تلفن همراه

گوشی

September 3, 2015
14:11 پنجشنبه، 12ام شهریورماه 1394
کد خبر: 73101

مقایسه اکسپریا زد 3 با اکسپریا زد 5؛ کدام یک ارزش خرید بالاتری دارد

سونی دیروز طی کنفرانسی در نمایشگاه ایفا از پرچمدار جدید خود، اکسپریا زد ۵، پرده برداشت و تغییراتی به خصوص در دوربین گوشی نسبت به نسل‌های قبل ایجاد کرد. اکسپریا زد ۳ سونی نیز که یک سال قبل معرفی شده است، طراحی زیبا داشته و گوشی قدرتمندی حتی در قیاس با پرچمداران امروز است. سوال اینجا است که خرید اکسپریا زد ۵ برای دارندگان زد ۳ مقرون به صرفه است یا خیر.
 
سونی دیروز به صورت رسمی و پس از گذشت یک سال از معرفی اکسپریا زد ۳، اکسپریا زد ۵ را به عنوان پرچمدار جدید خود معرفی کرد. در ظاهر این دو دستگاه نمی‌توان تفاوت‌های بسیاری دید و این عامل باعث ایجاد سوالی می‌شود که آیا دارندگان اکسپریا زد ۳ نیازی به کوچ کردن به اکسپریا زد ۵ دارند یا خیر. و این که پرداخت هزینه‌ی اضافی صرفه‌ی کافی را برای این افراد خواهد داشت؟ در ادامه سعی خواهیم کرد که با مقایسه‌ی دو گوشی به این سوال پاسخ دهیم.
 
طراحی آشنا با تغییرات جزئی
شاید در نگاه اول افراد کمی بتوانند اکسپریا زد ۳ و زد ۵ را از هم تشخیص دهند که نشان از شباهت زیاد در طراحی این دو گوشی دارد. هر دوی این گوشی‌ها صفحه نمایش ۵.۲ اینچی داشته و دارای ابعاد کاملا یکسانی هستند.
 
پرچمدار سونی مانند گذشته طراحی شیشه و فلز خود را حفظ کرده است اما قاب پشتی اندکی مات‌تر شده و باعث راحتی کار با گوشی و زیباتر شدن آن می‌شود. در نقطه‌ی مقابل قاب پشتی زد ۳ براق بوده و نگه داشتن آن در دست را کمی سخت کرده و اثر انگشت را نیز به راحتی جذب می‌کند. به علاوه شاهد تغییراتی در فریم فلزی زد ۵ هستیم که نگهداری گوشی در دست را اندکی آسان‌تر می‌کند.
 
صفحه نمایش مشابه
صفحه نمایش اکسپریا زد ۵ همانند زد ۳، ۵.۲ اینچی بوده و رزولوشن فول اچ‌دی دارد. البته در پرچمدار جدید سونی شاهد پیشرفت در زمینه‌ی نمایش رنگ‌ها هستیم.
 
صفحه نمایش اکسپریا زد ۵ با این که رزولوشن QHD ندارد اما جزئیات را دقیق به نمایش می‌گذارد و چگالی پیکسلی ۴۲۴ پیکسل در هر اینچ شفافیت و دقت خوب و قابل قبولی به صفحه نمایش آن داده است.
 
رابط کاربری
دارندگان اکسپریا زد ۳ که گوشی خود را به اندروید ۵.۱ بروزرسانی کرده‌اند تفاوتی در رابط کاربری اکسپریا زد ۵ نسبت به گوشی خود نخواهند دید. سونی تعادلی بین ویژگی‌هایی مختص خود و ویژگی‌های اندروید خام ایجاد کرده و آن را بیش از اندازه از امکانات مختلف پر نکرده است. طراحی متریال در گذشته مورد توجه سونی نبوده اما حالا با تغییر شکل آیکون‌ها شاهد مسطح شدن طراحی و نزدیک شدن به طراحی گوگل هستیم.
 
