گلایه‌هایی را در خصوص اتمام زود هنگام حجم بسته‌های اینترنتی خود مطرح کرده‌ بودند.
 
در حالی که پیش از این مسئولان وزارت ارتباطات و شخص وزیر همواره از عملکرد اپراتورها در این زمینه دفاع کرده و اینگونه اعلام کردند که از سوی سازمان تنظیم مقررات این مساله قابل بررسی است، محمود واعظی در تازه‌ترین اظهارنظر در این خصوص مطلبی را بر روی شبکه‌های اجتماعی خود قرار داده و عنوان کرد با توجه به اعتراض کاربران در خصوص وضعیت حجم اینترنت اپراتورها و نحوه محاسبه، کمیته ویژه‌ای برای بررسی این موضوع تشکیل شده است.
 
با گذشت چند روز از انتشار خبر تشکیل این کمیته، در پیگیری آخرین وضعیت فعالیت‌های این کمیته وزیر ارتباطات بیان کرد: اولین گزارشی که این کمیته از رصد آنلاین استفاده کاربران اینترنت داشته نشان می‌دهد اتفاق ویژه ای در این خصوص روی نداده و این تنها احساس کاربر است که اینترنتش زود تمام می‌شود. در نهایت به گفته واعظی نتیجه بررسی‌های کمیته رسیدگی به شکایت از بسته‌های اینترنتی تا یک ماه آینده اعلام می‌شود.
 
طراحی و پرتاب ماهواره‌های سنجشی
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این هفته در شانزدهمین کنفرانس بین‌المللی انجمن هوافضای ایران گفت: با امکانات ایجادشده موفق به طراحی و پرتاب ماهواره‌های سنجشی شدیم. ضمن آنکه به دانش فنی پرتابگر «سفیر» دست یافتیم و پرتابگر پیشرفته با نام «سیمرغ» نیز گام جدید محققان کشور است.
 
همچنین در راستای برنامه‌های وزارت ارتباطات برای حمایت از پروژه‌های فضایی، از پایان‌نامه دانشجویان دوره‌های دکتری و کارشناسی ارشد حمایت می‌شود، علاوه بر آن پروژه‌های فضایی با مشارکت همه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی با هماهنگی سازمان فضایی اجرایی خواهد شد.
 
واعظی در حاشیه این کنفرانس نیز با تاکید بر اینکه ایران جزو ۱۰ کشور دنیا است که در حوزه هوافضا فعالیت کرده است، از پرتاب ماهواره سنجشی بومی ایران تا پنج سال آینده خبر داد و گفت: ظرف ۸ تا۱۰  سال آینده ماهواره بومی مخابراتی ایران به فضا پرتاب می‌شود.
 
وی ماهواره «دوستی» را آخرین دستاورد محققان کشور دانست و تاکید کرد: این ماهواره آماده پرتاب است. او همچنین با بیان اینکه در حال حاضر طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی «ناهید ۲» را در دستور کار داریم، یادآور شد: این اولین سری طراحی و ساخت ماهواره‌های مخابراتی در کشور است.
 
حمایت از کسب و کارهای نوین
 
محمود واعظی در جلسه بررسی چالش‌های کسب و کارهای نوین  گفت: باید بتوانیم دوران گذاری را تعریف کنیم تا کسب و کارهای سنتی مطمئن شوند که بیکار نخواهند شد و کسب و کارهای نوین اطمینان از حمایت دولت پیدا کنند. برای شناسایی بیشتر مشکلات و پیدا کردن راه‌حل‌های آنها نیاز است که جلسات بیشتری با صاحبان کسب و کارهای الکترونیکی برگزار شود و ممکن است برخی از موضوعات از طریق کمیسیون تنظیم مقررات رفع شود و بعضی دیگر نیاز به مصوبه قانونی مجلس داشته باشد.
 
همچنین ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در این جلسه بر ضرورت ایجاد برنامه جامع در سطح سیاست‌گذاری و رگولاتوری در اقتصاد دیجیتالی تاکید کرد و گفت: با شکل‌گیری نظام رگولاتوری دیجیتال تعارض قوا و نیز نیروها و کسب وکارها در این فضا از بین می‌رود. باید فضا به گونه‌ای ساماندهی شود که نه تنها یک اتحادیه کسب و کار دیجیتال راه‌اندازی شود بلکه هر حوزه دارای اتحادیه مستقل مربوط به کسب و کارهای متنوع در فضای مجازی باشد.
 
خدمات مبتنی بر محتوا شامل انواع سرویس‌های ارائه‌شده توسط اپراتورهای تلفن همراه کشور هستند که مبلغ آنها در قبض مشترکان، در موارد متعدد گلایه‌هایی از سوی مشترکان را به دنبال داشته است. در این رابطه وزیر ارتباطات روز چهارشنبه در شبکه‌های اجتماعی منتسب به خود اعلام کرد: «در تماس‌های تعدادی از مشترکان تلفن همراه اول، اعتراضاتی در خصوص محاسبه مبلغی به عنوان خدمات محتوایی مطرح شده که به سازمان تنظیم مقررات اعلام کردم موضوع را بررسی و در صورت تخلف قاطعانه برخورد و مبالغ به مردم بازگردانده شود.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.