تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

March 4, 2017
8:54 شنبه، 14ام اسفندماه 1395
کد خبر: 82658

۸ موضوع فناورانه که مدیران بانک مرکزی در نشست پایان سال مطرح کردند

بنا بر روال هرسال، در یک نشست خبری با حضور سرپرست ریالی و نشر بانک مرکزی و مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی، این بانک وضعیت خود برای پایان سال را بیان می‌کند. در نشست امسال نیز موضوعات متفاوتی بیان شد که این موضوعات را در ۸ بخش برای شما آورده‌ایم.
 
اسکناس نو برای نوروز ۹۶
بانک مرکزی در روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروز مجموعاً ۱۶ هزار میلیارد ریال اسکناس نو در تهران و شهرستان‌ها توزیع می‌کند.
 
مسعود رحیمی سرپرست ریالی و نشر بانک مرکزی گفت: «خوشبختانه اقبال هم‌وطنان در دریافت و استفاده از خدمات بانکداری الکترونیکی قابل‌توجه و آمارها حاکی از کاهش ۵۰ درصدی انتشار اسکناس نسبت به سال گذشته است.»
 
سرپرست ریالی و نشر بانک مرکزی در خصوص تأمین اسکناس نو در روزهای پایانی سال تصریح کرد: «بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده مبلغ ۹ هزار میلیارد ریال اسکناس نو برای استان‌ها و ۷ هزار میلیارد ریال برای تهران اختصاص یافته است که از تاریخ ۲۱ اسفندماه توزیع آن‌ها در بانک‌های عامل آغاز خواهد شد.»
 
رحیمی از ۶۰ شعبه منتخب در تهران برای توزیع اسکناس خبر داد و گفت: بانک‌های ملی، صادرات، ملت، اقتصاد نوین، سینا، سپه و پست‌بانک از شنبه هفته آینده اسکناس‌های ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ هزار ریالی را در اختیار متقاضیان قرار خواهند داد.
 
افزایش سقف برداشت وجه خودپردازها برای نوروز ۹۶
ناصر حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با بیان اینکه سال گذشته بانک مرکزی تمهید موقتی در خصوص افزایش سقف برداشت از خودپردازها به‌منظور تسهیل مردم در دسترسی به وجه نقد اندیشید و اجرا کرد، گفت: «در سال جاری نیز به بانک‌هایی که متقاضی استفاده از این تمهید هستند اجازه داده می‌شود از ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ الی ۱۵ فرودین ۱۳۹۶ سقف برداشت از خودپردازهای خود را به میزان ۵۰۰ هزار تومان افزایش دهند.»
 
وی تأکید کرد: «افزایش سقف برداشت از خودپردازها شامل همه بانک‌ها نیست بلکه صرفاً بانک‌هایی که تقاضای این تمهید را به بانک مرکزی اعلام کنند، می‌توانند این خدمت را به مشتریان خود ارائه کنند.
 
حکیمی خدمت دیگر بانک مرکزی در ایام پایان سال را آزادی بانک‌ها برای انتخاب ترکیب اسکناس‌ها در خودپردازها اعلام کرد.
 
به‌روزرسانی در نرم‌افزارها موقتاً ممنوع!
حکیمی همچنین گفت: «برای ارائه خدمات بهتر در ایام نوروز، هرگونه تغییر در نرم‌افزارها، نسخه گذاری و بهبود سیستم از اسفندماه تا اواسط فروردین سال بعد ممنوع است.»
 
تفکیک مجوز از جواز برای شرکت‌های پرداخت در سال آینده
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی تأکید کرد: «سال آینده بخشی از مجوزهای موجود شرکت‌های خدمات پرداخت (psp) را به جواز تبدیل می‌کنیم؛ با این کار هر شرکتی که شرایط موردنظر را برای فعالیت در این عرصه داشته باشد، می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند اما برای کسب مجوز نیاز به اجرای شرایط سنگین پیش‌بینی شده در بخشنامه‌ها خواهد بود.
 
وی پیش‌بینی کرد این کار از خرداد ماه سال آینده به نتیجه برسد که نتیجه مستقیم آن افزایش تعداد شرکت‌های فعال در حوزه پرداخت‌های الکترونیک خواهد بود.
 
مسترکارت بی‌مسترکارت
حکیمی در خصوص اتصال به مسترکارت گفت: «مسترکارت مشمول تحریم‌های اولیه و یک‌طرفه بوده و فعلاً ارتباط مستقیمی از آن نداریم و باید موانع موجود در رابطه با آن حل‌وفصل شود، بنابراین فعلاً اتصالی وجود ندارد و سرویسی از سوی آن ارائه نمی‌شود.»
 
وی این را هم گفت که ایران مذاکراتی با شبکه‌های بین‌المللی غیرآمریکایی داشته و به نظر می‌رسد در سال آینده به نتایجی برسد و اتصالاتی برقرار شود.
 
عرضه مستقیم پول خرد به نهادهای پرمصرف
رحیمی در خصوص تأمین پول خرد موردنیاز مردم گفت: «یکی از راهکارها توسعه بانکداری الکترونیک و پرداخت‌ها از طریق تلفن همراه است که در دستور کار بانک مرکزی است.»
 
وی افزود: «برای تقویت کانال توزیع سکه و پول خرد موردنیاز جامعه، به دنبال تقویت عرضه مسکوکات از طریق توزیع مستقیم هستیم و از این رو مکان‌هایی که در این زمینه مصارف عمده دارند، انتخاب شده‌اند.»
 
رحیمی از فروشگاه‌ها، باجه‌های عوارضی بزرگراه‌ها، اصناف و تاکسیرانی به‌عنوان عمده مصرف‌کنندگان پول خرد یاد کرد که عرضه به شکل توزیع مستقیم برای این نهادها تا حدودی آغاز شده است.
 
تخلف در یک شرکت پرداخت
حکیمی درباره اینکه گفته شده در یکی از شرکت‌های خدمات پرداخت تخلفی انجام شده که ناشی از نبود امنیت در آن بوده است، گفت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد در یکی از این شرکت‌ها کارکنان خود آن شرکت اقدام به کلاه‌برداری کرده‌اند و این موضوع ارتباطی به امنیت سیستم‌های آن شبکه و یا سامانه شاپرک ندارد.»
 
پرداخت با تلفن همراه از اوایل سال ۹۶
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی درباره راه‌اندازی سیستم پرداخت همراه گفت: «زیرساخت‌های این کار و اینکه شهروندان بتوانند بدون نیاز به کارت‌بانکی از طریق تلفن همراه پرداخت‌های خود را انجام دهند، فراهم شده است و با این کار کارت‌های بانکی در تلفن‌های همراه شبیه‌سازی می‌شود.»
 
حکیمی درباره زمان بهره‌برداری از آن توضیح داد: «انتظار می‌رود از اوایل سال آینده امکان بهره‌برداری از این سرویس وجود داشته باشد.»
 
وی یادآور شد، اکنون زیرساخت حوزه پرداخت موبایل به موبایل فراهم شده و برخی بانک‌ها نیز به این عرصه ورود کرده‌اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.