رگولاتوری

August 13, 2017
20:14 یکشنبه، 22ام مردادماه 1396
کد خبر: 84524

آذری جهرمی مطرح کرد: اولویت وزارت ارتباطات ایجاد اشتغال است/نیازمند حمایت ویژه مجلس برای توسعه کسب و کارهای اینترنتی هستیم

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم در نشست با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره برنامه های خود گفت: اولویت ما استفاده از فرصت انقلاب دیجیتال با هدف اصلی دستیابی به اشتغال است.
 
IMG_4195_7.jpg
به گزارش  مرکز  روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات، جلسه (سه شنبه) کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیران پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت، اموراقتصادی و دارایی و امور خارجه تشکیل شد.
 
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در این نشست، اعلام کرد: هدف ما ایجاد اشتغال در بخش فناوری اطلاعات است و باید با نگاه توسعه ای و توجه به خطوط قرمز کشور این موضوع را مورد توجه قرار داد در این باره نیازمند حمایت ویژه مجلس به ویژه کمیسیون اجتماعی برای توسعه کسب های کارهای اینترنتی هستیم.
 
وی تصریح کرد: یکی از معضلات اجتماعی بحث اشتغال است که در سال 1394، 50 هزار اشتغالزایی و در سال 1395، 100 هزار اشتغالزایی در بخش آی.سی.تی صورت گرفت که امروزه اثر آن را در زندگی مردم مشاهده می کنیم؛ مانند سرویس هایی حمل ونقل که امکان توسعه آن وجود نداشت مگر با در دسترس بودن گوشی های هوشمند و نسل سه و چهار اینترنت.
 
وزیر پیشنهادی ارتباطات دولت دوازدهم یادآور شد: در چهار سال بعد باید از این فضا استفاده کنیم و خود را به استاندارد جهانی در زمینه اشتغال در بخش فناوری اطلاعات برسانیم؛ در برنامه دولت که به مجلس ارایه کرد ایجاد 900هزار شغل تعهد شد که 100هزار مورد آن مربوط به وزارت ارتباطات است.
 
به گفته وی، 17 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی به بخش فناوری اطلاعات و کامپیوتر اختصاص دارند.
جهرمی  یادآور شد: اصلاح نظام های حقوقی و نظام های حریم خصوصی و جلب اعتماد مردم به سرویس های داخلی کشور از موضوعاتی است که به حمایت مجلس نیاز دارد.
وی یادآور شد: هشت هزار و 300 باجه پست بانک در سراسر کشور داریم و برنامه ما این است که ارائه خدمات به مناطق کمتر برخوردار و محروم 
وی  گفت: دولت توانست پس از 12 سال عقب ماندگی، شبکه ملی اطلاعات را متناسب با تعریفی که در قانون آمده است، راه‌اندازی کند و مردم اثرهای آن را مانند گسترش اینترنت با توسعه زیرساخت‌ها لمس کرده‌اند.
 
آذری جهرمی تاکید کرد شبکه ملی اطلاعات به معنای توسعه فضای مجازی با حاکمیت جمهوری اسلامی است، همان طور که در فضای حقیقی سهمی در مدیریت دنیا داریم باید سهمی نیز در فضای مجازی جهان داشته باشیم اما متاسفانه هنوز نتوانسته‌ایم سهم خود را به دست آوریم و همچنان در آغاز راهیم.
 
وی افزود: عده‌ای معتقدند شبکه ملی اطلاعات معنای محدودسازی می‌دهد و به دنبال تخریب این دستاورد ملی هستند اما باید شبکه ملی اطلاعات را سراسر توسعه و سهم‌خواهی ما از اقتصاد فناوری اطلاعاتی دنیا دانست.
 
به گفته وی، فناوری ‌های نوین در دنیا انقلابی عظیم به پا کرده‌اند بنابراین به این انقلاب دیجیتالی به منظور توانمندسازی کشور و بهره‌برداری از آن در سرفصل های برنامه‌ها برای وزارت ارتباطات به چشم فرصت نگریستیم و شیوه های بهره‌برداری از فرصت‌های فوق را به صورت عوامل اقتصادی در برنامه آورده‌ایم.
 
وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری دولت دوازدهم با اشاره به برنامه دولت در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: طبق این برنامه 100 هزار شغل از 900 هزار شغلی که دولت باید در سال ایجاد کند در بخش فناوری اطلاعات است. به همین دلیل توسعه کسب و کار خرد اما پایدار در صدر برنامه‌های وزارت ارتباطات قرار دارد؛ زیرا همین مشاغل نوپا حاکمیت در فضای مجازی را در دست خواهند گرفت.
 
وی تاکید کرد صفحه‌ای در فیس بوک ندارد؛ نه به دلیل ممنوع بودن آن بلکه به این دلیل که این فضا مشتری و مخاطب خود را از دست داده است.
آذری جهرمی همچنین درباره اینکه آیا با فیلترشکن وارد شبکه مجازی توییتر می‌شود یا خیر به مزاح گفت: ما هم مثل شما از امکانات همسایه مان در این رابطه استفاده می‌کنیم و حدود روزانه نیم تا یک ساعت نیز در شبکه تلگرام هستیم.
وی گفت: یکی از دلایل شخصی قبول حضور در کابینه دولت دوازدهم، فعال کردن جمع دیپلماسی توییتری دولت است.
 
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: مدیران تلگرام تاکنون همکاری‌های لازم را درباره خط قرمزهای فرهنگی ایران داشته‌اند بنابراین لزومی بر فیلتر آن وجود ندارد.
آذری جهرمی تاکید کرد از آنجا که فیلتر توییتر به تصمیم ما صورت نگرفته است ما نیز نمی‌توانیم درباره رفع آن تصمیم بگیریم.
 
وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری دولت دوازدهم تصریح کرد: فیلتر توییتر تصمیم و سیاست کلان نظام است؛ اما مذاکره با مدیران این سرویس‌دهنده‌ها برای پیگیری خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران تنها کاری است که از دست ما بر می‌آید. البته مدیران توییتر نیز برای این مذاکره اعلام آمادگی کرده‌اند و اگر نتیجه این مذاکرات مورد قبول جمع تصمیم گیران کشور قرار بگیرد که چه بهتر اما اگر مورد قبول واقع نشود تلاش بیشتری خواهیم کرد.
 
وی تاکید کرد جلب اطمینان مردم و ایجاد شفافیت برای آن‌ها بسیار مهم است زیرا اگر اعتمادی نباشد کسب و کاری در فضای مجازی شکل نخواهد گرفت که شرایط کنونی نیز محصول همین امر است. در شرایط کنونی کسب و کار در فضای مجازی به دلیل اعتماد اندک مردم با رونق خوبی برخوردار نیست؛ بنابراین به دنبال افزایش اعتماد جامعه به حاکمیت با همراهی سه قوه و رفع موانع موجود بر سر راه کسب و کار اینترنتی هستیم
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.