پردازنده و حافظه داخلی
برای وفق یافتن با شرایط بازار سونی در اکسپریا زد ۵ از پردازنده‌ی ۶۴ بیتی اسنپدراگون ۸۱۰ استفاده کرده است. در ماه‌های گذشته شاهد انتشار اخبار مختلفی در مورد داغ شدن بیش از حد این پردازنده بودیم و این موضوع باعث استفاده‌ی سامسونگ از پردازنده‌ی اکسینوس خود شد و ال‌جی را مجبور به استفاده از اسنپدراگون ۸۰۸ کرد. اما سونی با وجود این مشکلات اسنپدراگون ۸۱۰ را برگزیده و در حال حاضر نمی‌توان در مورد عملکرد آن نظر قطعی داد.
 
هر دو گوشی اکسپریا زد ۵ و زد ۳ دارای سه گیگابایت رم هستند و هر دو دارای نسخه‌ی ۳۲ گیگابایتی بوده و به علاوه هر دوی این گوشی‌ها دارای درگاه افزایش حافظه نیز هستند.
 
بنابراین می‌توان در این مورد اکسپریا زد ۳ را در حد و اندازه‌های اکسپریا زد ۵ دانست.
 
حسگر اثر انگشت
هر پرچمداری که قصد موفقیت در بازار کنونی را داشته باشد مجهز شدن به حسگر اثر انگشت را به عنوان یک ضرورت حس می‌کند. همه‌گیری این حسگرها از آیفون ۵ اس شروع شد و امروزه کمتر پرچمداری را می‌توان یافت که حسگر اثر انگشت نداشته باشد.
 
سونی نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای اولین بار در پرچمداران خود حسگر اثر انگشت را وارد کرده است اما سونی در این زمینه خلاقیت به خرج داده و حسگر را در زیر دکمه‌ی پاور و در لبه‌های دستگاه جاسازی کرده است.
 
اگر استفاده از حسگر اثر انگشت یک ضرورت برای شما به حساب می‌آید برنده‌ی این مقایسه از همین حالا کاملا مشخص شده است.
 
نتیجه‌گیری
پرچمدار جدید سونی شاید در نگاه اول تغییر چندانی نسبت به گذشته نکرده باشد اما تغییرات جزئی بوجود آمده حس خوبی را به کاربر منتقل کرده و با حفظ زبان طراحی قبلی، تجربه‌ی تازه‌ای را نیز منتقل می‌کند. قاب پشتی از جنس شیشه‌ی مات برای علاقمندان به شیشه در گوشی‌ها می‌تواند خبر خوبی باشد چرا که مانند گذشته اثر انگشت را به خود جذب نمی‌کند. همچنین اضافه شدن حسگر اثر انگشت نیز می‌تواند برای بسیاری افراد یک ویژگی تعیین کننده باشد.
 
پیشرفت‌های دوربین گوشی نیز از بزرگ‌ترین نکات مثبت اکسپریا زد ۵ است و سونی قول دوربینی بی‌نظیر را به علاقمندان خود داده است.
 
اما در زمینه‌ی پردازنده و به خصوص در استفاده‌ی روزمره نمی‌توان تفاوت زیادی بین اکسپریا زد ۵ و زد ۳ مشاهده کرد.
 
در حالت کلی نمی‌توان نتیجه گیری قطعی داشت اما می‌توان گفت که اگر از علاقمندان به سونی و سری زد این شرکت هستید کوچ از زد ۳ به زد ۵ می‌تواند گزینه‌ی بسیار خوبی باشد اما اگر اکسپریا زد ۳ خود را به تازگی خریده‌اید، تعویض آن با زد ۵ با توجه هزینه ی اضافی، در حال حاضر نمی‌تواند فکر خوبی باشد.
 
نظر شما چیست؟ آیا اکسپریا زد ۵ را گزینه‌ی مطلوبی برای کوچ کردن از اکسپریا زد ۳ می‌دانید؟
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.