امنیت

فناوری اطلاعات

February 16, 2016
20:38 سه شنبه، 27ام بهمنماه 1394
کد خبر: 76217

سایت‌های همسریابی، زمینه‌ساز هتک حیثیت شهروندان

رئیس پلیس فتا گلستان با بیان اینکه اینترنتی شدن روابط اجتماعی در جامعه ایران به طور فزاینده‌ای رو به رشد است،‌ گفت: سایت‌های همسریابی، زمینه‌ساز هتک حیثیت شهروندان است. 
 
سرهنگ"حبیب‌الله رجبلی"‌  در این خصوص اظهار داشت: اینترنتی شدن روابط اجتماعی در جامعه امروز ایران بیان کننده این واقعیت است که گپ وگفت‌ها و مراودات دوستانه در دنیای مجازی  به طرز ناباورانه ای در حال تبدیل شدن به فرهنگی پذیرفته شده است و در این زمینه سایت هایی تحت عناوین مختلف از جمله همسریابی و دوست یابی فعالیت می کنند.
 
ویبا بیان اینکه ازدواج های اینترنتی و سایت‌های همسریابی مشکلی بزرگ برای خانواده ها و فرزندان آنها در فضای مجازی هستند، افزود: این گونه فعالیت ها موقعیتی سوء، برای انجام انواع کلاهبرداری ها، مزاحمت ها و هتک حرمت و حیثیت هموطنان از طریق فریب و دسترسی به اطلاعات شخصی و خانوادگی آنان و نقض حریم خصوصی افراد به‌ویژه بانوان فراهم می سازد.
 
سرهنگ رجبلی تصریح کرد: با اینکه اتکا به اینترنت و فضای مجازی ممکن است در نگاه اول راهی آسان برای همسریابی تلقی شود، ولی واقعیت آن است که فضای نامطمئن مجازی می تواند فرصتی را برای سوءاستفاده کنندگان نیز فراهم نماید تا با دام افکنی اقدام به کلاهبرداری و فریب و آسیب به متقاضیان این خدمات نمایند.
 
رئیس پلیس فتا گلستان خاطرنشان کرد: به‌جز یک سایت همسان گزینی، سایت های همسریابی که امروزه فعالیت می‌کنند بدون مجوز می باشند و عمدتاً نیز محیطی برای سوء استفاده از افراد شده‌اند.
 
وی در ادامه به برخی از  سوء استفاده ها، آسیب ها  و کلاهبرداری‌های انجام شده در این گونه سایت‌ها اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مدیران سایت ها به تمامی اطلاعات وارد شده توسط کاربر(نام و نام خانوادگی، کد ملی، آدرس، شماره تماس و …) دسترسی دارند، می توانند از کاربران سوء استفاده‌های بسیاری کنند.
 
این مقام انتظامی با بیان اینکه این سایت‌ها می توانند اطلاعات وارده را در اختیار افراد غیرمجاز قرار دهند، تصریح کرد: در این سایت‌ها اعضا می توانند با جلب اعتماد سایرین اقدام به سوء استفاده از تصاویر و اطلاعات خصوصی و اخاذی از آنها کنند.
 
رئیس پلیس فتا گلستان اضافه کرد: با توجه به اینکه برای عضویت ویژه در این سایت‌ها نیاز به واریز پول به حساب مدیران سایت‌ها می باشد، در بیشتر مواقع مدیران به تعهدات خود در قبال کاربران عمل نکرده و پول واریز شده آنان را به سرقت می برند.
 
سرهنگ رجبلی در پایان از شهروندان خواست در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک، آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش تماس با ما و یا از طریق شماره تماس های 2182967 ، 2182943 و 2182945 گزارش کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.