عناوين



 اخبار


برگزیده


امنيت


مقاله


گزارش و گفتگو


ياداشت


اخبار شرکتها


همايشها



فراخوانها و آئين نامه ها


عکس و ویدئو

 
  خدمات



نسخه موبایل



خروجی پیامک



خروجی RSS



عضویت در خبرنامه ها

 

راهنما
تبليغات


 

سفارش آگهی
اخبار ICT در ایستنا
شنبه، 22 اسفندماه 1388

08:16 AM

March 13, 2010


آیا جنگ فن‌آوری‌های نسل چهارم بی‌سیم درمی‌گیرد؟

وایمكس و LTE دو فن‌آوری نسل چهارمی هستند كه بسیار در موردشان صحبت شده اما الگوی توسعه آن‌ها متفاوت بوده و ممكن است به استفاده‌های متفاوتی منتهی شوند.


به گزارش ایسنا در حالیكه تلفن‌های هوشمند پیشرفته اكنون از شبكه‌های بی‌سیم نسل سوم استفاده می‌كنند، اپراتورها به شبكه‌های نسل چهارم چشم دوخته‌اند كه انتقال اطلاعات را به شكل سریع‌تر در دستگاه‌های قابل حمل ممكن می‌سازند.


بیش‌تر اپراتورهای بی‌سیم بزرگ‌ آمریكایی به فراگیر بودن شبكه‌های بی‌سیم نسل سوم مباهات می‌كنند اما همزمان در حال برنامه‌ریزی برای آینده بوده و به سمت توسعه شبكه‌های نسل چهارم گام برداشته و امیدوارند تا چند سال‌ آینده همه از آن‌ها استفاده كنند.


معروف‌ترین فن‌آوری‌های نسل چهارم وایمكس و LTE هستند. با این همه این دو فن‌آوری‌ متفاوت ممكن است در توسعه‌شان مسیرهای مختلفی را پیش بگیرند و حتی برای كاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند.


اگرچه وایمكس در حال حاضر به‌كار گرفته شده و LTE به مرحله راه‌اندازی تجاری رسیده، شاید LTE فرصت بهتری برای پیروز شدن به عنوان فن‌آوری منتخب برای تلفن‌های همراه داشته باشد و از سوی دیگر وایمكس بیش‌تر به عنوان یك شبكه پهنای باند بی‌سیم مورد استفاده قرار بگیرد.


*جزئیات فنی وایمكس


دو نوع فن‌آوری وایمكس وجود دارد؛ ثابت و سیار. وایمكس ثابت بر مبنای استاندارد 2004-802.16 است كه به 802.16d نیز معروف است و تنها برای شبكه‌های بی‌سیم ثابت به كار گرفته می‌شود و وایمكس موبایل بر مبنای استاندارد 802.16e-2005 است كه به 802.16e نیز معروف است.


وایمكس می‌تواند برای آنچه كه اپراتورها "آخرین مایل دسترسی به پهنای باند" - نقطه نهایی اتصال از اپراتورها به مصرف‌كننده - می‌خوانند، برای فراهم كردن گزینه بی‌سیم به جای كابل و DSL به كار گرفته شود.


این فن‌آوری در موقعیت‌های امدادرسانی در بلایای طبیعی نیز به‌كار گرفته می‌شود. اینتل پس از ویران شدن لوئیزیانا بر اثر طوفان كاترینا در سال 2005 تجهیزات بی‌سیم وایمكس را برای امدادگران در این ایالت فراهم كرد.


بخش حمل و نقل كالیفرنیا نیز به اتفاق یك سازمان دیگر در مسیر 99 ایالت كالیفرنیا در سن خواكین‌والی، سیستم وایمكس را به كار گرفته تا برای كاهش تاثیر مناطق مه‌آلود، اطلاعات لحظه‌ای در مورد دید و سرعت را برای رانندگان فراهم كند.


*جزئیات فنی LTE


LTE مجموعه افزوده‌ها به سیستم مخابرات جهانی سیار (UMTS) است كه توسط پروژه شراكت نسل سوم (3GPP) انجام شده است.


3GPP گروهی از سازمان‌های استاندارد مخابراتی است كه وظیفه آن حفظ و توسعه فنی استانداردهای فنی برای GSM شامل فن آوری‌های دسترسی رادیویی متحول شده مانند سرویس بسته رادیویی عمومی (GPRS) و EDGE است.


GSM مخفف سیستم جهانی برای ارتباطات سیار است كه گسترده‌ترین استاندارد ارتباطی تلفن سلولاری مورد استفاده در حال حاضر به شمار می‌رود.


فن‌آوری LTE از اتصال بی‌سیم در شبكه‌های موجود كه همه آن‌ها مورد استفاده هستند، پشتیبانی می‌كند. این فن‌آوری از حداكثر سرعت دانلود 326.4 مگابیت بر ثانیه در هر طول موج 20 مگاهرتز و سرعت بارگذاری 86.4 مگابیت بر ثانیه در هر طول موج 20 مگاهرتز پشتیبانی می‌كند.


