لبه تکنولوژی

February 3, 2018
10:22 شنبه، 14ام بهمنماه 1396
کد خبر: 87711

توسعه صادرات غیرنفتی با بازوی نرم‌افزارها

حوزه نرم‌افزاری از آن دست حوزه‌هایی است که با توجه به وجود تعداد بالای فارغ‌التحصیلان در آن می‌تواند به حرفه‌ای ارزآور برای کشور تبدیل شود.

نرم‌افزارها از آن دست حوزه‌هایی از فناوری اطلاعات هستند که با توجه به جذابیتی که بازار این خدمات پیدا کرده است، برای افزایش صادرات غیرنفتی حیطه‌ای بسیار مستعد است. امروزه کشور هند بخش بزرگی از تمرکز اقتصادی خود را برروی حوزه‌های مرتبط با فناوری اطلاعات و مخصوصا صادرات نرم‌افزار گذاشته است؛ موضوعی که البته مورد توجه سیاستمداران ما در سطح کلان هم قرار گرفت و وزیر ارتباطات در نشستی با نخست وزیر هند به این مقوله هم گریزی زد.

تشکیل کارگروه مشترک با هند برای صادرات نرم‌افزار

آذرماه امسال، محمدجواد آذری جهرمی با اشاره به دیدار و گفت‌وگوی خود با نخست وزیر هند، از تشکیل کارگروهی مشترک با این کشور برای ارتقای سطح همکاری‌ها در حوزه صادرات نرم افزار خبر داد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود در این باره نوشت: با نخست وزیر هند دیدار و گفت‌وگوی سازنده‌ای با وزیر فناوری اطلاعات هند داشتم. در این گفت‌وگو توافق کردیم در حوزه صادرات نرم‌افزار، امنیت زیرساختهای فضای مجازی و نیز دولت الکترونیکی کارگروه مشترکی تشکیل و سطح همکاری‌ها در این حوزه‌ها ارتقاء یابد. هند یکی از کشورهای برتر دنیا در حوزه صادرات نرم افزار به حساب می‌آید.

وزیر ارتباطات  نکته قابل توجه در این همایش را تاکید نمایندگان کشورهای مختلف بر نقش توسعه فضای مجازی و نیز شبکه‌های اجتماعی در افزایش اشتغال و بهبود مکانیزم‌های بازاریابی محصولات شرکت‌های کوچک و متوسط و در نهایت افزایش تولید ثروت در این عرصه دانست و گفت این نکته‌ای است که در چند سال اخیر در کشور ما نیز به خوبی تجربه شده است.

نبود کپی رایت بر شرکت های داخلی فشار می آورد

در همین ارتباط رییس کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران هم با اشاره به جایگاه صادرات نرم‌افزاری ایران در جهان، آفریقای جنوبی و برخی کشورهای آسیای شرقی را برخی از بازارهای مقصد نرم‌افزارهای ایرانی نام برد.

شاهین اکبریان طبری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که صنایع مختلف نرم‌افزاری در کشور همچون نرم‌افزارهای کاربردی و بانکی جایگاه بهتری در صادرات این نرم‌افزارها به کشورهای دیگر دارند، گفت: با این‌که جا انداختن برند ایرانی در کشورهای منطقه و آسیا کاری دشوار است، اما برخی نرم‌افزارهای بانکی که در آفریقای جنوبی و آسیا و حتی در عراق و افغانستان یا کشورهای همسایه شمالی استفاده می‌شوند، برندهای ایرانی هستند.

وی با اشاره به بازار فروش بازی‌های نرم‌افزاری، بیان کرد: در حوزه فروش بازی‌ها کسی به برند توجه نمی‌کند، چرا که اگر یک بازی بتواند مورد قبول مخاطب قرار بگیرد، به تدریج فراگیر می‌شود، اما این بازی‌ها باید قدرت رقابت با شرکت‌های بین‌المللی را هم داشته باشد تا بتوان از این مجرا صادرات نرم‌افزاری کشور را افزایش داد.

رییس کمیسیون نرم‌افزار سازمان نصر تهران در مورد بازی‌های رایانه‌ای، ادامه داد: در این حوزه مساله‌ای که باعث فشار بر شرکت‌های داخلی می‌شود، نبود قانون کپی‌رایت در کشور است. این تفکر در کشور وجود دارد که فکر می‌کنید که نبود قانون کپی‌رایت برای کشور یک مزیت است، در حالی که همین مساله باعث عدم رشد شرکت‌های داخلی شده است. عدم خدمات‌رسانی یک نرم‌افزار اپ‌استور شرکت گوگل باعث شده است تا بسیاری از برنامه‌ها را نتوان به کشورهای دیگر صادر کرد.

برخی کارشناسان حوزه نرم‌افزاری، اقتصاد دیجیتالی را در دو حوزه تولید نرم‌افزار و افزایش صادرات و همچنین نقش محرک برای دیگر صنایع در اقتصاد بررسی می‌کنند و حتی تولید نرم‌افزاری امروزه حتی سودی بیشتر از تولید محصولات سخت‌افزاری در اقتصاد دیجیتالی دارد.

اقتصاد دیجیتالی مفهوم نسبتا جدیدی است که با گسترش فناوری اطلاعات و بکارگیری آن در جوامع در حال تکامل است. اقتصاد دیجیتالی که در مواردی اقتصاد اینترنتی، اقتصاد نوینی یا اقتصاد شبکه ای هم نامیده می‌شود، اقتصادی است که بر پایه فناوری‌های دیجیتالی شامل شبکه های ارتباط دیجیتالی (اینترنت و دیگر شبکه های ارزشی افزوده) رایانه ها، نرم افزار و دیگر فناوری های اطلاعاتی مرتبط استوار است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.