June 10, 2009
13:09 چهارشنبه، 20ام خردادماه 1388
کد خبر: 21163

نباید مشکل PAP‌ها برای وایمکس‌ تکرار شود!

لازم است که رگولاتور در مورد توسعه شبکه وایمکس – خدمات اینترنت پرسرعت بی‌سیم – به گونه‌ای عمل کند که پس از چند سال، بار دیگر در حسرت انجام نشدن تعهدات اپراتورهای وایمکس نمانیم.


سعید سلیمانی – کارشناس – در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد: مشکل چندین و چند ساله شرکت‌های PAP و شرکت مخابرات ایران که پیش از این در قالب در اختیار ندادن فضای کافی برای نصب تجهیزات این شرکت‌ها ظاهر شده بود، این بار به بهانه تمکین نکردن شرکت مخابرات ایران به مصوبه رگولاتوری در خصوص کاهش هزینه واگذاری یک زوج سیم به مشترکان، خود را نمایان ساخت.


به گفته وی، اگرچه این مسأله از ابعاد مختلف قابل بررسی است، اما تاکنون صرفاً به یک نتیجه منجر شده و آن هم توسعه‌ نیافتن خدمات اینترنت پرسرعت در کشور است.


کارشناس گروه علمی تحلیلی طیف با اشاره به اینکه اپراتورهای وایمکس‌ در حال آماده‌سازی شبکه‌های خود هستند، افزود:مواردی همچون خالی نبودن فضای فرکانسی که شبیه مسأله کمبود فضای PAPها است، نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است؛ کما اینکه این اپراتورها از خالی نبودن فضای فرکانسی، به خصوص در شهرستان‌ها گله‌مند هستند.


وی تأکید کرد: لازم است که رگولاتور در اینجا به گونه‌ای عمل کند که پس از چند سال، بار دیگر در حسرت انجام نشدن تعهدات شرکت‌های وایمکس نمانیم.


او ضمن اشاره به برگزاری هم‌اندیشی بررسی مشکلات توسعه اینترنت پرسرعت با حضور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران و مدیران سه شرکت PAP‌ به همت گروه طیف، افزود: چالش‌های حوزه مخابرات را نمی‌توان در فضایی مه‌ گرفته و مغشوش، با حرف و حدیث و گله و شکایت حل کرد؛ در فضایی که هر یک از مدعیان، سنگ خود را بر سینه می‌زنند، باید با گرد هم آوردن بازیگران مختلف و نزدیک کردن دیدگاه‌های آنان، از آشفتگی این فضا کاست تا بتوان به تصمیم درست رسید.


سلیمانی با اشاره به ارائه پیشنهاد مدیرعامل شرکت‌ مخابرات ایران برای حل چالش PAP‌ها در این نشست، تأکید کرد: اعمال روش‌های کارشناسانه و جامع، نه فقط در حل مسائل و چالش‌ها، بلکه باید در همه تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها ملاک عمل شود؛ موضوعی که به عنوان مثال، در روند پیشنهاد و تدوین احکام برنامه پنجم در کارگروه تخصصی ارتباطات به آن توجه نشد.


وی در پایان افزود: نحوه واکنش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به این ماجرا ناشی از آن است که این سازمان بر آن شده به گونه‌ای رفتار کند که نشان دهد واقعاً مستقل و مقتدر است؛ با وجود این، نگرانی و هشدار تحلیل‌گران و صاحب‌نظران در مورد ساختار نه‌چندان مطلوب رگولاتوری در مخابرات کشور، همچنان پابرجاست و باید در جای خود و به‌درستی برای آن چاره‌ای اندیشید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.