تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

April 29, 2016
15:22 جمعه، 10ام اردیبهشتماه 1395
کد خبر: 77198

مدیر عامل یک اپ‌استور ایرانی خبر داد: گشایش درهای اپ‌استور ایران روی افغانستان/احتمال عرضه کافه بازار در بورس

مدیر بزرگترین اپ‌استور ایران با اعلام اینکه ورود به بورس برای شرکت‌هایی نظیر ما بسیار سخت است، گفت: معمولا بورسی شدن شرکت‌هایی که هیچ دارایی ساختمانی و ماشینی ندارند، بسیار سخت است اما اینکه ما پیش قدم این کار باشیم مطمئن نیستم.
 
حسام آرمندهی در نشست خبری گردهمایی بزرگ توسعه دهندگان صنعت موبایل ایران موسوم به 5شنبه بازار با اعلام اینکه اپلیکیشن‌های ایرانی طی سه سال گذشته رونق و شکوفایی محسوسی را تجربه کرده‌اند، اظهار داشت: در صورت توجه بیشتر به استانداردهای جهانی و ارتقای کیفی حتی ورود بازیگران خارجی نیز برای آنها تهدیدی جدی نیست.
 
وی عنوان کرد: عید امسال نسبت به دو هفته مشابه در سال گذشته میزان درآمدهای کافه بازار بیش از 3.5 برابر رشد داشته است و طی فقط همین مدت کوتاه کاربران ما بیش از 3میلیارد تومان خرید برنامه یا درون برنامه‌ای انجام داده‌اند که به خوبی جهش در این زمینه را نشان می‌دهد.
 
او با اشاره به همکاری بیش از 16 هزار توسعه دهنده با این برند، گفت: توسعه دهندگان ایرانی توانسته‌اند طی پنج سالی که از عمر این صنعت در کشور می‌گذرد با استفاده از زیرساخت ما، از فروش برنامه و فروش درون برنامه‌ای بیش از 366 میلیارد ریال درآمد کسب کنند.
 
مدیر عامل کافه بازار ادامه داد: ما با ور داریم که رویدادهایی از جنس 5شنبه بازار می‌تواند اجزای مختلف این اکوسیستم را به یکدیگر نزدیک‌تر و شانس موفقیت آن در دوره جهانی سازی را حتی بیشتر از پیش کند.
 
براساس آمارهای ارائه شده از سوی امین امیر شریفی مدیر بازاریابی این شرکت، 30 میلیون نصب فعال برای این اپلیکیشن و نزدیک به 10 میلیون حساب کاربری برای ان وجود دارد. بش از 80 درصد برنامه‌های منتشر شده از این بستر ایرانی هستند.
 
آرمندهی با اشاره به اینکه برای ارائه اپلیکیشن‌ها در بازار هیچ هزینه از توسعه دهندگان دریافت نمی‌کنیم، درباره اینکه چرا پرداخت درون برنامه تنها باید توسط درگاه خود کافه بازار صورت گیرد و برنامه‌ها چنین امکانی ندارند؟، گفت: برای ارائه خدمات دیجیتالی قانونی وجود دارد که مثل هر اپ‌استور دیگری در دنیا‌ تنها اجازه پرداخت درون برنامه به واسطه درگاه‌های پرداخت اپ‌استور را می‌دهد. اگر قرار باشد محتوای دیجیتالی خریداری شود باید از طریق درگاه اپ‌استور صرت گیرد اما اگر محصولی فیزیکی ارائه شود با هرگونه درگاه بانکی قابل پرداخت است.
 
وی درباره تعاملات این برند و همچنین دلیل دعوت از معاون فناوری رئیس جمهور در این همایش نیز گفت: قطعا اقدامات خوبی از سوی دولت و معاونت فناوری برای حمایت از این صنعت نظیر معافیت‌های مالیاتی و سربازی کارکنان در نظر گرفته شده است و اگر این رویه ادامه‌دار باشد ارزش دانش‌بنیان‌ها روز به روز بیشتر می‌شود.
 
او با بیان اینکه هر چه موانع مانند قیمت گران اینترنت از سر راه دانش‌بنیان‌ها برداشته شود، به نفع آنهاست گفت: ارزش شرکت‌های نظیر ما از سود بلند مدت حاصل می‌شود و لذا در این زمینه حمایت‌ها در آینده موجب ارزشمندی برندهای داخلی می‌گردد.
 
آرمندهی درباره احتمال حضور بازار در بازارهای منطقه ابراز کرد: چند سالی می‌شود بازارهای منطقه را از مناظر مختلف نظیر 3G و 4G ارزیابی می‌کنیم که برآوردمان این است شرایط روز به روز بهتر می‌شود. با سفری که به افغانستان داشتم شرایط این کشورر را به دلیل زبان و فرهنگ مشترک جهت سرمایه‌گذاری خوب دیدم و توسعه دهندگان می‌توانند همکاری و فعالیت‌های خوبی از این طریق داشته باشند تا بازار هر دو کشور در این صنعت رشد یابد.
 
وی افزود: بسیار امیدواریم امسال بخشی از سرویس‌هایمان را با در نظر گرفتن ریسک بالا، در افغانستان راه‌اندازی کنیم.
 
آرمندی درباره نقص یکی از نسخه‌های کافه بازار که علی‌رغم آپدیت شدن مدام آلارم جدید برای بروزرسانی می‌دهد نیز گفت: در بروزرسانی نسخه 7 این مشکل را داشتیم و روی توئیتر هم اطلاع‌رسانی کردیم اما نقص را سریعا حل کردیم.
 
وی درباره ورود کافه بازار به بورس عنوان کرد: معمولا بورسی شدن شرکت‌هایی که هیچ دارایی ساختمانی و ماشینی ندارند، بسیار سخت است اما اینکه ما پیش قدم این کار باشیم مطمئن نیستم. ارزش سنجی شرکت‌هایی نظیر ما کار سختی است و معمولا ارزش استارت‌آپ‌ها را با رشد مستمر آنها که موجب سرمایه‌‌گذاری پایدار در آنها می‌شود، اندازه می‌گیرند.
 
او همچنین گفت: عرضه در بورس به صرف داشتن سود بالا کار اشتباهی است زیرا در دنیا برندهایی نظیر آمازون هم وجود دارد که سودده نیست اما بخاطر ارزش افزوده‌ای که در آینده ایجاد می‌کند، سهام آنها عرضه شده است.
 
آرمندی درباره اینکه گفته می‌شود که سهام کافه بازار به برخی واگذار شده است، گفت: در سه سال اخیر در انتقال هیچ سهمی خارج از دایره کارکنان خودمان اقدام نکردیم یا به عبارت دیگر سهامداران ما خود کارکنان‌مان هستند.
 
او افزود: تاکنون از منظر انتقال سهام در کافه بازار هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است. خبرهای اخیر که رسانه‌ها منتشر کردند در ارتباط با انتقال سهام در سراوا پارس که سهامدار ماست بوده و هیچ ربطی به ما ندارد زیرا همان برند دارای شرکت‌های بسیاری است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.