رسانه‌های اجتماعی

January 15, 2018
8:58 دوشنبه، 25ام دیماه 1396
کد خبر: 87275

تمایل ناچیز کاربران به پیام رسان های داخلی

نتیجه یک بررسی آماری نشان می دهد از 45 میلیون کاربر ایرانی تلگرام تنها 2 میلیون و 198 هزار نفر پیام رسان ایرانی دانلود کرده اند.

با وجود فیلتر تلگرام، کاربران ایرانی نه تنها گرایشی به سوی پیام رسان های ایرانی پیدا نکرده اند، بلکه بر اساس اسناد موجود تنها کمتر از 5 درصد از این جمعیت، اپلیکیشن های ایرانی را دانلود کرده که معلوم نیست از آن استفاده می کنند یا نه؟
بر اساس این آمار تعداد کاربرانی که اپلیکیشن پیام رسان داخلی سروش، آی گپ و بله را دانلود کرده اند (3 پیام رسان برتر ایرانی) 2 میلیون و 198 هزار است و رقم کاربران فعال این پیام رسان ها قطعا کمتر از تعداد دانلودکنندگان است.
بر این اساس بیش از 1 میلیون نفر از کافه بازار، 500 هزار نفر از گوگل پلی و 200 هزار نفر ازمایکت، اپلیکیشن سروش را دانلود کرده اند که در مجموع یک میلیون و 700 هزار کاربر می شوند (همه این تعداد کاربر، بعد از فیلتر تلگرام این اپلیکیشن را دانلود نکرده اند و ممکن است قبلا دانلود کرده باشند).
از سوی دیگر تعداد کاربرانی که آی گپ را از کافه بازار دانلود کرده اند 100 هزار نفر، از گوگل پلی 50 هزار نفر و از مایکت نیز 24 هزار نفر است.
اپ «بله» را نیز 200 هزار نفر از کافه بازار، 100 هزار نفر از گوگل پلی و 24 هزار نفر از مایکت دانلود کرده اند.
در مجموع دو میلیون و 198 هزار نفر، کاربر ایرانی و غیر ایرانی، این 3 اپلیکیشن پیام رسان داخلی را دانلود کرده و معلوم نیست تعداد کاربران فعال آن چقدر است؟
منهای ایرادهای فنی اپلیکیشن های مذکور که اغلب سورس کد خود را از تلگرام کپی کرده اند (برنامه نویسان از روی API تلگرام کپی برداری کرده اند) و بعضا به دلیل فیلتر تلگرام و یکی بودن کدها، شاهد هنگ کردن اپ های ایرانی هستیم؛ باید بگوییم استقبال زیر 2 میلیون نفر در مقایسه با 45 میلیون کاربر تلگرام، نشان دهنده عدم موفقیت در فیلتر تلگرام است.
کاربران ایرانی این روزها با نصب انواع فیلترشکن، همچنان به تلگرام متصل بوده و سرورهای تلگرام افت محسوسی را در حوزه جغرافیایی ایران نشان نمی دهند. سرور telegram.org با آی پی 149.154.167.99 در رتبه هفدهم و t.me در رتبه 41 مؤید این موضوع است.
کندشدن اینترنت، ورود انواع بدافزار و ویروس به موبایل و کامپیوتر کاربران ایرانی بر اثر نصب فیلترشکن را که عاملش فیلتر تلگرام است، باید به این داستان افزود تا تصمیم گیرندگان قانع شوند که به خاطر یک کانال 1 میلیونی ترویج خشونت، چه هزینه هایی را بر دوش آی تی ایران گذاشته اند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.