*وضعیت وایمكس


به گفته مدیر پژوهش موسسه IDC، وایمكس اكنون به كار گرفته شده است؛ با این همه كاربرد اصلی آن در پهنای باند در حال توسعه در خدمات بی‌سیم در كشورهای نوظهور است زیرا در كشورهای در حال توسعه بكار گرفتن یك سیستم مبتنی بر وایمكس بسیار مقرون به صرفه‌تر از كندن زمین و كشیدن سیم‌های مسی است.


در آمریكا كه سرویس‌های نسل سوم متداول هستند، وایمكس ممكن است به گزینه‌ای به جای DSL تبدیل شود. در حال حاضر اسپرینت چند شبكه وایمكس در شهرهای مختلف آمریكا دارد. شركت Clerwire نیز قصد دارد با توسعه خدمات خود 80 شهر و 120 میلیون نفر را در آمریكا تا پایان سال 2010 تحت پوشش وایمكس قرار ‌دهد.


*تصویر جهانی


در حال حاضر 600 شبكه وایمكس 620 میلیون نفر را در 147 كشور جهان تحت پوشش قرار داده‌اند و انتظارمی‌رود تا پایان سال 2010 تا 800 میلیون نفر در جهان تحت پوشش وایمكس قرار بگیرند.


اما بر اساس گزارشی كه به تازگی از سوی انجمن وایكمس انتشار یافته، این فن‌آوری نسل چهارم از پیش‌بینی‌های تحت پوشش قرار دادن 800 میلیون نفر فراتر رفته و تا پایان سال 2011 بیش از یك میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت پوشش قرار می‌دهد.


اكثر پوشش وایمكس مربوط به آسیا اقیانوسیه است كه در این منطقه 237 میلیون نفر تحت پوشش صد شبكه قرار دارند و در آمریكای لاتین با 109 شبكه 113 میلیون نفر از این خدمات استفاده می‌كنند، در حالیكه در اروپا با 153 شبكه، 115 میلیون كاربر وجود دارد و در آفریقا و خاورمیانه با 142 شبكه 108 میلیون نفر تحت پوشش قرار دارند و در آمریكای شمالی با به‌كارگیری 51 شبكه، پوشش به 47 میلیون نفر افزایش یافته است.


عامل اصلی رشد وایمكس در سال 2010 به افزایش محصولات مصرف‌كننده در بازار از جمله تلفن‌های هوشمند سه بانده و تلفن‌های دارای امكان رومینگ جهانی نسبت داده شده است.


*وضعیت LTE


LTE عقب‌تر از وایمكس است اما طبق اطلاعات انجمن تجاری GSA، انتظار می‌رود تا 17 شبكه LTE تا پایان سال 2010 در آمریكا، كانادا، ژاپن، نروژ، كره جنوبی، آفریقای جنوبی، سوئد، ارمنستان و فنلاند فعالیت كنند.


نخستین سرویس شبكه نسل چهارم یا LTE تجاری جهان در ماه دسامبر گذشته توسط اپراتور تلفن همراه تلیا سونرا در سوئد و نروژ راه‌اندازی شد.


اپراتورهای تلفن همراه در سراسر جهان در تدارك برای راه‌اندازی این خدمات پهنای باند بی‌سیم نسل جدید هستند. غول مخابراتی آمریكایی AT&T نیز به تازگی آلكاتل لوسنت و اریكسون را به عنوان تامین كننده تجهیزات شبكه LTE خود كه قرار است از آغاز سال آینده شروع به فعالیت كند، انتخاب كرده در حالیكه وریزون وایرلس قصد دارد در سال جاری میلادی سرویس‌های LTE را برای دستگاه‌های قابل حمل بسازد.


موتورولا نیز قراردادی را با زین عربستان سعودی امضا كرده تا نخستین شبكه LTE را در این پادشاهی پیاده كند. به علاوه ان تی تی دو كومو در ژاپن و چایناتلكام در چین بدنبال راه‌اندازی این خدمات تا پایان سال 2010 هستند.


در كنگره جهانی موبایل 2010 كه بین 15 تا 18 ماه فوریه در بارسلون اسپانیا برگزار شد، با نمایش فن‌آوری‌های پیشرفته و راهكارهای جدید از سوی سازندگان تجهیزات، دستگاه و تراشه به اپراتورها، LTE موضوع برتر این نمایشگاه بود.


با در راه بودن سرویس‌های تجاری LTE، امسال سال حیاتی برای این فن‌آوری به شمار می‌رود. طبق پیش‌بینی موسسه پژوهش بازار اینفورما تلكام اند مدیا، مشتركان LTE تا پایان سال 2011 به 3.1 میلیون نفر خواهند رسید.




لینک ثابت || اضافه شده توسط آرش کریم بیگی|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلی || آرش کریم بیگی

| More

 

برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.




فهرست آخرین عناوین

 
    تبليغات  
 







 
  سفارش آگهی