تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 2, 2017
19:51 جمعه، 12ام خردادماه 1396
کد خبر: 83407

چند نکته امنیتی درباره خریدهای آنلاین

با توجه به حضور هکرها در فضای مجازی، هنگام خرید آنلاین باید نکات امنیتی را رعایت کرد تا بدین ترتیب فرصت سوءاستفاده برای هکرها فراهم نشود.
 
خرید کردن به صورت آنلاین بسیار راحت است، اینکه تنها با چند کلیک ساده می‌توانید محصول یا محصولات بیشتر را با قیمت مناسب‌تر بدون هیچ زحمتی در منزل خود تحویل بگیرید. اما در فضایی که کاربر و انتقال وجه وجود دارد، هکرهای مخرب و پرسه‌زن هم برای ضربه زدن به حساب‌ها وجود خواهند داشت و یکی از تاکتیک‌های مورد علاقه هکرهای مخرب راه‌اندازی وب‌سایت‌های خرید جعلی است.
 
اول از همه اطمینان حاصل کنید که شما در حال خرید از یک آدرس اینترنتی واقعی هستید و به سایت‌های خرید امن که از اطلاعات شما محافظت کنند، دسترسی داشته باشید.
 
برای خرید از یک وب‌سایت، مطمئن شوید که با SSL رمزگذاری شده است و این را بدانید که هر وب‌سایت با https://  شروع می‌شود و یک نماد قفل سبزرنگ در کنار آن وجود دارد.
 
از اتصالات امن برای خرید آنلاین استفاده کنید تا ایمن بمانید و دستگاه وای‌فای خود را در مکان مناسب و رمزگذاری با استفاده از WPA2 که یکی از بهترین و امن‌ترین روش‌های رمزگذاری است قرار دهید.
 
سیستم عامل خود را با استفاده از مرورگر و آنتی‌ویروس به‌روزرسانی کنید.
 
چشم از حساب‌های خود برندارید. یعنی به صورت دوره‌ای حساب بانکی خود را بررسی و چک کرده تا از هرگونه فعالیت مشکوک با خبر شوید. از استفاده کلمه عبور یکسان برای حساب‌های خود جدا بپرهیزید. این به خودی خود یک خطر امنیتی بزرگ محسوب می‌شود.
 
حتما یک نسخه از تراکنش خریدهایی که از فروشگاه به صورت آنلاین انجام داده‌اید را حفظ کنید که در صورت بروز مشکل توسط آن اقدام و پیگیری کنید. از پرداخت به صورت کارت به کارت در فروشگاه‌های آنلاین بپرهیزید.
 
همچنین از نگهداری رسید بانکی و اطلاعات بانکی در کنار کارت بانک جدا بپرهیزید. از ذخیره اطلاعات بانکی روی گوشی‌های خود هنگام خرید از فروشگاه‌های آنلاین بپرهیزید چون هکرها با آلوده کردن گوشی با نرم‌افزارهای مخرب می‌توانند به راحتی به اطلاعات حساب‌ها، شماره تلفن‌ها، یادداشت‌ها، عکس‌ها  دسترسی داشته باشند. از فروشگاه‌هایی خرید کنید که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند. حتما از صفحه کلیدهای مجازی استفاده کنید.
 
مبالغ را از طریق کارت اعتباری پرداخت کنید. این ابزارها از بهترین و اثرگذارترین روش‌ها برای محافظت و حمایت از استفاده‌کننده است. ارسال پول از طریق سیستم مخابراتی می‌تواند ریسک داشته باشد. همانند ارسال وجه نقد، اگر یک بار ارسال شود، دیگر ارسال شده است. شما نمی‌توانید آن را برگردانید. خرید در اینترنت و استفاده از ابزارهای شبه‌ نقد مانند چک شخصی می‌تواند ریسک داشته باشد. تنها زمانی از این ابزارها استفاده کنید که شخصی که با او معامله می‌کنید را می‌شناسید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.