رگولاتوری

June 2, 2017
19:13 جمعه، 12ام خردادماه 1396
کد خبر: 83403

ایران رقیب ترکیه در ترانزیت ارتباطات بین المللی به عراق شد

پروژه های مرکز تبادل ترافیک داده شبکه ملی اطلاعات و دروازه بین الملل اینترنت استان خوزستان با اعتبار 67 میلیارد ریال با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد.
 
پنجمین دروازه بین الملل اینترنت کشور و پروژه های مرکز تبادل ترافیک داده شبکه ملی اطلاعات روز پنج شنبه با حضور وزیر ارتباطات و استاندار خوزستان در اهواز به صورت رسمی افتتاح شد.
دروازه بین الملل اینترنت خوزستان وظیفه توزیع متوازن پهنای باند اینترنت در استان های غربی و جنوبی کشور را بر عهده دارد.
 
با راه اندازی گیت وی بین الملل، شاهد ارتقای کیفیت و کمیت پهنای باند اینترنت خواهیم بود که این ارتقا از طریق توزیع پهنای باند بر اساس تعداد جمعیت روی می دهد.
همچنین ایجاد زیرساخت لازم برای پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات، بومی سازی دسترسی به اطلاعات، جلوگیری از خروج سرمایه ها، گردش منابع در داخل، کاهش هزینه سرویس های اینترنتی، امکان مدیریت بر ترافیک میان اپراتورها، اتصال مستقیم اپراتورها به یکدیگر و افزایش کیفیت و سرعت دسترسی بین آن ها برخی از مهم ترین مزایای ایجاد مراکز تبادل ترافیک داده ملی است.
 
همچنین مراسم تبادل تفاهم نامه های همکاری مشترک جهت توسعه طرح های ارتباطی و فناوری اطلاعات در منطقه آزاد اروند با حضور واعظی، وزیر ارتباطات و مسوولان بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات با امضای چهار تفاهم نامه برگزار شد.
 
 ترانزیت ارتباطات بین المللی به عراق از طریق اهواز 
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در مراسم  افتتاح مرکز تبادل ترافیک داده شبکه ملی اطلاعات و دروازه بین الملل اهواز گفت: برای ترانزیت ارتباطات بین المللی به عراق، استان خوزستان و شهر اهواز را انتخاب کرده ایم تا تبدیل به دروازه بین الملل اینترنت شود.
 
محمدجواد آذری با بیان اینکه مهم ترین پروژه این وزارتخانه در زمینه اقتصاد مقاومتی پروژه شبکه ملی اطلاعات است، گفت: این پروژه اقدامی بزرگ از نظر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است که موجب تولید محتوا، ایجاد اشتغال، خلق ثروت و ارتقای فرهنگ و کیفیت بیشتر خدمات دهی می شود.
 
 آذری گفت: تمام شاخص های کیفی شبکه ملی اطلاعات به صورت آنلاین منتشر می شود  که حاکی از این است که اکنون کیفیت این شبکه در اقصی نقاط کشور در حالت استاندارد قرار دارند. 
وی بیان کرد: با اقدامات انجام شده در بخش محتواهای داخلی به ویژه سرویس های ویدیویی رشد 300 درصدی داشتیم؛ همچنین 100 هزار شغلی که در کشور در حوزه ارتباطات ایجاد شد، مرهون تلاش تمامی دست اندرکاران پروژه شبکه ملی اطلاعات است.
 
آذری گفت: تمام شاخص های کیفی شبکه ملی اطلاعات که به صورت آنلاین منتشر می شود حاکی از این است که اکنون کیفیت این شبکه در اقصی نقاط کشور در حالت استاندارد قرار دارند.
 
مدیرعامل زیرساخت  ادامه داد:  موضوع فناوری اطلاعات امروزه تا حدی به زندگی روزمره ما گره خورده که شاید رشد فناوری اطلاعات در کشور برای ما ملموس نباشد. در سرشماری سال 95 در کشور، 51 درصد مردم اطلاعات خود را از طریق سامانه ای ثبت کردند که به شبکه ملی اطلاعات متصل بود که موجب دقت در جمع آوری آمار، کاهش هزینه و امنیت بیشتر اطلاعات شد. چنین آماری در دنیا بی نظیر است. 
 
وی درباره مزایای شبکه ملی اطلاعات گفت: اکنون بسیار از خدماتی بانکداری، خرید اینترنتی و بسیاری از نیازهای روزمره ما از طریق شبکه ملی اطلاعات انجام می شود. زمانی در کشور ایران برقراری ارتباطات در نقاط بحرانی به ویژه در زمان انتخابات یک تهدید امنیتی بود؛ اما امروزه به جایی رسیده ایم که در همین نقاط نبود ارتباطات تهدید یا حادثه امنیتی است.
 
مدیرعامل شرکت زیرساخت با بیان مزایای بسیار زیاد بازار عراق برای ایران در حوزه فناوری ارتباطات عنوان کرد: یکی از بازارهای مهم ما که اکنون در معرض تهدید اقتصادی قرار دارد، بازار کشور عراق است؛ چراکه اکنون شاهد توسعه فضای مجازی و رشد بازار فناوری ارتباطات عراق هستیم و از سوی دیگر تقاضای مردم این کشور برای اتصال به شبکه های اجتماعی افزایش یافته است.
 
 رقابت با ترکیه برای سهم گیری از بازار عراق 
مدیرعامل شرکت زیرساخت گفت: ارتباطات بین الملل عراق می تواند از کشور ترکیه نیز تامین شود؛ اما اکنون با ترکیه در این زمینه در رقابت هستیم و برای ترانزیت ارتباطات بین المللی به عراق، استان خوزستان و شهر اهواز را انتخاب کرده ایم تا تبدیل به دروازه بین الملل اینترنت شود.
 
آذری افزود: ما از این اقدام سه هدف داریم؛ هدف اول دسترسی استان های همجوار به اینترنت از طریق استان خوزستان به منظور بهبود کیفیت دسترسی، هدف دوم تامین ارتباطات و اینترنت کشور عراق از طریق مرز فاو با کیفیت خوب و قیمت مناسب و هدف سوم تأمین بازار عراق برای تولیدکنندگان محتوای داخلی ایران است. 
 
وی گفت: برای اینکه بتوانیم برای محتوای داخلی ایران در کشور عراق بازار ایجاد کنیم، باید کیفیت تولیدات داخلی را افزایش دهیم. با توجه به نزدیکی جغرافیایی و زبانی استان خوزستان به کشور عراق، این امر میسر است و بازار عراق می تواند بازار بسیار موثری برای تولیدکنندگان محتوای کشور باشد. 
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اگر یک فرد عراقی بخواهد بازار تولید محتوای خوزستان را ببیند، ابتدا به فرانکفورت و سپس به تهران می رود و سپس از تهران به خوزستان می آید. ما با راه اندازی دروازه بین الملل در اهواز این فاصله را کم کردیم. 
 
آذری ادامه داد: در 20 فروردین امسال، استقرار شبکه ملی IP را در 35 نقطه کشور ازجمله اهواز آغاز کردیم و بارگذاری سرویس های آن نیز شروع شده و در اهواز تاکنون این اقدام توسط اپراتور دوم و دو شرکت محلی انجام گرفته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.