تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 16, 2016
15:55 چهارشنبه، 26ام آبانماه 1395
کد خبر: 81175

اسامی ۱۵ شرکت پستی فعال در ایران/ساماندهی در یک قدمی DHL و TNT

اولتیماتوم‌های مکرر مسئولان وزارت ارتباطات برای برخورد با عاملان غیرمجاز پستی در کشور باعث شد تا معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی این وزارتخانه اقدام به انتشار برخی اسامی کند.
 
بعد از اصلاح و تصویب اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران به منظور انجام امور ملی و حاکمیتی خدمات پستی، زمزمه شکل‌گیری دو اپراتور پست خصوصی به گوش رسید.
 
براساس این اساسنامه وزارت ارتباطات موظف است ظرف دو سال به دو اپراتور پست خصوصی پروانه دهد؛ هر چند که ممکن است بازار کشش همین دو اپراتور خصوصی را در کنار بخش دولتی نداشته باشد.
 
جدای از این موضوع، تلاقی این مصوبه با خلأ موجود در بخش نظارتی حمل‌ونقل و توزیع مرسولات کشور باعث شد تا بحث ساماندهی عاملان توزیع نظیر پیک‌ها، شرکت‌های حمل‌و‌نقل هوایی، باربری و غیره نیز مطرح شود.
 
پای پیک‌های موتوری از نیمه دهه 70 شمسی و براساس سیاست شهردار وقت جهت مقابله با ترافیک شهری به تهران باز شد.
 
رفته رفته تعداد کیوسک‌های پیک موتوری که زیرنظر شهرداری تهران بود با تقلید بخش خصوصی افزایش یافت تا جاییکه کمیسیون نظارت شهرستان تهران مجبور شد سامان‌دهی و نظارت بر آنها را به اتحادیه صنف حمل‌ونقل بار سبک شهری تهران واگذار کند.
 
بالغ بر 10 سال است که شاهد فعالیت پیک‌ها و همچنین قانون‌گریزی آنها هستیم؛ با این حال بعد از تدوین مقررات صنفی و نظارت‌های شهرداری، این بار قرار است شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران به سمت ساماندهی این واحدهای صنفی برود.
 
اخیرا نیز حسین مهری -مدیرعامل شرکت ملی پست- با بیان اینکه توزیع صرفا بر عهده شرکت ملی پست است، گفته که باید با استفاده از وظایف قانونی خود فعالیت عاملان توزیع نظیر پیک‌ها، شرکت‌های حمل‌و‌نقل هوایی، باربری و غیره را ساماندهی کنیم.
 
اما شاید این سوال به ذهن متبادر شود که "شرکت‌های فعال در زمینه پستی کدامین هستند؟"
 
برای پاسخ به این سوال، ملاک را معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبری وزارت ارتباطات قرار می‌دهیم که 16 شرکت را به عنوان فعال پستی مطرح کرده اما عملا با غیرفعال بودن یکی از آنها، تعدادشان به 15 شرکت می‌رسد.
 
بر این اساس شرکت‌های گیتی‌رسان کالا، خدمات بار هوایی آران سرعت، آرامکس، درب بار-داربکس، شرکت خدمات سریع تهران آسمان، DHL، تی‌پی‌جی، پیام داهی ارتباط، کاراپستا، سریع فرادریاها، بار آرا، TNT، خدمات بار هوایی آسان رسان، شرکت ترابرماهان، گلوبکس (فعلا فعالیتی ندارد) و سپیدبال امید از جمله فعالان پستی ایران هستند.
 
از آن حیث که بحث ساماندهی عاملان توزیع چندی است به صورت جدی مطرح شده، باید هم‌زمان با ارائه پروانه فعالیت اولین پست خصوصی کشور شاهد برخورد با عاملان غیرمجاز یا تجمیع شرکت‌های فعال در این بخش با اپراتور بخش خصوصی پست باشیم.
 
استان‌های فعالیت هر کدام از این شرکت‌ها طبق جدول زیر است:
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.