تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

October 30, 2016
8:08 یکشنبه، 9ام آبانماه 1395
کد خبر: 80855

صندوق‌های پستی جمع می‌شوند؟

صندوق‌های پستی منصوبه در معابر عمومی زمانی مشتریان پروپاقرص خود را داشتند، اما طی سال‌های اخیر با ورود فناوری و تغییرات صورت گرفته در شیوه زندگی افراد، استفاده از این صندوق‌ها به مراتب کاهش یافته و حتی این‌طور به نظر می‌رسد که تعداد این صندوق‌ها نیز کاهش داشته است. با این وجود مسوولان شرکت پست تاکید دارند که نسبت به جمع‌آوری این صندوق‌ها اقدام نکرده‌اند.
 
مدیر کل مدیریت عملکرد و کیفیت شرکت پست در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره عنوان کرد: صندوق‌های پستی معرف و نمادی از پست محسوب شده و در حال حاضر برای دو منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 
علی اکبر هادوی در توضیح کاربردهای این صندوق‌ها گفت: در گام اول صندوق‌های پستی برای مرسولات عادی مردم اعم از شهری / شهرستان / خارجه مورد استفاده قرار می‌گیرند که در این موارد با پرداخت هزینه پستی و الصاق تمبر بر روی پاکت نامه‌ها ارسال می‌شوند.
 
وی همچنین این صندوق‌ها را محلی امن برای اسناد ، مدارک ، اوراق هویتی و … که مفقود شده‌اند دانست و افزود:بدین ترتیب این اوراق توسط یابندگان در صندوق‌های پستی سطح شهر انداخته می‌شوند و برهمین اساس صنادیق پستی معابر عمومی بدلیل استفاده عموم از سرویس پست عادی و همچنین امکان برگشت مدارک مفقودی به صاحبان آنان از طریق سرویس پست یافته ،همچنان در سطح شهر باقی خواهد بود.
 
هادوی ادامه داد: اکنون بالغ بر 1000 صندوق پستی در سطح استان تهران وجود دارد و در موارد متعدد با نهادهایی مانند شهرداری نیز درگیر شده‌ایم تا جلوی حذف برخی صندوق‌ها به دلیل ساخت‌وسازهای شهری را بگیریم.
 
وی با بیان این‌که هر صندوق پستی دارای یک شناسنامه است و نامه‌های درون آن بر اساس اطلاعیه نصب شده بر روی صندوق و بر حسب موقعیت جغرافیائی و مکانی صندوق بصورت همه روزه یا  یک روز در میان و اغلب عصر و شب جمع آوری می‌شوند، گفت: در حال حاضر در شهری مانند تهران حدود 1500 صندوق پستی معابر عمومی وجود دارد و به‌طور متوسط ماهانه 10 میلیون مرسوله عادی در آنها انداخته می‌شود.
 
هادوی همچنین اظهار کرد: البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که به مرور  زمان مردم ترجیح می‌دهند از خدماتی که سرعت بیشتری برای آنها فراهم می‌کند استفاده کنند، برهمین اساس شاید میزان استفاده از شیوه پست عادی نسبت به سایر شیوه‌های پستی تا حدی کمتر مورد توجه قرار گیرد، چرا که طی این سال‌ها نوع رفتار مصرف‌کنندگان نیز تغییر کرده است.
 
مدیر کل مدیریت عملکرد و کیفیت شرکت پست در پایان یادآور شد: اکنون در برخی کشورها مانند مالزی همچنان سنت‌هایی مانند ارسال کارت‌های پستال وجود دارد و برهمین اساس در عید فطر امسال حدود 50 میلیون کارت پستال در صندوق‌های پستی این کشور انداخته شد، اما در ایران کمتر چنین سرویسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.