رسانه‌های اجتماعی

April 4, 2018
12:01 چهارشنبه، 15ام فروردینماه 1397
کد خبر: 89307

فیروزآبادی: اقتصاد بزرگی روی تلگرام شکل نگرفته است

به‌رغم آنکه رئیس‌جمهوری روز گذشته تاکید کرد که هدف از تقویت پیام‌رسان‌های داخلی فیلتر یا مسدود کردن دسترسی‌ها نیست، رئیس شورای‌عالی فضای مجازی به انتقادهای یک ماه اخیر خود از تلگرام ادامه داده و درعین حال گفته اقتصاد بزرگی روی تلگرام شکل نگرفته است. فیروزآبادی در گفت‌وگو با شبکه خبر از دستور رئیس‌جمهوری برای خروج از فضای انحصار در پیام‌رسان‌ها خبر داد و گفت:‌ فقط تلگرام در ایران انحصار دارد و خروج از این انحصار دستور رئیس‌جمهوری است.
رئیس‌جمهوری دیروز در سخنرانی در جمع وزرا و مسوولان کشوری گفته بود: هدف از ایجاد و تقویت نرم‌افزارها و پیام‌رسان‌های داخلی فیلتر یا مسدودکردن دسترسی‌ها نباید باشد، بلکه باید با هدف رفع انحصار در پیام‌رسان‌ها انجام شود. به گفته فیروزآبادی، ایشان بحث خروج از انحصار در پیام‌رسان‌ها را مطرح کردند هرچند به‌طور مشخص نامی از تلگرام نبردند اما فقط تلگرام در ایران انحصار دارد. وی با اشاره به اقدام شرکت‌های بزرگی همچون آمازون و اوبر در ورود به اقتصادهای کشورهای مختلف بدون درنظر گرفتن منافع آن کشورها تاکید کرد: این شرکت‌ها تا به حال با موانعی برای جابه‌جایی پول مواجه بودند اما تلگرام جدیدا مبادرت به ایجاد ارز رمزگذاری شده‌ای کرده که با سرعت جابه‌جا می‌شوند تا فضای اقتصادی دنیا را برای مداخله عظیم آماده کنند. دبیر شورای‌عالی فضای مجازی ادامه داد: تلگرام می‌خواهد در کشور ما تبدیل به شرکت بیمه، آژانس املاک و… شود و معاملات را بین دو طرف خارج از اینکه قانونی یا غیرقانونی است یا استانداردهای لازم را دارد، کاملا مستقل از هرگونه نظارتی دنبال کند.
 
وی افزود: چرا در حالی که تلگرام در ایران بیشترین کاربر را دارد و از انحصار برخوردار است اما از سرمایه‌داران بخش خصوصی ایران دعوت نکرده است در حالی که چنین پولی عمده‌اش مربوط به کشور ما می‌شود.  وی یادآور شد: مرجع تصمیم‌گیری درباره تلگرام شورای‌عالی فضای مجازی است که ریاست آن بر عهده رئیس‌جمهوری است و امور کانون فضای مجازی در اختیار این شورا است و البته تصمیمات این شورا نیز طبق اساسنامه فقط از سوی دبیر شورا اعلام می‌شود. وی در پاسخ به سوالی درباره کسب و کارهایی که بر روی تلگرام شکل گرفته‌اند نیز گفت: کسب و کار مردم برای ما در اولویت است به‌ویژه که ایجاد اشتغال از امور مهمی است که باید به آن توجه شود اما خوشبختانه اقتصاد بزرگی روی تلگرام شکل نگرفته و به‌خاطر اینکه برنامه تلگرام بلعیدن اقتصاد کشور است و از سوی دیگر افرادی از این فضا صرفا به‌عنوان ابزار مکمل در کسب و کار خود استفاده کرده‌اند، حداقل ابزار مکملی برای این کسب و کارها در اختیارشان قرار خواهد گرفت و دقت می‌کنیم که کمترین ضرر و زیان به کسب و کارهایی که از تلگرام استفاده می‌کنند وارد شود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.